Презентація "УЯВЛЕННЯ ДАВНІХ ЛЮДЕЙ ПРО ЗЕМЛЮ І ВСЕСВІТ "

Про матеріал
Розповісти учням про уявлення стародавніх людей про Землю та Всесвіт; розвивати вміння порівнювати і робити висновки, виступати перед аудиторією і висловлювати власні думки; виховувати інтерес до предмета.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СОНЯЧНА СИСТЕМА, ЇЇ СКЛАД

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Хто першим з людей побував у космосі? Як називався його корабель? Хто першим вийшов у відкритий космос? Перший собака-космонавт. Хто побудував перший космічний корабель? Бліцопитування

Номер слайду 4

ЯАНЧНОС АМЕТСИС

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Що таке Всесвіт? З чого складається Космос?

Номер слайду 7

Астрономія

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Що винайшли люди для пізнання Всесвіту?

Номер слайду 11

Галілео Галілей

Номер слайду 12

ЗОРІ

Номер слайду 13

Сузір’я

Номер слайду 14

Найближча до Землі зірка — Сонце.

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Чорна діра

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Метеорит

Номер слайду 19

Комета

Номер слайду 20

Астероїд

Номер слайду 21

Наука про космічні тіла. Прилад для вивчення Всесвіту. Найгарячіші зірки за кольором. Якого кольору зірка Сонце? Одяг для космонавтів. Газова оболонка, що оточує Землю. Вікторина

Номер слайду 22

1. Сонячна система у космосі: а) єдина; б) не єдина, існують безліч таких систем. 2. У центрі Сонячної системи знаходиться: а) Сонце; б) Земля; в) Місяць. 3. Нижче подані тіла, що входять до складу Сонячної системи. Позначте «зайве». а) Сонце; б) великі планети та їх супутники; в) астероїди; г) комети; д) метеорити; е) орбіти; є) метеори.

Номер слайду 23

СОНЯЧНА СИСТЕМА Я не знав, що Сонце — Це велика зірка. І здаля нам сяє Вона так привітно. І навколо неї Крутяться постійно, Марс, Земля, Венера І Меркурій швидкий. Не забудь Юпітер І Сатурн з Ураном, А Нептун з Плутоном Теж їм друзі славні. Сонце, зірку нашу, І планет цих дев’ять, Разом називають — Сонячна система.

Номер слайду 24

Космічні дороги всі знаю, Орбіту хвостом вогняним позначаю. Мандруючи, я пригоди ловлю, Естафету яскравим зіркам віддаю. Та не спіймає мене і ракета, А звати мене — барвиста...

Номер слайду 25

КОСМОС Комети, планети чи метеори Орбіту свою зможуть легко знайти. Сузір’я чудові, мов сни кольорові, Могутні галактики — цілі світи. Оселю всього: неживого, живого — Словом одним ти скоріше назви.

Номер слайду 26

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ Підручник (с. 8–10). Інформаційний проєкт. Вивчення небесних тіл за допомогою наземних телескопів та космічних апаратів.

ppt
Пов’язані теми
Природознавство, 4 клас, Презентації
НУШ
До підручника
Природознавство 4 клас (Андрусенко І.В.)
Додано
20 листопада 2023
Переглядів
150
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку