Презентація "Розрізняємо голосні та приголосні звуки. Вчимося брати інтерв’ю."

Про матеріал
Презентація для третього класу розроблена за підручником Пономарьової К.і., Гайової Л.А.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова. 3 клас. Розділ 1. Пригадую знання про звуки і букви. Розрізняю голосні і приголосні звуки. Підготувала учитель початкових класів Боднар Н. В.

Номер слайду 2

Мотиваційна вправа “Входження в урок”. Мати справжнього друга - велике щастя.- Як ви розумієте цей вислів?- Чи знайшли ви нових друзів під час канікул?- Упродовж третього класу підручник “Українська мова” буде вашим другом і порадником. (с.1-3)

Номер слайду 3

Хвилинка каліграфії

Номер слайду 4

Стіна слів. Дружба, дружити, дружний, дружно//друг (людина), друзяка (кіт), дружбан (собака).

Номер слайду 5

Вправа «Збери речення та збери звуки”приємніше , класі, вчитися, дружному, у, легше , і

Номер слайду 6

СьогодніГімнастика для очей

Номер слайду 7

Повідомлення теми уроку. Сьогодні на уроці ми пригадаємо все, що знаємо голосні та приголосні звуки. Будемо вчитися брати ІНТЕРВ’Ю

Номер слайду 8

Справжній друг — це той, хто ніколи не обманює свого друга. Справжній друг — це той, хто нікому не розповість про секрети свого друга. Справжній друг радіє, коли товариш отримав погану оцінку. Справжній друг — завжди намагається захистити від образ. Справжній друг насміхається, коли в його товариша щось не виходить. Справжній друг — це той, хто не шкодує для друга нічого з того, що має. Вправа “Справжній друг”. Так чи ні.

Номер слайду 9

Українська мова має дуже славних двох друзів-помічників. Без них людина не може ані спілкуватися, ані читати, ані писати. .. УК .. УК.. звук буква. Вправа- загадка

Номер слайду 10

Проводимо дослідження. Робота зі словами. Вправа 2, с.4 Друзів звати Читалочка, Щебетунчик, Родзинка, Ґаджик. Знайдіть секрети правопису в словах родзинка, інтерв’ю, журналіст, респондент. Поясніть значення цих слів.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Проводимо дослідження. Робота зі словами. Вправа 2, с.4 Респондент — особа, яка відповідає на запитання. Кореспондент — особа, яка добуває і доставляє в ЗМІ відомості з інших міст чи країн.Інтерв’ю — це бесіда особи, яка бере інтерв’ю (інтерв’юера) в респондента. Журналіст (новинар) — людина, яка збирає, створює, редагує, готує й оформлює інформацію для редакції.

Номер слайду 13

Вчимося брати інтерв’ю.Інтерв’ю із зіркою Катериною Бужинською.https://youtu.be/YErpgjvt. Urw

Номер слайду 14

Вправа «Інтерв’ю з однокласником». Робота в парах.— Як ти провів/провела літо?— Що робив/робила на канікулах?— З ким зустрічався/зустрічалась?— Які пригоди траплялися?— Чи хочеш ще щось сказати?

Номер слайду 15

Щодені 5. Письмо для себе. Дайте письмову відповідь на запитання Щебетунчика. Вправа 5, с.5 1. Де ти побував/побувала влітку?2. Що найбільше сподобалось?3. З яким настроєм ти прийшов\прийшла до школи?

Номер слайду 16

Увага !Перше слово в реченні пишемо з _____ великої букви. У кінці речення ставимо____, знак____ або знак____. Слова в реченні пишемо _____ одне від одного.

Номер слайду 17

Самостійна робота. Вправи 6, 7. — Уважно прочитайте завдання із вправи. Кому потрібна допомога друга, сигнальте (червона цеглинка). Оцінюємо правильність запису слів, уміння будувати речення за 2–3 хв. ПЕРЕВІРЯЄМО СЕБЕ. Викладаємо в парах слова ВЕРЕСЕНЬ, ШКОЛА, ДІТИ (приголосний звук — цеглинка горизонтально, голосний — вертикально; наголошений — червона).

Номер слайду 18

Сьогодні на уроці я навчився/навчилася…На уроція запам’ятав/запам’ятала…Найкраще мені вдалося…Найбільше мені сподобалося…Урок завершую з настроєм…Труднощі виникали…Рефлексія «Загадкові листи». Обери лист, який ти хочеш відкрити(для відкриття по листі варто натиснути)

Номер слайду 19

Обираємо домашнє завдання. А Вправа 8, с. 5 (письмово). Б Завдання інтерв’юерам: узяти інтерв’ю на вибір (у мами, у бабусі, у сусіда, у героя прочитаної книги) — додаток 1 (див. с. 17). В Завдання журналістам: оформити плакат «Наш клас», відредагувати текст — додаток 2 (див. с. 17). Увага! Правила, яких дотримують під час інтерв’ю.1. Подумайте, у кого будете брати інтерв’ю.2. Попередьте, що ви інтерв’юер.3. Підготуйте/оберіть запитання (2–3 запитання).4. Дізнавайтесь про факти і думки.5. Будьте доброзичливим!

Номер слайду 20

Рефлексія. Оберіть відповідну цеглинку лего.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
4 липня 2023
Переглядів
1214
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку