Презентація"Значення та особливості технологій хімічного виробництва"

Про матеріал
Презентація"Значення та особливості технологій хімічного виробництва" розкриває значення та структуру хімічної промисловості як однієї з найважливіших галузей, Основні складові хімічної промисловості сировинну базу хімічної промисловості, чинники розміщення різних типів підприємств; зв’язки хімічної промисловості з іншими галузями господарства. Вплив галузі на довкіл¬ля, виховує екологічну культуру, раціональне збереження природних ресурсів країн світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Значення та особливості технологій хімічного виробництва

Номер слайду 2

1. Які речовини називають неорганічними, а які - органічними (з уроків хімії)? 2. Яка продукція хімічної промисловості вам відома? 3. Що таке комбінування як форма просторової організації виробництва?

Номер слайду 3

Які хімічні засоби використовуються в побуті?

Номер слайду 4

Хімічне виробництво (хімічна промисловість) - система виробництв важкої промисловості, включаючи синтез речовин з певними властивостями, що використовують мінеральну, органічну та іншу сировину шляхом її хімічної переробки.

Номер слайду 5

ЗНАЧЕННЯ ХІМІЧНОЇ ІНДУСТРІЇ Розширює сировинну базу промисловості і будівництваЄ важливим виробником конструкційних матеріалів з заздалегідь заданими властивостями Допомагає утилізовувати виробничі відходи ( коксові гази - аміак;сульфітні гази - сульфатна кислота )Виробляє різні хімічні продуктиз однієї вихідної сировини і виробляє однакові продукти з різної сировини Є необхідною умовою інтенсифікації і хімізації сільського господарства. Сучасні хімічні технології мають переваги перед механічним способом обробки речовини . Це дає можливість перетворювати найрізноманітнішу сировину на цінну промислову продукцію і комплексно її використовувати

Номер слайду 6

Склад хімічного виробництва.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Основні складові хімічної промисловості

Номер слайду 9

СИРОВИНА ДЛЯ ХІМІЧНИХ ВИРОБНИЦТВ МІНЕРАЛЬНА СИРОВИНАнафта природний газвугіллягорючі сланцікалійна і кухонна сільфосфорити і апатитисіркакрейдавапняки

Номер слайду 10

МІЖГАЛУЗЕВІ ЗВЯЗКИ ХІМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ З ІНШИМИ ГАЛУЗЯМИ Роль хімічного виробництва у світі й надалі зростатиме. У ній постійно вдосконалюються технологічні процеси, використовуються все більш різнома­нітна сировина та напівпродукти. Надалі відбуватиметься перехід від перева­жання основної хімії до хімії органічного синтезу. Перспективи розвитку хімічної індустрії мають бути спрямовані на більшу екологізацію виробництва.

Номер слайду 11

ЧИННИКИ РОЗМІЩЕННЯ ПІДПРИЄМСТВ ХІМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІСИРОВИННИЙ ВОДНИЙЕНЕРГЕТИЧНИЙ виробництво калійних добрив і солей - родовищахімія органічного синтезу - родовища нафти , магістральні нафто - і газопроводивиробництво соди - родовища вапняку і кухонної солі виробництво смол і пластмас - родивища вугілля , нафи і газукоксохімічне виробництво - родовища камяного вугіллявиробництво азотних добривм - на основі аміаку , що отримують з прородного газу , відходів коксохіміїТРУДОМІСТКИЙТРАНСПОРТНИЙ ( ДЛЯ ІМПОРТНОЇ СИРОВИНИ )СПОЖИВЧИЙЕКОЛОГІЧНИЙ

Номер слайду 12

Виробництво хімічних речовин і хімічної продукції. Найбільш важливими є виробництва, які синтезують неорганічні сполуки (содова, хлорна, сажова, сірчанокислотна промисловість, виробництво мінеральних добрив) та синтез органічних сполук (багатопрофільне виробництво, яке складається із синтезу простих органічних сполук та хімії полімерів) 

Номер слайду 13

Родовища сірки, кам’яної і калійної солей

Номер слайду 14

Виробництво пластикових труб та вікон

Номер слайду 15

Найважливіші райони гірничохімічної промисловостіПередкарпаття (родовища сірки, калійної солі) Донбас ( кам’яної солі)

Номер слайду 16

Найважливіші райони гірничохімічної промисловостіСолотвинське родовище кам’яної солі

Номер слайду 17

Синтетичні волокно- це хімічне волокно, яке формують із синтетичних полімерів. У промисловості для одерження синтетичних волокон застосовують поліаміди, поліефіри, поліолефіри, полівінілхлорид

Номер слайду 18

Синтетичний каучук — синтетичний замінник натурального каучуку. Сирий каучук має низьку міцність і дуже липкий, особливо при нагріванні, а на морозі стає твердим і ламким. Тому для виготовлення різних виробів у сирому вигляді каучук непридатний. Свої цінні властивості каучук набуває при вулканізації, тобто при нагріванні з сіркою. Вулканізований каучук називають гумою.

Номер слайду 19

Пластмаси, пластики — штучно створені матеріали, основою яких є полімер, що перебуває під час формування виробу у в'язкорідкому чи високоеластичному стані, а під час експлуатації — в склоподібному чи кристалічному стані.

Номер слайду 20

Нещодавно фінський концерн Nokian Tyres презентував шину Green Step, яка на 93% складається з перероблених матеріалів. Цей продукт - результат переходу на екологічне виробництво, повідомили у пресцентрі компанії. Шини Green Step виробляють з натуральної сировини. Щоб гума була жорсткішою, використовують целюлозне волокно. Також додають сажу зі старих шин, перероблений бутилен і метал. СУЧАСНІ ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ ХІМІЧНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ

Номер слайду 21

Для хімічної промисловості характерним є  комбінування і  кооперування виробництв. Одним зі шляхів вирішення проблеми кооперування є  будівництво хімічних і  нафтохімічних комбінатів у комплексі з газо- і нафтопереробкою Хімічний комбінат Черкаський хімічний комбінат «Азот»

pptx
Додав(-ла)
Tokaruk Svitlana Ivanivna
Пов’язані теми
Географія, 9 клас, Презентації
До підручника
Географія 9 клас (Гілецький Й. Р., Сливка Р. Р., Атаманюк Я.Д., Чобан Р. Д.)
Додано
17 березня
Переглядів
55
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку