Презентація:"Ми всі - унікальні. Унікальність людини бути людиною"

Про матеріал

5 КЛАС НУШ Відповідно до МОДЕЛЬНОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ ДЛЯ 5 КЛАСУ (автори Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, І. В. Лаврентьєва, О. Л. Хомич) Рекомедовано звертати увагу не на коментарії, а на зміст і якість матеріалу, так як вчителі-торгаші, постійно змінюючи своє прізвище, навмисно занижують рейтинг безкоштовних презентацій, щоб успішніше продати свій матеріал подібного змісту на порталі Всеосвіта

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Унікальність людини бути людиною. Урок 19 Як надавати допомогу тим, хто цього потребує. Турбота про живих істот. Джерела допомоги для тварин. Вчитель Бабак Лідія Дмитрівна. м. Одеса

Номер слайду 2

На уроці дізнаємося: що таке емпатія; як правильно поводитися з домашніми тваринами;про чеклист добрих справ;про благодійний проєкт.

Номер слайду 3

ДОБРОЧИННІСТЬ • СПІВЧУТТЯ• СПІВПЕРЕЖИВАННЯ • ЕМПАТІЯ

Номер слайду 4

СПІВЧУТТЯ (емпатія, співпереживання)-частина емоційного інтелекту. Це те, що робить людину людиною, це - вміння поставити себе на місце інших, зрозуміти їхні емоції. Це допомагає ладнати з батьками, вчителями та знаходити друзів.

Номер слайду 5

Кожен може навчитися розпізнавати та поважати почуття людей іншої статі, віку, віри, культури та виховання. Це вміння допомагає нам побачити світ очима цих людей та усвідомити, який цей світ багатогранний.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

РОБІМО ДОБРОСлово «утворено з двох слів — «добро» і «чинити». Дехто думає, що займатися доброчинністю можуть тільки заможні люди. Але справа не в грошах. Часто можна допомогти людині добрим словом, зробити невелику послугу.

Номер слайду 8

Українська волонтерська служба була створена у 2017 році командою громадських активістів з Одеси. Місія організації — розвиток культури волонтерства та взаємодопомоги. Волонтери працюють, щоб кожна людина, незалежно від віку, статі чи соціального статусу, могла реалізувати себе в допомозі іншим. 

Номер слайду 9

Можна щодня робити хоча б одну добру справу.

Номер слайду 10

Будь ввічливим2. Посміхайся3. Підніми сміття4. Поприбирай вдома5. Зроби комплімент другу або подрузі6. Подзвони своїм бабусям та дідусям7. Поступися місцем у транспорті8. Зроби несподіваний подарунок знайомій людині9. Обійми своїх батьків10. Здійснимрію близької людини Чек-лист добрих справ

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ТУРБОТА ПРО ТВАРИНМи можемо мати своїх кумирів — людей, якими захоплюємося. Але й ми самі здатні стати для когось цілим світом, наприклад для наших хатніх улюбленців. Пам’ятаймо: їм замало лише доброго ставлення. Обговоріть, як слід дбати про домашніх тварин.

Номер слайду 13

Як дбати про домашніх тварин

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ГУМАННЕ відношення ДО ТВАРИНУ світі є чимало благодійних організацій, які збирають ресурси й залучають волонтерів для вирішення важливих проблем: допомога бідним родинам, хворим дітям, безпритульним тваринам. Долучитися до діяльності деяких організацій можуть навіть діти. Благодійний фонд Happy Paw («Щаслива лапа») займається влаштуванням і лікуванням безпритульних котів і собак. Також вони створили проєкт «Біоетика», щоб навчати дітей відповідальному і гуманному ставленню до тварин. На сторінці проекту можна знайти акції, конкурси, матеріали для уроків, оповідки про тварин.

Номер слайду 16

Чим не можна годувати собак та котів. Шоколад, какао, кава, чай. Горіхи. Цибуля та часник. Спеції і сіль. Копченості, ковбасні вироби, жирні м'ясні обрізки, смалець, шкварки. Авокадо. Гриби. Солодощі

Номер слайду 17

МОЗАЇКА ЗАВДАНЬ ДО ТЕМИУчнівство 5 класу організували благодійний ярмарок для збору коштів на корм безпритульним тваринам. Діти продали 80 паперянок чаю, 65 бутербродів із сиром і ковбасою, 36 фруктових канапок. Розгляньте перелік витрат і прайс-лист і дайте відповіді на запитання. Список витрат. Чай — 110 грн. Серветки — 40 грн. Палички для помішування — 15 грн. Цукор у стиках — 50 грн. Тістечка 220 грв. Банани — 60грн. Яблука — 35 грн. Прайс-лист. Чай — 5 грн. Бутерброд — 15 грн. Фруктова канапка — 5 грн• Скільки грошей витратили діти на організацію ярмарку?• Який дохід отримали учні від продажу продукції?• Який прибуток (прибуток = дохід - витрати) отримали учні?

Номер слайду 18

Домашнє завдання. Оцініть свої досягнення. Я знаю, що означає бути людиною. Я умію гуманно поводитися з тваринами. Я роблю маленькі добрі справи.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Левицька Ганна Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Наталія Криштопа
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Байгота Світлана Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 січня 2023
Переглядів
2615
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку