Презентація з трудового навчання 7 клас "Технологічний процес виготовлення штучних квітів".

Про матеріал
Вміти створювати прекрасне своїми руками — справжній талант. Перевтільмось на мить у казкових чарівників та перетворимо Ваші кімнати на квітучі галявини. Виготовлення штучних квітів – цілком аристократичне заняття. Цим займалися рукоділлям навіть царські особи. В наші дні це мистецтво знову виявилося потрібному.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технологічний процес виготовлення штучних квітів Презентацію підготувала вчитель трудового навчання Коляда О.М.

Номер слайду 2

«У квітів не буває буднів, вони завжди одягнені святково» (Малкольм де Шазаль)

Номер слайду 3

Емоційне налаштування - Хто прийшов із гарним настроєм – правою рукою махніть ! - Хто чує мене – головою кивніть ! - Хто готовий спілкуватися – лівою рукою махніть ! - Хто бачить мене прошу оком моргніть !

Номер слайду 4

Пригадаймо тему з минулого уроку у вигляді загадок : У матінки-квіточки Лиш блакитні діточки, З жита виглядають, Літечко вітають (икшолов) *** Стала на поляні В жовтім сарафані, Підросте – всміхнеться, Для вітрів вбереться В платтячко біленьке Пишне та легеньке (абабьлук) *** Із зеленої сорочки, Що зіткав весною гай, Білі дивляться дзвіночки. Як зовуться, відгадай! (яілавнок)

Номер слайду 5

Пригадаймо: 1. В якої країні виникло мистецтво оригамі? 2. Що означає з японської мови слово «ори»? 3. Де вийнашли папір? 4. Людей, які професійно займаються складанням оригамі називають … 5. Чому люди приділяють багато уваги квітам? 6. Які перші весняні квіти ви знаєте?

Номер слайду 6

Сьогодні на уроці ви дізнаєтесь: Вміти створювати прекрасне своїми руками — справжній талант. Давайте перевтілимося на мить у казкових чарівників та перетворимо Ваші кімнати на квітучі галявини. Виготовлення штучних квітів – цілком аристократичне заняття. Цим займалися рукоділлям навіть царські особи. В наші дні це мистецтво знову виявилося затребуваним.

Номер слайду 7

Гра «Блеф – клуб» Пропонується визначити істинні і помилкові твердження, відзначивши їх “так”, “ні”. 1) Учні повинні приходити до майстерні по дзвінку? 2) Під час уроку не виходити з майстерні? 3) Перед роботою надіти спецодяг? 4) Приступати до роботи за власним бажанням? 5) Після закінчення роботи прибрати своє робоче місце?

Номер слайду 8

Правила техніки безпеки під час роботи з клеєм 1. Наносити клей на поверхню виробу пензлем. 2. Не можна, щоб клей потрапляв на пальці рук, обличчя, особливо в очі. 3. При попаданні клею в очі, потрібно негайно промити їх водою. 4. Після закінчення роботи, обов'язково вимити руки. 5. При роботі з клеєм, користуйся вологою серветкою.

Номер слайду 9

Пограємо в гру на дошці Jamboard

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Практична робота: Виготовлення квітки з паперу На урок потрібні такі матеріали й інструменти:

Номер слайду 12

Послідовність виконання практичної роботи “Виготовлення об’ємної квітки з паперу” Накреслили квадрат розміром 8 х 8 см на двох кольорових паперах. Вирізати з паперу два квадрати.

Номер слайду 13

Послідовність виконання практичної роботи Складаємо спочатку перший квадрат по діагоналі. Складаємо другий квадрат по діагоналі.

Номер слайду 14

Послідовність виконання практичної роботи Знову складаємо спочатку перший трикутник на дві частини. Складаємо другий трикутник на дві частини.

Номер слайду 15

Послідовність виконання практичної роботи Третій раз складаємо спочатку перший трикутник на дві частини. Складаємо другий трикутник на дві частини (так зігнули трикутники 3 рази)

Номер слайду 16

Послідовність виконання практичної роботи На першому трикутнику малюємо дугу. Вирізали з жовтого паперу пелюстку квітки.

Номер слайду 17

Послідовність виконання практичної роботи Отримали жовте сердечко. Розрізаємо жовте сердечко навпіл.

Номер слайду 18

Послідовність виконання практичної роботи Отримали 8 жовтих пелюсток. Притуляємо одну вирізану жовту пелюстку до фіолетового трикутника і обводимо так само, як робили з жовтим трикутником. Вирізали аналогічно 8 пелюсток фіолетового кольору.

Номер слайду 19

Послідовність виконання практичної роботи Склеюємо по колу пелюстки квітки чергуючи кольори. Отриману заготовку квітки склеюємо в коло за допомогою клею.

Номер слайду 20

Послідовність виконання практичної роботи Краї пелюсток квітки вигинаємо за допомогою пальців в зворотній бік. На залишеному жовтому папері креслимо 2 смужки 3 х 21,5 см та 5 х 30 см.

Номер слайду 21

Послідовність виконання практичної роботи Відрізаємо дві смужки 3 х 21,5 см та 5 х 30 см. Згинаємо дві смужки 3 х 21,5 см та 5 х 30 см навпіл.

Номер слайду 22

Послідовність виконання практичної роботи Прямокутні смужки складаємо в 2 рази. Робимо надрізи ножицями не до кінця смужок, залишаючи по краю 5 мм.

Номер слайду 23

Послідовність виконання практичної роботи За допомогою клею й ампулки з кулькової ручки скрутили надрізану смужку спочатку маленьку, а потім поверх велику, одна на одну. Скручуємо маленьку надрізану смужку по колу на ампулку з кулькової ручки, або спицю чи зубочистку.

Номер слайду 24

Послідовність виконання практичної роботи За допомогою клею ПВА наклеюємо серцевину квітки – тичинки. На зеленому кольорі паперу відміряємо прямокутник розміром 10 х 30 см і відрізаємо смужку

Номер слайду 25

Послідовність виконання практичної роботи Скручуємо зелений прямокутник на ампулку з кулькової ручки, або спицю чи зубочистку. Отриману скручену зелену трубочку на одному з країв робимо надрізи приблизно 0,5 мм.

Номер слайду 26

Послідовність виконання практичної роботи Квітконіжку наклеюємо на квітку. Відміряємо на зеленому кольорі паперу прямокутник розміром 6 х 11 см і відрізаємо його.

Номер слайду 27

Послідовність виконання практичної роботи Вирізаний прямокутник згинаємо на 2 рівні частини. Малюємо листочок. Вирізані два листочка наклеюємо на стебло квітки.

Номер слайду 28

Послідовність виконання практичної роботи

Номер слайду 29

Рефлексія 1. З яких матеріалів виготовляли квітку? 2. Чи цікаво було на уроці? 3. Чи було на уроці важко? 4. З якою технікою ви працювали на уроці? 5. Чи отримали ви задоволення від своєї роботи?

Номер слайду 30

Зображення, використані у презентації під час уроку, є авторськими (Коляда О.М.)

ppt
Пов’язані теми
Трудове навчання, 4 клас, Презентації
НУШ
До підручника
Трудове навчання 4 клас (Павич Н. М., Бучківська Г. В.)
Додано
10 березня
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку