Презентація "Збережімо нашу планету зеленою та квітучою"

Про матеріал
Презентація до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек під гаслом «Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів» 2020 рік.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збережімо нашу планету зеленою і квітучою!Презентація до Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек 2020 під гаслом “Шкільна бібліотека та екологічна просвіта учнів”. Підготувала зав. бібл-кою Молчанова Н. Г. ЗОШ № 25 м. Маріуполь

Номер слайду 2

ЕКОЛОГІЯ – це наука про довкілля. Ціль уроку: Виховувати дбайливе ставлення до природи. Сформувати знання про можливість допомоги кожного для збереження навколишнього середовища.

Номер слайду 3

Неможливо уявити життя поза природним середовищем. Адже це – повітря, яким дихаємо, вода, яку п’ємо, земля, яка нас годує

Номер слайду 4

Чи знаєш ти, що без води людина може прожити лише кілька днів, а без їжі – кілька тижнів? А скільки можна прожити без повітря?

Номер слайду 5

На жаль, людина впливає на довкілля здебільшого негативно своєю діяльністю.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Проте кожен із нас може вплинути та прийняти участь в збереженні природи!Що ти робиш корисного кожного дня збереження навколишнього середовища?А що робиш кожного місяця або ще рідше для збереження довкілля?Поміркуй та дай відповідь!

Номер слайду 8

Кожен день: Економічне споживання води: Не залишаю кран весь час відкритим, коли умиваюся і чищу зуби;Намагаюся, щоб вода витікала тоненькою цівкою;Швидко приймаю душ;Миючи посуд, користуюся мискою, а потім швидко полощу.

Номер слайду 9

Кожен день: Вимикання світла та електроприладів, якими не користуються.

Номер слайду 10

Кожен день: Сортування сміття.

Номер слайду 11

Кожен день: Не смітити!

Номер слайду 12

Кожен день: Дружба між людьми на планеті.

Номер слайду 13

Кожен день: Економічне споживання води;Вимикання світла та електроприладів, якими не користуються;Сортування сміття;Не смітити!;Дружба між людьми на планеті.

Номер слайду 14

При нагоді: Насаджування дерев.

Номер слайду 15

При нагоді: Очищення довкілля.

Номер слайду 16

При нагоді: Зменшення непотрібних покупок: Склади перелік речей, які тобі потрібно купити заздалегідь;Переглянь свої речі й обери ті, які можна полагодити та оновити;Відремонтуй те, що зможеш;Замість купувати спробуй зробити це самостійно (наприклад, подарунок бабусі).

Номер слайду 17

При нагоді: Скажи “Ні!” купівлі хутряних виробів та зрубаних ялинок.

Номер слайду 18

При нагоді: Брати участь у здачі макулатури.

Номер слайду 19

При нагоді: Вторинне та довготривале використання: Збираю використаний папір, оскільки можна використовувати його з іншого боку;Дописую зошит до кінця;Обережно поводжуся з книжками та журналами;Непотрібні мені іграшки й книжки віддаю іншим дітям;Залишками їжі підгодовую птахів та свійських тварин.

Номер слайду 20

При нагоді: Збереження тепла: Стежу за тим, щоб були щільно зачинені двері й вікна у холодну пору року; не стій довго в дверях, тримаючи їх відчиненими.

Номер слайду 21

При нагоді: Збираю та здаю батарейки у спеціально відведених місцях.

Номер слайду 22

При нагоді: Насаджування дерев;Очищення довкілля;Зменшення непотрібних покупок;Скажи “Ні!” купівлі хутряних виробів та зрубаних ялинок;Брати участь у здачі макулатури;Вторинне та довготривале використання;Збереження тепла;Збираю та здаю батарейки у спеціально відведених місцях.

Номер слайду 23

Наша планета Земля – найпрекрасніше місце у Всесвіті. Збережімо її зеленою і квітучою!!!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кокарєва Лідія Григорівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 жовтня 2020
Переглядів
6851
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку