Презентація " Професії"

Про матеріал
Презентація до уроку Я Досліджую Світ у 1 класі виконана за дотриманням програми нового Державного стандарту початкової освіти НУШ. До розробки додані прислів я з теми уроку , а також рефлексія.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЦІКАВИЙ СВІТ ПРОФЕСІЙ

Номер слайду 2

Сідайте, діти, у гурті Зустрілися ми знову! Про славні руки золоті Я поведу розмову. Ті руки звичні до землі, Будують, вміють шити... Ми часто бачим мозолі На їх долонях, діти. Всі вдячні золотим рукам, Я теж їх поважаю. Тож хочу розповісти вам Усе про них, що знаю.

Номер слайду 3

Лікар Обстежує хворих із травмами, захворюваннями серця, судин, легень, шлунку та інших органів, а також діагностує, проводить лікування, надає екстрену допомогу, готує хворих до операції, а також спостерігає після неї. Організовує харчування і перев’язки пацієнтів.

Номер слайду 4

Учитель У початкових і середніх школах на високому рівні проводить навчання учнів з різних дисциплін. Домагається від учнів міцних і глибоких знань. Формує вміння і навички самостійного навчання, готує вихованців до практичного застосування знань.

Номер слайду 5

Інженер У науково-дослідних установах бере участь у проведенні на-укових досліджень або виконанні технічних розробок. Проводить складні досліди і вимірювання, виконує необхідні розрахунки, аналізує й узагальнює результати.

Номер слайду 6

Кухар На підприємствах громадського харчування готує й оформлює страви і кулінарні вироби масового попиту (салати, перші й другі страви, гарячі та холодні напої, печиво, торти, булочки...), страви національної й зарубіжної кухні.

Номер слайду 7

Доярка доїть молоко в корови — Я п’ю щодня склянку і йду до школи.

Номер слайду 8

Лікар ліки призначає, Якщо захворіли раптом, Але кожен добре знає, Що найкращі ліки — жарти.

Номер слайду 9

Продавець у магазині Усміхається привітно — Ця весела господиня Продає осінні квіти.

Номер слайду 10

Моряк — закоханий у море, А в мріях бачить океан, І хоче стати командором, Здолати бурю й ураган.

Номер слайду 11

Листоноша лист мені приніс, Затанцюю я йому на біс І дізнаюсь про новини Від подружки Катерини.

Номер слайду 12

Льотчик обіймає небо синє, І від того дійсно він щасливий.

Номер слайду 13

Швачка шиє одяг для людей, В неї так багато є ідей. Прикрашає всіх сучасна мода, І хороший настрій — нагорода!

Номер слайду 14

Праця людину годує, а... На дерево дивись як родить, а... Бджола мала, а й... Що посієш... Зробив діло — ... Гра « Продовж прислів′я»

Номер слайду 15

НАЙГОЛОВНІША ПРОФЕСІЯ Спитай у тата чи у мами, Які професії у них. Професій в світі є чимало, Сповна їх вистачить на всіх. Та є одна поміж професій, Якої вчаться всі в житті, Яка для кожного найперша, Якої вчитиметесь ви. Учитель, лікар чи геолог, Письменник, слюсар чи шахтар — Всі називають головною Одну професію — школяр! Бо всім відомо, що без школи, Без знань, що мусиш там набуть, Не станеш у житті ніколи Тим, ким в дитинстві мрієш буть. А. Костецький

Номер слайду 16

РЕФЛЕКСІЯ Малюємо професію своєї мрії

ppt
Додав(-ла)
Кошиль Евгения
Додано
16 листопада 2022
Переглядів
867
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку