Презентація " В.Сосюра " Любіть Україну"

Про матеріал
Дана презентація є додатком до уроку української літератури за темою: Володимир Сосюра " Любіть Україну". Складання ментальної карти за даною темою.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок української літератури у 8 класі В. Сосюра «Любіть Україну»

Номер слайду 2

Наша славна Україна, Наше щастя і наш рай, Чи на світі є країна Ще миліша за наш край? І в щасливі, й злі години Ми для неї живемо. На Вкраїні й для Вкраїни Будем жити й помремо. В. Самійленко Епіграф уроку

Номер слайду 3

Мета, завдання уроку: ознайомитися із творчістю В.Сосюри; розкрити головну думку поезії «Любіть Україну»; визначити ідейно-художній зміст та особливості ліричного твору; формувати навички виразного читання; розвивати вміння грамотно висловлювати свої думки, спостереження, робити висновки, узагальнювати навчальний матеріал; виховувати почуття пошани до рідної України, її культури.

Номер слайду 4

Життя, обпалене війною Історія написання вірша

Номер слайду 5

Купина – у біблійній міфології - кущ, який горить і якимсь чудом не згорає; зойки – крики; пурпуровий – темно – червоний; канонади – гучні звуки від пострілів; багнети – ножі на рушницях. Словникова скарбничка

Номер слайду 6

Юні літературознавці 1-ша група досліджує тему, ідею, основну думку твору, його жанр. 2-га група аналізує художні особливості твору. 3-тя група визначає віршований розмір вірша.

Номер слайду 7

Кмітливі та допитливі До кого звертається В.Сосюра у вірші? Як можна довести свою любов до України? Чому важливий зв'язок кожної людини з Батьківщиною? Яке майбутнє очікує нашу Україну?

Номер слайду 8

Гра «Знайди слово» Володимир Сосюра Любити Вітчизну, любити завжди Любити Вітчизну, любити ... , поля її росні, зелені ... і їй не жаліти за дні ... ні крові у битві, ні поту в ... . Любити Вітчизну, любити ... , і села її і її ... , і їй всі бажання, пориви й ... на світлій дорозі у світлі ... . Юні поети

Номер слайду 9

“Мікрофон” Продовжіть речення: «Любити Україну – це ....»

Номер слайду 10

Самооцінювання Чого навчилися на уроці? Над чим треба працювати? Оцініть свою роботу на уроці.

Номер слайду 11

Домашнє завдання Вірш «Любіть Україну» вивчити напам’ять. * Скласти усний твір – роздум «У чому ж може виявлятися моя любов до Батьківщини?»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

ppt
Додано
29 січня 2023
Переглядів
1552
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку