РМ22. Складання письмових мікро-висловлень (реплік), які містять відмову від пропозиції, що загрожує життю або здоров’ю людини, з використанням заперечних займенників.

Про матеріал
Матеріал допоможе при вивчені відповідної теми: " Складання письмових мікро-висловлень (реплік), які містять відмову від пропозиції, що загрожує життю або здоров’ю людини, з використанням заперечних займенників. "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

{5 C22544 A-7 EE6-4342-B048-85 BDC9 FD1 C3 A}РМ22. Складання письмових мікро-висловлень (реплік), які містять відмову від пропозиції, що загрожує життю або здоров’ю людини, з використанням заперечних займенників.   Підготувала вчитель української мови та літератури Перещепинської гімназії «Крок» Новомосковського району Дніпропетровської області Лялька Альона Миколаївна

Номер слайду 2

Висловлювання — речення, що виражає судження. Якщо судження, що становить зміст (сенс) деякого висловлювання, є істинним, то і про це висловлювання кажуть, що воно істинне. Подібним чином помилковим називають таке висловлювання, яке є вираженням помилкового судження. Істинність та хибність називаються логічними, або істинними, значеннями висловлювань. Висловлення повинне бути розповідним реченням. Висловлювання зазвичай протиставляються наказовим, питальним та будь-яким іншими реченням, оцінка істинності чи хибності яких неможлива.

Номер слайду 3

Це важливо!!!!Одне і те ж судження може бути виражене в різних мовах і в різних знакових формах в межах однієї мови. Коли судження розглядається у зв'язку з якоюсь конкретною формою його мовного вираження, воно називається висловлюванням. Термін «судження» вживають, коли відволікаються від того, яка саме його знакова форма.

Номер слайду 4

Здоров'я — стан повноцінного фізичного, психічного та соціального добробуту, а не лише відсутність хвороб чи фізичних вад . Це стан живого організму, за якого всі органи здатні добре виконувати своє призначення.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Пригадуємо!!! Заперечні займенникиніНіхто. Ніщо. Ніякий. Нічий. Нікотрий. Ніскільки

Номер слайду 7

Прислів’я із заперечним займенником!!!!Без здоров’я ніщо людині не миле. Мудрим ніхто не вродився, а навчився. Що Бог наверне, того ніхто не мине. Ніхто не знає, коли щастя піймає. Він би й рад косити, та нікому косу носити. Нікому не вір, то й ніхто не зрадить. Мудрим ніхто не вродився, а навчився. Ніхто не чув, як комар чхнув. Ніхто не бачить, як сирота плаче. З брудної води ще ніхто чистим не вийшов. Джерело: https://dovidka.biz.ua/prisliv-ya-z-zaymennikami

Номер слайду 8

Творча робота Користуючись довідкою, складіть п’ять правил, яких потрібно дотримуватися при зустрічі з незнайомими людьми для збереження свого здоров’я. Довідка: нічого, нікому, ніхто, ніщо, ніскільки

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.5
Відповідність темі
4.5
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Зодієва Руслана Василівна
    Загальна:
    3.0
    Структурованість
    3.0
    Оригінальність викладу
    2.0
    Відповідність темі
    4.0
  2. Литвиненко Ольга Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
7 травня 2023
Переглядів
460
Оцінка розробки
4.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку