Презентація "Шашки 64 та шашки 100".

Про матеріал
Презентація стане в нагоді під час вивчення модуля "Шашки" у 5-6 класах Нової Української школи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Різновиди гри у шашки. Шашки - це стародавня гра, що має різноманітні варіації. Дві з найпопулярніших варіантів - шашки 100 та шашки 64 - мають власні особливості, правила та стратегії. Анатолій Гайдаш

Номер слайду 2

Шашки 100 Особливості"Шашки – 100" - це різновид гри в шашки, який використовує дошку розміром 10x10 клітин, тобто загалом 100 кліток. Ця версія гри розширює класичні правила гри в шашки, дозволяючи гравцям використовувати більше шашок і займати більшу площу дошки. Дошка. Розмір дошки - 10x10, що створює 100 кліток для гри.

Номер слайду 3

Шашки: Кожен гравець починає гру з 20 шашками свого кольору, розташованими на своїй половині дошки. Кількість шашок більше, ніж у класичних шашках, що робить гру складнішою та більш стратегічною. Рух шашок: Звичайна шашка може рухатися лише вперед на одну клітину вперед по діагоналі. Виконання захоплення ворожих шашок відбувається шляхом перескоку через них і приземлення на вільну клітину ззаду. Правила захоплення можуть дозволяти виконувати багатоходові заходи, якщо є можливість захоплення декількох шашок одним рухом.

Номер слайду 4

Дамки: Дамка рухається вперед і назад на будь-яку вільну клітину вздовж діагоналі. Дамка може виконати багатоходові заходи та захоплювати шашки на відстані.. Мета гри: Основна мета - захопити всі шашки суперника або заблокувати їх так, що вони не можуть виконувати дозволені ходи.

Номер слайду 5

Шашки 64 Правила гри. Шашки 64 граються на звичайному шаховому полі, що робить їх більш доступними для гравців у порівнянні з шашками 100. ОсобливостіЦя варіація шашок відома своєю простотою та більш швидким розвитком подій, який приваблює гравців.

Номер слайду 6

Шашки 64 Дошка: Розмір дошки - 8x8, що створює 64 клітки для гри. Шашки: Кожен гравець починає гру з 12 шашками свого кольору, розташованими на своїй половині дошки. Шашки розташовуються лише на темних (чорних) клітках.

Номер слайду 7

Шашки 64 Рух шашок: Звичайна шашка рухається лише вперед по діагоналі на вільну клітину. Захоплення ворожої шашки відбувається шляхом перескакування через неї і приземлення на вільну клітину ззаду. Дамка: Дамка виникає, коли звичайна шашка доходить до останнього ряду протилежної сторони дошки. Дамка може рухатися вперед і назад на будь-яку вільну клітину вздовж діагоналі.

Номер слайду 8

Шашки 64 Мета гри: Головна мета гравця - захопити всі шашки суперника або заблокувати їх так, що вони не можуть виконувати дозволені ходи. Виграш: Гравець перемагає, коли він успішно досягає мети гри відносно захоплення шашок або блокування суперника.

Номер слайду 9

Шашки 64 Гра в "Шашки – 64" вважається класичною та добре відомою. Ця версія гри є популярною як серед аматорів, так і серед професійних гравців, оскільки вона проста в освоєнні, а водночас дозволяє виявити велику майстерність у стратегічному мисленні.

Номер слайду 10

Заключення1 Ментальний розвиток. Гра у шашки сприяє розвитку логіки, стратегічного мислення та умінню робити важливі рішення під час гри.2 Спілкування. Шашки - чудовий спосіб провести час та насолодитися дружелюбною бесідою з опонентом під час партії.3 Забава та розвага. Гра у шашки дарує задоволення та можливість провести час з користю для розвитку різних якостей.http://stoigr.net/shashki/igra_shashki_na_dvoih.html

pptx
Додано
5 лютого
Переглядів
152
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку