Презентація "STEM-освіта в початкових класах"

Про матеріал
STEM-освіта: комплексний міждисциплінарний підхід з проектним навчанням, що поєднує в собі природничі науки з технологіями, інженерією і математикою, вчить дитину жити у реальному світі, який надзвичайно швидко змінюється, вміти реагувати на ці зміни, критично мислити, бути загально розвиненою творчою особистістю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

вода й пісок «STEM-освіта в початкових класах»Вчитель початкових класів КЗ «Піщанський ліцей №2»: Гатенюк Н. А.

Номер слайду 2

Головна мета STEM-освіти реалізація державної політики з урахуванням нових вимог Закону України «Про освіту» задля: посилення розвитку науково-технічного напряму в навчально-методичній діяльності на всіх освітніх рівнях; створення науково-методичної бази для підвищення творчого потенціалу молоді й професійної компетентності науково-педагогічних працівників.  

Номер слайду 3

Що таке ?STEM вживається для позначеннянапрямку в освіті, що охоплює: Science – природничі науки. Technology – технологіїEngineering – технічну творчість. Mathematics - математику

Номер слайду 4

КОМПЛЕКСНИЙ МІЖДИСЦИПЛІНАРНИЙ ПІДХІД З ПРОЕКТНИМ НАВЧАННЯМ, ЩО ПОЄДНУЄ В СОБІ ПРИРОДНИЧІ НАУКИ З ТЕХНОЛОГІЯМИ, ІНЖЕНЕРІЄЮ І МАТЕМАТИКОЮ, ВЧИТЬ ДИТИНУ ЖИТИ У РЕАЛЬНОМУ СВІТІ, ЯКИЙ НАДЗВИЧАЙНО ШВИДКО ЗМІНЮЄТЬСЯ, ВМІТИ РЕАГУВАТИ НА ЦІ ЗМІНИ, КРИТИЧНО МИСЛИТИ, БУТИ ЗАГАЛЬНО РОЗВИНЕНОЮ ТВОРЧОЮ ОСОБИСТІСТЮ. STEM – освіта:

Номер слайду 5

на практиці:екскурсіїквестипроєктиурокитабористворення лепбукуце – освіта для нового покоління

Номер слайду 6

Чому саме ? наука - дослідження актуальних, глобальних наукових проблемтехнологія – використання сучасних засобів навчанняінжиніринг – використання ЛЕГО для моделювання та демонстрації у вирішенні різноманітних задачматематика – обчислення даних для її подальшого використання при створенні проєктів

Номер слайду 7

STEM передбачає: Об`єднання Комунікацію. Постановка та вирішення проблеми. Дослідження. Критично мислити. Креативити Отже, STEM – це підготовка учнів до того, що наше майбутнє залежить від нашого внеску до інновацій.

Номер слайду 8

ЗАЛУЧЕННЯ УЧНІВ ДО STEM:розвиває креативне мисленняформує компетентності дослідникасприяє кращій соціалізації, оскільки розвиває низку навичок:співробітництво;комунікативність;творчість .

Номер слайду 9

креативне мисленняінформаційна грамотність та використання ІКТкомунікації рідною та іноземними мовамидослідницька діяльність та винахідливістьспівробітництво та підприємливістьробота в команді та відповідальність. Навички, яким треба навчити дітей сьогодні, щоб вони були затребувані завтра

Номер слайду 10

Проект як засіб самореалізації STEАM-освіти дозволяє інтегрувати знання дітей з різних дисциплін під час розв’язання реальних проблем, обумовлює їх практичне використання, генерує нові ідеї, формує нові життєві компетенції (мовленнєві, інформаційні, соціальні) і актуальним для учнів початкової ланки.вода й пісок ПАРНІ ТА ГРУПОВІ ПРОЄКТИДОВГОСТРОКОВІ ГРУПОВІ ПРОЄКТИМІНІ-ПРОЄКТИ

Номер слайду 11

Проєкт«Наша планета - це наш дім»Земля – наш дім, і ми зобов’язані берегти і охороняти її. Але, задовольняючи свої потреби, ми забуваємо про свій борг. Наша Земля прекрасна, так давайте ж цінувати і примножувати цю красу!

Номер слайду 12

Навчальний проєкт "Друге життя побутових речей". Актуальність проєкту. Привернути увагу учнів та їхніх батьків до глобальної проблеми твердих побутових відходів та проінформувати про можливість вторинного використання сміття. Діти разом з батьками спробували себе у ролі інженерів і виготовили саморобні ігри з непотрібних речей.

Номер слайду 13

Проєкт. Лепбук «Чорнобиль - екологічна катастрофа 20 століття»26 квітня у світі відзначаються Міжнародний день пам'яті про Чорнобильську катастрофу, День пам'яті жертв радіаційних аварій і катастроф. 26 квітня 1986 року Чорнобильська АЕС - первісток атомної енергетики України - стала символом найбільшої в історії людства техногенної катастрофи. Учні підібрали інформацію та створили лепбук "Відлуння Чорнобиля". Лепбук - це гра, творчість, пізнання і дослідження нового, повторення і закріплення вивченого, систематизація знань і просто цікавий вид спільної діяльності учителя та учнів, батьків і дитини.

Номер слайду 14

Проєкт "Город на підвіконні"Город на підвіконні сприяє розвитку допитливості і спостережливості в дітей, вони допомагають краще пізнати життя рослин. Дана форма роботи дає можливість розширити уявлення учнів про рослини, як живі організми, про умови, необхідні для їх росту і розвитку, уміння радіти красі вирощуваних рослин та результатом своєї праці. І все ж, не тільки достатком славляться грядки на вікні, а й можливістю живого спілкування з рослинами!

Номер слайду 15

Проєкт "Я - дитина природи"Без природи людина не може прожити і миті. Усе, що нас оточує: повітря, сонце, гори, моря, рослини, тварини - все це і є природа. І люди - це теж частинка живої природи. По-справжньому любити природу — це не лише милуватися її красою, а й берегти, захищати й множити і флору, і фауну. Можуть це робити люди, які з дитинства привчені творити добро.

Номер слайду 16

Проєкт «КРАЇНИ, ЯКІ ДОПОМАГАЮТЬ»Весь світ об'єднався навколо України. десятки країн суттєво допомагають Україні протистояти російській агресії. Хтось поставками зброї, інші впровадженням антиросійських санкцій, частина допомагає грошима або висилає російських дипломатів. Тепер зрозуміло хто є друзями України.

Номер слайду 17

Використані інтернет ресурси: Лист МОН України від 10.08.2020 №22 «Методичні рекомендації щодо розвитку STEM-освіти в закладах загальної середньої та позашкільної освіти у 2020/2021 навчальному році»;Відділ STEM-освіти [Електронний ресурс] // Інститут модернізації змісту освіти. – Режим доступу до ресурсу: https://imzo.gov.ua/pro-imzo/struktura/viddilstem-osviti/;STEM-технології у початковій школі https://www.youtube.com/watch?v=Isx. DX7a. NIq. U (автор: Коршунова Ольга Вікторівна, науковий співробітник відділу SТЕM-освіти ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» м. Києва, автор навчальних посібників);Вебінар «STEM у школі: методичні рекомендації щодо впровадження на уроках» https://www.youtube.com/watch?v=cr. OG1 VURA60;https://educationpakhomova.blogspot.com/2020/01/stem.html український проект «Якість освіти».

pptx
Додано
14 січня
Переглядів
744
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку