Презентація "Речення зі звертаннями, вставними словами. Узагальнення вивченого"

Про матеріал
Ця презентація буде корисною при вивченні теми "Речення зі звертаннями, вставними словами (словосполученнями, реченнями) ". Узагальнення та систематизація вивченого.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Загадка

Номер слайду 3

Мікрофон -Що чекаєте від сьогоднішнього уроку? -Що будемо узагальнювати й систематизувати?

Номер слайду 4

Двадцять дев’яте лютого Дистанційна робота Речення зі звертаннями, вставними словами. Узагальнення вивченого.

Номер слайду 5

Гра «Банк знань» Що називається звертанням? Яке звертання називається поширеним, а яке – непоширеним? Розкажіть про розділові знаки, які вживаються при звертаннях. Які слова називаються вставними? Назвіть групи вставних слів?

Номер слайду 6

Завдання-дослідження І група Замовляння до Лесі

Номер слайду 7

«Розумне перо» Завдання: запишіть речення, виділіть звертання, поясніть розділові знаки Україно моя Україно я для тебе на світі живу. Встає Кобзарева зоря над тобою моя Україно Чом чом земле моя так люба ти мені? Тужу за вами солов′ї Вкраїни! Народе мій до тебе я ще верну… Дозволь мені мій вечоровий світе упасти зерном в рідній стороні.

Номер слайду 8

Вікторина

Номер слайду 9

Завдання-дослідження  II група Лист до Лесі Українки від імені сучасної молоді

Номер слайду 10

Перегляньте відео-урок «Як звернутися до незнайомої людини?»

Номер слайду 11

Вправа_Простукування_

Номер слайду 12

Завдання-дослідження III група «Звертання і вставні слова у творах Лесі Українки» 

Номер слайду 13

«Творче конструювання» Завдання: об’єднати кожну пару речень, щоб одне з них стало вставним Одного травневого дня до мене зателефонували з редакції. У той час я вже переїхав до Києва. Місяць рік годує. Так кажуть у народі. Макар Семенович був у піднесеному настрої. Діда звали Макаром Семеновичем.

Номер слайду 14

Гра «Детективне агенство»

Номер слайду 15

«Мікрофон» Чи цікаво було на уроці? Яке завдання сподобалося найбільше? Над чим було важко працювати? Чи можемо обійтися без звертань? Вставних слів? Чому, на вашу думку, наш урок повґязаний саме із творчістю Лесі Українки?

Номер слайду 16

Побажання Діти! Не відкладайте добрих справ. …Служіть Землі, служіть Вітчизні! Коли нависнуть хмари грізні, Робіть усе, щоб день сіяв! Щоб не прийшла у світ пітьма, В якій майбутнього нема, Щоб не розверзлись небеса, Не впала атомна роса, Щоб світ не мерк, а розцвітав, Не відкладайте добрих справ.

Номер слайду 17

Домашнє завдання Обовґязкове Підготуватись до контрольної роботи з теми «Звертання, вставні слова». На вибір Підготувати вітальну листівку для Лесі Українки, використовуючи різні форми звертань. Написати твір на тему «Наше шкільне життя», вживаючи вставні слова та звертання.

Номер слайду 18

ppt
Додано
4 березня
Переглядів
344
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку