Презентація "Вода - джерело життя"

Про матеріал

Презентація проекту "Вода - джерело життя" . Уточнити і розширити знання про воду і її значення для живих істот

  • розкрити основні чинники забруднення води і заходи з охорони її чистоти. Проаналізувати наукову інформацію по темі;
  • описати причини забруднення водойм;
  • познайомитися з заходами охорони водойм від забруднення;
  • довести необхідність дбайливого ставлення до води;
  • виявити ставлення дорослих і дітей до даної проблеми. - такі задачі поставили для себе юні дослідники.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

В О Д А – джерело життя. Маріупольський міський центр позашкільної роботи за місцем мешкання Дитячий дослідницький проектвиконали: вихованці ДЮК «Зелена планета»керівник: Касьянова Л. В.

Номер слайду 2

Мета дослідження : уточнити і розширити знання про воду і її значення для живих істот розкрити основні чинники забруднення води і заходи з охорони її чистоти.

Номер слайду 3

задачи: проаналізувати наукову інформацію по темі;  описати причини забруднення водойм;познайомитися з заходами охорони водойм від забруднення;  довести необхідність дбайливого ставлення до води;  виявити ставлення дорослих і дітей до даної проблеми.

Номер слайду 4

Предмет дослідження: вода – джерело життя

Номер слайду 5

Гипотеза. Людина нерозумно ставиться до води і забруднює її. Забруднення водойм небезпечно для всього живого. Кожна людина повинна берегти воду!

Номер слайду 6

методи дослідження аналіз; спостередження; збір інформації з книг, журналів, газет, інтернет-ресурсів;  узагальнення.

Номер слайду 7

Вода! У тебе немає ні смаку, ні запаху,тебе неможливо описати,тобою насолоджуються, не відаючи,що ти необхідна для життя:ти є саме життя. Ти найбільше багатство в світі. А. Сент-Екзюпері.

Номер слайду 8

. Вода - найважливіша складова середовища нашого існування.  Після повітря, вода другий за значенням компонент,  необхідний для людського життя.  Наскільки важлива вода, свідчить той факт,  що її зміст в різних органах складає  70% - 90%.  З віком кількість води в організмі міняється.  Вода присутня у всіх тканинах нашого організму, наприклад:

Номер слайду 9

.     Мозок містить - 75%  Серце - 75%  Легені - 85%  Печінка - 86% Нирки - 83%  М'язи - 75%  Кров - 83%.

Номер слайду 10

.           Вода є джерелом життя на землі - жодна клітина живого організму не може без неї існувати. Вона бере участь в процесі дихання, виводить з організму людини шлаки, відходи і токсини. Доставляє в клітини кисень і поживні речовини (мінеральні солі, вітаміни). Значення води для людини настільки велике, що для нормальної життєдіяльності їй необхідно випивати більше 1,5 - 2 літрів в день

Номер слайду 11

Цікаво!Оскільки в м'язах міститься більше води,  ніж жиру, то чим ми стрункіші,тим більше води в нашому тілі.

Номер слайду 12

Вода - основа життя живих організмів на Землі,одне з головних богатств.  З давніх-давен людина селилась поруч з водоймою,  там, де є вода, бо людині потрібно  випити 2 літри, а приблизно в 20 разів більше  щодня потрібно кожному з нас для миття,  приготування їжі і так далі.

Номер слайду 13

Майже все живе на землі не може обійтися без води. Звірячі стежки в лісі ведуть до водопою. птахи летятьдо річок, озер.

Номер слайду 14

В останні роки екологи всіх країн  б'ють на сполох Через недбале  відношення людини до водних ресурсів на Землівідбуваються великі змінишкідливі для здоров'я людини, що призводять до загибелітварин і рослин. Дана тема є особливо актуальною в нашому сучасному світі.

Номер слайду 15

Вода повинна бути чистою! На жаль, мало робиться для того, щоб їх не забруднювали заводи, фабрики, ферми.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

© Ildar Karimov, Visagino “Geriosios vilties” secondary school

Номер слайду 19

© Ildar Karimov, Visagino “Geriosios vilties” secondary school

Номер слайду 20

Береги річок часто перетворюються на звалище.  Дуже часто люди кидають у водойми сміття, не розуміючи,  що здійснюють страшне зло. Під водою виявляються розбиті пляшки, консервні банки з гострими краями і багато-багато іншого

Номер слайду 21

Одного разу вчені досліджували ділянку річкового дна довжиною5 км і виявили:14 великих залізобетонних плит,16 великих труб,34 шматка рейок,9 мотків колючого дроту,27 вигнутих залізних листів,43 вогнегасника,18 пил,31 сокиру,112 санок,36 сковорідок,108 казанків, чайників і каструль,27 прасок,2486 розбитих пляшок,814 розбитих скляних банок,2214 консервних банок і багато іншого сміття

Номер слайду 22

Висунута нами гіпотеза про те, що людина нерозумно ставиться до води і забруднює її, підтвердилася Забруднення водойм небезпечно для всього живого. Кожна людина повинна берегти воду!

Номер слайду 23

Необхідно кожному з нас - людей - змінити своє ставлення до води, інакшечерез кілька десятків років ми можемо залишитися без чистої прісної води. Це треба зрозуміти і запам'ятати кожній людині. Берегти воду - це значить берегти життя, здоров'я, красу навколишньої природи.

Номер слайду 24

Висновки. Ми розширили свої знання з даної теми. Дізналися, що вода складова частина всього живого. Жоден з живих організмів нашої планети не може існувати без води. Дізналися причини забруднення водойм.  До основних з них можна віднести наступні:

Номер слайду 25

Джерела забруднення водистічні води заводіврозливи нафтисміття з кораблівзвалища по берегах річок

Номер слайду 26

У нас багато залишилося питань, над якими нам потрібно ще працювати   - Вивчити Державний документ, який встановлює стандарти і норми якості питної води?  - Провести анкету серед дітей, дорослих і проаналізувати відповіді  - Провести бесіди  на тему: «Чому воду треба берегти?»  - Скласти правила дбайливого ставлення до води

Номер слайду 27

Підбивши підсумок, ми хочемо сказати, що питної води на планеті стає все менше і менше і її якість знижується. Ми закликаємо всіх економити і не забруднювати воду.© Ildar Karimov, Visagino “Geriosios vilties” secondary school

Номер слайду 28

                                            ЛІТЕРАТУРААхманов М. «Вода, яку ми п'ємо»Обербайль К. «Чудо-вода»Емото Масару. «Таємне життя води»Велика енциклопедія Кирила і Мефодія, 2008http://www.sibecolog.ru/text/1.htm

Номер слайду 29

Дякуємо за увагу!Пам’ятайте, люди, назавжди,. Неможливо жити без води. Це життя колиска, це - дощі,Це роса і квітка на межі. Це тумани, ріки і моря,Джерело у спеку - це життя.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. коношенко наталія
    Коношенко Наталія Матеріал цікавий.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Екологія (профільний рівень) 10 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
27 січня 2018
Переглядів
14363
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку