Презентація: Водойми України

Про матеріал
Презентація з природознавства на тему "Водойми України". Підходить для дітей 2-4 класів. Цікава, яскрава, креативна та сучасна презентація допоможе учням краще запам'ятати матеріал уроку. Вважаю, що навчання повинно бути в кайф))
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Водойми України

Номер слайду 2

У кожному місті України є водойми. Адже люди ще здавна селилися саме біля води. Вони цінували її та ставилися як до безцінного природного дару, навіть складали про воду легенди, пісні та вірші. За велику кількість води Землю називають «блакитною планетою». Більшість цієї води солона, бо у ній міститься багато солі. Така вода зазвичай у морях та океанах, але є і солоні річки та озера.

Номер слайду 3

Саме в Україні більше прісних (несолоних) водойм. До них відносяться більшість річок, озер та болот. Приклади прісних річок України – це Дніпро, Дністр, Південний Буг, Сіверський Донець та Дунай. Прикладами прісних озер є Ялпуг (найбільше в Україні), Кагул (найглибше) та Світязь. А болота можна зустріти доволі часто біля озер та річок, частіше в лісах.

Номер слайду 4

Мешканці водойм України. Як і у будь-якому живому середовищі, у водоймах теж є свої мешканці. У солоних і прісних водоймах різні тварини, тому що у них різна будова тіла, яка пристосована до різних умов життя. Прісноводна риба. Риба солоних водойм

Номер слайду 5

Мешканці солоних водойм. У солоних водоймах мешкають такі риби як камбала, лобан, піленгас, бичок та морський окунь. Деякі солоноводні риби можуть мати більш округлу форму тіла, що допомагає їм керувати плаванням в різних рівнях морської колони. Ще вони можуть мати смугасті та великі плавці, що допомагають їм маскуватися біля морського дна.

Номер слайду 6

Мешканці солоних водойм. У прісних водоймах мешкають такі риби як щука, короп, товстолобик та річковий рак. Мешканці, які живуть у річках або озерах, де можуть існувати сильні течії або різні типи укриття, можуть мати витягнуте тіло або спеціалізовані органи для навігації у водному середовищі.

Номер слайду 7

Мешканці болота. На болоті часто можна зустріти жабу, водомірку, п’явку, черепаху або чаплю, яка прилетіла собі за харчами. Чаплі харчуються дрібною рибкою, ракоподібними, великими комахами, жабами та деякими видами гризунів. На болотах завжди зелено, тому що там багато ряски, мохів та очерету. Велика рослинність зумовлена постійною вологістю та наявністю поживних речовин, як у грунті, так і у самій воді.

Номер слайду 8

Тепер ти більше знаєш про водойми нашого краю!

pptx
Додано
27 квітня
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку