Презентація "Розвиток пам’яті та уваги"

Про матеріал
Презентація "Розвиток пам’яті та уваги". Презентація містить терміни малюнки та цікаві вправи для розвитку пам’яті та уваги. Презентація буде цікавою як вчителям, так і учням.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток пам’яті та уваги. Вправи для тренування зорової і слухової пам’яті та концентрації уваги

Номер слайду 2

Увага буває: Мимовільна - виникає несподівано, незалежно від свідомості людини. Довільна - спрямована на зосередження особистості на предметах, явищах навколишньої дійсності. Увага – це особлива форма психічної діяльності, яка виявляється у спрямованості і зосередженості свідомості на предметах.

Номер слайду 3

Гра «Піжмурки» Знайдіть слова, які сховалися в цьому рядку букв. рувагумнезакожномувня схеможналятолрозвиватиас. Вправи на розвиток уваги. Гра «Скажи швидко»Людина, яка допомагає вилікувати хвороби? Комплекс фізичних вправ, які потрібно виконувати вранці? Прилад, який вимірює температуру? Розпорядок добової діяльності людини? Процес вживання їжі?

Номер слайду 4

Пам’ять буває: Слухова — краще запам’ятовується матеріал, якщо почув його пояснення. Зорова — краще запам’ятовується матеріал, якщо прочитаєш його. Моторна — краще запам’ятовується матеріал, якщо записуєш його. Пам’ять — здатність зберігати і відтворювати у свідомості давнішні враження. Виділяють: - короткочасну пам’ять: декілька секунд – 1-2 доби- довготривалу – місяці – роки.

Номер слайду 5

Правила тренування пам’яті. Необхідна умова запам’ятовування — розуміння матеріалу. Не можна надовго відкладати повторення. Повторюй періодично, намагайся виділити головне, зв’язати з тим, що ти вже засвоїв. Одноманітне повторювання шкідливе для запам’ятовування, спрацьовує гальмо, людина відключається. Щоб краще запам’ятати, треба зосередити свою увагу.

Номер слайду 6

Гра « Перевір свою увагу»Назви числа в порядку зростання (вказуючи на них у таблиці). 8 23 6 2 15 3 21 19 13 5 16 10 25 7 22 20 1 14 18 4 12 24 11 17 9 Вправи на розвиток пам'ятіГра «Пам'ять» Спробуйте по пам’яті назвати по назви мультфільмів, яких точно зможете згадати. Якщо Ви змогли пригадати без великих труднощів і гальмування 12-15 мультфільмів, то це вельми не погано.  15-25 мультфільмів - супер; 5-9 мультфільмів- погано.

Номер слайду 7

Порада, як швидко вивчити вірш. Прочитай вірш, не намагаючись його запам'ятати. Спочатку з'ясуй, про що в ньому розповідається. Читаючи вірш удруге, письмово постав запитання до кожного рядка. Відклади вірш і спробуй відповісти на запитання. Прочитай вірш іще раз. Спробуй без підказування, дивлячись на запитання, розповісти вірш. Розкажи вірш без підказування. Перед сном повтори вірш уголос кілька разів. Вранці прочитай вірш із книжки і повтори його напам'ять.

Номер слайду 8

Щоб рости і гартуватись, І міцніти, як броня, Треба, друзі, піклуватись Про здоров’я нам щодня. Здоров’я – це сила! Здоров’я – це клас! Хай буде здоров’я У вас і у нас!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Трофімова Тетяна Геннадіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Карєва Маргарита Вадимівна
    Дякую за гарний матеріал! Подальших успіхів Вам, шановна Катеринао Олегівно!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
28 квітня 2020
Переглядів
23999
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку