Презентація "Відпрацювання навичок оцінювання ризику на особистому рівні".

Про матеріал
Вчити здобувачів освіти з порушеннями слуху відпрацьовувати навички оцінювання ризику на особистому рівні. Дана презентація може бути використана для підготовки до уроку Основ здоров'я у 9 класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Відпрацювання навичок оцінювання ризику на особистому рівні. Н. ШУТКО

Номер слайду 2

Хмара слів

Номер слайду 3

Прогнозування за ілюстрацією. Вчитель має показати ілюстрацію до теми обговорення. Діти мають зробити свої припущення щодо теми та що вони знають з цього приводу. Вчитель може задати такі питання: як ви думаєте, що тут зображено? До чого це відноситься (в повсякденному житті, чи до якої галузі/сфери науки тощо)? Яка тема нашого обговорення? Що ви чули про це?

Номер слайду 4

Особистий рівень загрози{8 EC20 E35-A176-4012-BC5 E-935 CFFF8708 E}Особистий. Приклади. Порушення правил поведінки на водіПожежа в помешканніХарчове отруєння. Травмування. Дорожньо-транспортна пригода. Порушення правил користування Інтернетом

Номер слайду 5

Заходи безпеки{8 EC20 E35-A176-4012-BC5 E-935 CFFF8708 E}Особистий рівень. Набувати навичок і додержуватися правил безпечної поведінки. Уміти діяти в разі виникнення небезпечної ситуаціїДодержуватися здорового способу життя. Уміти оцінювати ризики для здоров’я і життя в повсякденному життіНабувати й вдосконалювати навички самоконтролю, уміти керувати емоціями. Уміти надавати домедичну допомогу. Додержуватися моральних і етичних норм, загальнолюдських цінностей

Номер слайду 6

Фото - завдання. Розгляньте фотоілюстрації. Визначте вид і рівень загрози в кожній наведеній ситуації. Поясніть, як протидіяти кожній загрозі на особистому, національному та глобальному рівнях.

Номер слайду 7

Перейдіть за посиланням та виконайте вправиhttps://learningapps.org/5847698https://learningapps.org/9225607

Номер слайду 8

Оцініть ризик для здоров’я і життя людини в наведених ситуаціях. Як діятимете ви? Які навички застосуєте?

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Проаналізуйте ситуацію: - підліток постійно ходить у навушниках, слухаючи музику, перебуваючи «на своїй хвилі», при цьому протягом дня він неодноразово переходить вулицю. У якій сфері та які ризики на особистому рівні виникають у разі такої поведінки? До яких наслідків вони призводять? Зробіть висновки.

Номер слайду 11

2. Проаналізуйте ситуацію: - підліток погано вчиться, йому нецікаво читати книжки, у нього немає звички до праці, він не вміє сказати собі слово «треба». У якій сфері та які ризики на особистому рівні виникають за такої поведінки? До яких наслідків вони призводять? Зробіть висновки.

Номер слайду 12

3. Проаналізуйте ситуацію: - підліток під час спілкування в Інтернеті повідомляє про себе різні відомості: адресу, телефон, інформацію про місця, де він буває. Він з легкістю заводить друзів у різних соціальних мережах і погоджується на зустрічі з незнайомцями. У якій сфері та які ризики на особистому рівні виникають за такої поведінки? До яких наслідків вони призводять? Зробіть висновки.

Номер слайду 13

Перейдіть за посиланням та пройдіть тестування:https://naurok.com.ua/test/9-klas-bezpeka-yak-potreba-lyudini-vidi-y-rivni-zagroz-zahodi-bezpeki-355086.html

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Використано матеріали інтернету

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 9 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
2 червня 2023
Переглядів
595
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку