Презентація "Презентація з досвіду роботи вчителя початкових класів Сьомкіної В.В. Гуляйпільський ліцей «Тиждень початкових класів в школі». Тема дня «З історії мого села»

Про матеріал
Презентація з досвіду роботи вчителя початкових класів Сьомкіної В.В.Гуляйпільський ліцей «Тиждень початкових класів в школі» Тема дня «З історії мого села»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація з досвіду роботи вчителя початкових класів Сьомкіної В. В. Гуляйпільський ліцей «Тиждень початкових класів в школі» Тема дня «З історії мого села»

Номер слайду 2

Урок читання. Прочитай текст і дай відповіді на запитання. Гуляйполе – село в Україні, в Кам’янському районі Дніпропетровської області (колишній Криничанський район). Розташоване в центральній частині області на обох берегах річки Базавлук. Поет М. Чхан присвятив річці чудові рядки: Ніхто не зна із кревних і заблук Що кров горить в терпких жаринках глоду, Що це той самий грізний Базавлук, Яким вертали козаки з походу…Поселення на місці сучасного Гуляйполя було засноване 1781 року власником тутешніх земель Федором Корбе. Згодом селом володіла родина Лаппо-Данилевських, а потім купець Давид Пчолкін.

Номер слайду 3

Колись це село було займищем (це зайняте місце взагалі). Гуляйполе самою своєю назвою говорить про широкий простір степів. У минулому село славилося своїм цегельним заводом, потужним кінним господарством, пекарнею, олійницею. На сьогодні збережено такі архітектурні пам’ятки: амбар , панський маєток.- Визнач вид тексту: А) художній Б) науковий В) публіцистичний- Чому наше село має таку назву? Твоя думка?ppt_xxshearppt_x

Номер слайду 4

Українська мова Диктант На території села збереглася архітектурна пам’ятка – маєток купця Давида Пчолкіна. Його збудували у 1892 році. Зараз там знаходиться дитячий садок.

Номер слайду 5

Математика. Задача 1 Окрасою «зеленого» туризму села Гуляйполе є двоповерховий гамазей-амбар (склад, сховище для зберігання зерна), який зберігся з 1892 року. Обчисли загальну площу забудови, якщо площа самого амбару 596 метрів квадратних, дворових приміщень – 297 метрів квадратних?

Номер слайду 6

Задача 2 Школа в селі Гуляйполе виникла в 1885 році. Вона мала 5 окремих будівель. Сучасна двоповерхова будівля введена в дію у 1982 році. Скільки років проіснувала «стара» школа до введення «нової»? Скільки років школі сьогодні?

Номер слайду 7

Задача 3 Тонкою смужкою на південь тече через село річка Базавлук (варіанти Бузулук, Бузувлук) – права притока річки Дніпро. Довжина р. Базавлук 157 км. А загальна довжина р. Дніпро (в межах України) - 981 км. На скільки км довжина р. Дніпро більша за довжину р. Базавлук?

Номер слайду 8

ЯДС Фотовікторина «Впізнай рідні краєвиди»

Номер слайду 9

r

Номер слайду 10

Образотворче мистецтво Виставка малюнків «Моє Гуляйполе»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дякую за увагу!

pptx
Додано
23 жовтня 2023
Переглядів
98
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку