Презентація "Виготовлення з фетру новорічної іграшки "Сніжинка"

Про матеріал
Презентація до уроку у 6 класі "Виготовлення з фетру новорічної іграшки «Сніжинка»
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Виготовлення з фетру новорічної іграшки «Сніжинка»

Номер слайду 2

Ольга Швиденко. ПРИГОДА СНІЖИНКИ(казка)  Маленька Сніжинка відкрила очі та посміхнулася:— Ура! Сьогодні я народжуюся у світ!Вона помахала на прощання Мамі-хмаринці, своїм братам і сестрам-сніжинкам, що також чекали свого часу, і полетіла з неба донизу. Вона падала і співала пісеньку, якої її навчила Мама-хмаринка:                 Ой додолу прилечу                 І до діток я помчу,                 Принесу я дітям радість,                Сум і нуду я скінчу. Долетівши, Сніжинка впала на дерево посеред густого лісу. Вона лежала на жовтому листочку і роздивлялася навкруги. Дивно, але все виглядало не так, як розповідала Мама-хмаринка. Ліс не був голий та пустий, на деревах росло ще повно листя, хоч воно і було різнокольоровим — жовтим, помаранчевим, червоним, а подекуди ще зеленим. І нікого зі своїх братів та сестер Сніжинка ніде не бачила.— Отакої, — подумала Сніжинка, — куди це я потрапила?— Щось ти зарано! — почула вона раптом голос. Сніжинка підвелася й побачила поперед себе тваринку з китицями на вушках і великим пишним хвостиком. Вона сиділа на гілці та допитливим поглядом вивчала Сніжинку.— Чому зарано? — запитала Сніжинка. — І хто ти?— Я лісова білочка — стрибаю по гілочках, — відповіла та. — А зарано, тому що у нас ще осінь, а ти маєш приходити взимку. Подивись навколо. Бачиш, дерева ще не скинули листя? А я ще не закінчила готувати запаси на зиму. Тому то й ти зарано!— Що ж мені тепер робити? — запитала Сніжинка. — Я не можу повернутися назад, доки не принесу комусь радість. Хочеш, я порадую тебе, білочко?— Ні, — сказала білочка, — я не маю на це часу, я маю збирати жолуді та горішки. 

Номер слайду 3

   І, майнувши пухнастим хвостиком, вона прудко пострибала вглиб лісу. Сніжинка зітхнула, розгойдала свій листочок і приземлилася з ним додолу, на камінець.— Обережно! — почула вона. На неї сунулось щось велике і колюче з очима-гудзиками та видовженим носиком.— Ой, ти хто? — запитала Сніжинка.— Я їжачок — колючий бочок, — відповів той.— Їжачок? А я Сніжинка! Хочеш, я порадую тебе?— Ні, — відказав їжачок, — я не маю часу, мушу збирати ягоди та фрукти на зиму. А сніжинкам тут взагалі не місце, ще осінь.    І побіг собі, шурхотячи опалим листям.— Що ж це таке? — забідкалася Сніжинка. — Як же я принесу кому-небудь радість, якщо всі поспішають і не мають на це часу? Ніхто й трохи не хоче порадіти зі мною. Чи я зайва тут?    І з очей Сніжинки покотилися кришталеві сльози.    Аж раптом налетів рвучкий осінній вітер і підхопив листочок, на якому сиділа Сніжинка. Її закрутило, захитало, понесло крізь високі кущі та дрімучі хащі й винесло на галявину. Листочок з розгону вдарився об щось високе, Сніжинка не втрималася і впала… на дитячу долоню.   Хлопчик підніс долоню до очей:— Дивись, матусю, перша сніжинка! Яка ж гарна! Це означає, що осінь скоро скінчиться і прийде зима, можна буде кататися на санчатах!    Він радісно посміхнувся, розглядаючи сріблясту красуню-Сніжинку. А та дивилася на хлопчика і тішилася, що їй вдалося нарешті принести радість. Вона повільно розтанула, перетворилася на крапельку води та впала з долоні долі на травичку.             Але на цьому її історія не скінчилася. З крапельки  вона випарувалася та повернулася на небо, до братів і сестер, до Мами-хмаринки, щоб наступного року знову  принести радість іншій дитині.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Інструменти і матеріали: Фетр жорсткий двох кольорів НожиціГолки (для шиття, вишивальні, бісерні)Кравецькі шпильки з круглою голівкою для сколювання. Папір. Нитки в колір фетру. Клей «Секунда»Шаблони деталей. Нитки для вишивки Бісер, лелітки Гелеві ручки або зникаючий маркер

Номер слайду 11

Шаблони для виготовлення сніжинки

Номер слайду 12

1. Виріжте шаблони з паперу. 2. Прикладіть шаблон до фетру. Обведіть. 3. Вишийте кольоровими вишивальними нитками контури сніжинки.

Номер слайду 13

4. Прикрасьте сніжинку бісером, лелітками

Номер слайду 14

5. Завершити сніжинку можна двома варіантами:1 варіант: зробити другу деталь сніжинки, аналогічну першій. Дві деталі скласти, сколоти і зшити петельним швом білою або контрастною ниткою. Не забудьте про петельку!

Номер слайду 15

Номер слайду 16

2 варіант: контрастний фетр підклеїти з виворітного боку сніжинки. Через 15-20 хвилин обрізати контрастний фетр на відстані 2-3 мм від контурів основної деталі. Не забудьте про петельку!

Номер слайду 17

Посилання:https://mala.storinka.org/%D0%BE%D0%BB%D1%8 C%D0%B3%D0%B0-%D1%88%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D1%96%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D0%B8.html https://www.youtube.com/watch?v=H6 VHms. Lk. Cw0 https://www.youtube.com/watch?v=SGXv. B7q. Zwn. Q

pptx
Пов’язані теми
Технології, 6 клас, Презентації
Інкл
Додано
28 березня
Переглядів
21
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку