Презентація Виховна година "Святий Миколай приходить до кожної хати"

Про матеріал
Виховна година, де учні можуть ознайомитися з виникненням та особливістю свята Дня Святого Миколая, його традиціями та звичаями; сприяє розвиватку уваги, зв’язного мовлення, пізнавальних інтересів та виховуванню поваги до цінностей народного життя, традицій рідного краю, виховуванню любові, поваги і шани до Святого Миколая; любові до ближнього, доброті, милосердю.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Святий Миколай приходить до кожної хати

Номер слайду 2

Щороку приходить він у кожну родину з миром і дарунками. Для дітей стає чарівною казкою, коли невідомо як з’являється вночі і кладе під подушку, або у черевичок такі бажані гостинці.

Номер слайду 3

Завітаємо до української хати, де мама розповідає своїм діткам про земне життя Миколая

Номер слайду 4

Минули роки. Микола вивчився, став священиком. Відтоді Миколай допомагав усім, хто потребував його ласки. Миколай–угодник (той, діла якого угодні Богу). Купці, мореплавці та мандрівники бачили у Святому Миколаєві свого охоронця та заступника. Миколая шанували козаки війська Запорізького. Своїми молитвами він утихомирював бурю на морі, рятував хворих, не відмовляв у пораді. За це Господь дав йому силу творити добро ще більше. Бо найбільше щастя в житті – це творити добро.

Номер слайду 5

За традицією, всі дітки пишуть листи Святому Миколаю з проханнями. І ви писали? (Так) Видно Миколай ще читає, адже у нього так багато роботи. Він допомагає усім нужденним і всім, хто цього заслужив.

Номер слайду 6

Як святкують свято Святого Миколая в українській родині?Насамперед, прибирають у хаті, прикрашають ікону святителя, Слайд 5 готують приємні несподіванки ближнім, подарунки. Розпочинали день спільною молитвою у храмі Божому. Увечері майже в кожній оселі діти з нетерпінням чекають, коли завітає в гості Святий Миколай. Він неодмінно має принести подарунки. Святий Миколай знає про дітей усе. Упродовж року він стежить за їхніми вчинками. Якщо діти гарно вчаться, слухають батьків, не ображають менших, чемні зі старшими, Миколай дарує їм найкращі подарунки.

Номер слайду 7

Завітаємо до хатинки хлопчика Іванка, який не хотів прибирати, а тільки виглядав Святого Миколая з подарунками. Сценка «Іванко чекає Миколая» Дійові особи: Іванко – хлопчик; Антипко, який намовляє Іванка; Оленка – сестра Іванка, яка допомагає зрозуміти, як потрібно поступити брату.

Номер слайду 8

Гра «Добрі справи»Зараз ми зіграєм в гру,Але гру цю непросту. Ми сніжинку тут ось маєм,Про добру справу розповідаєм..

Номер слайду 9

Мамині помічниці Мамі я допомагала, Рано - вранці прокидалась, Одягалась, узувалась, І до школи поспішала. А зі школи повернуся, Знов допомагать беруся. Мамі пісню заспіваю, Їй в кімнаті прибираю, Бо важка в мами робота, Вихідний лише в суботу.

Номер слайду 10

«Правила добра» Щоб добрим чоловіком стати, Потрібно правила добра всім знати. Найперше з правил цих чудесних Уміння бути добрим, чесним. А друге правило таке: Шануй ти маму й тата, Люби сестер, братів, людей, Добро сам будеш мати. А третє правило просте, Щоб мати серце золоте Зла на людей ти не тримай, Учителів не забувай. Ці правила виконувати мусиш, Тоді закону доброти ти не порушиш.

Номер слайду 11

Прислів’я. Добро робити ніколи не …Хто людям добра бажає, той і собі…Без доброго діла немає доброго…За добро добром…Світ не без добрих … ( пізно, має, імені, платять, людей )

Номер слайду 12

«Татова порада» Автор : Прибігла донечка й щодуху, до тата голосно гука: Дочка: «А я провідала в лікарні свого товариша-дружка! То ж правда, тату, я чутлива і маю серце золоте?» Автор : Замисливсь тато на хвилину і так сказав дочці на те: Батько: «Коли тебе в тяжку годину, людина виручить з біди, Про це добро, аж поки віку, ти, дочко, пам’ятай завжди. Коли ж людині щиросердно , зробиш сама добро колись, Про це забудь, аж поки віку, мовчи й нікому не хвались.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}ЧУДОТВОРЕЦЬАХМТДЕДРХЩАМФФІЕЧЩАБАХСВЯТИЙБТЧЛЬДФАПЕВТСЧЙМПРТАЄАТЄФЕЄХРХІСБПДТРСУГОДНИКТРМА

Номер слайду 15

Наслідуймо добрі вчинки Миколая!Дякуємо за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Остра Надія
Додано
7 травня
Переглядів
23
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку