Сценарій конкурсно-розважальної програми для учнів 3-5 класів "Місія супергероїв"

Про матеріал
Креативний, сучасний та цікавий сценарій конкурсно-розважальної програми "Місія супер героїв". Розрахований на учнів 3-5 класів. Проводиться у стилі супер героїв (дрескод костюм супер героя чи маска). Перед святом бажано провести з учнями інформаційну бесіду про супер-героїв: хто вони, як виглядають, яку супер силу мають...
Перегляд файлу

 

Новорічна конкурсно-розважальна програма

«Місія супергероїв»

Мета: розвивати творчі здібності учнів, пам’ять, швидку реакцію, спритність, лідерські якості; позитивне ставлення учнів один до одного.

Обладнання: мультимедійна дошка, аудіо та відео записи, кульки з фольги (криптоніт), палочки для суші, емблемки супер героїв, лист від Професора Ікс, фломастери, ватмани А3 формату, магічні кристали, коробка.

 

                        На вході хл.і дів. роздають емблемки супергероїв.

Звучить музичний супровід. Виходить ведуча і супер герой.

Ведуча: Вітаю усіх у штаб-квартирі супер героїв. В повітрі відчувається якась енергія, міць, але воно і не дивно, адже скільки супер героїв зібралося в одному місці. Я бачу тут і людина-павук, і ……Сподіваюся у всіх новорічний настрій, приємні сподівання та очікування від свята. Але зібралися ми з вами не лише щоб зустріти новорічне свято, а й для виконання важливої місії. Я маю для вас важливе повідомлення від Професора Ікс.

Супер герой передає ведучій лист

         Сьогодні ви всі будете посвячені у супер герої. Кожен із вас має свою супер силу, яку вам необхідно буде застосувати для виконання місії. Вам необхідно  знайти і знешкодити криптоніт (радіоактивний кристал), який послаблює ваші сили, а для декого взагалі є смертельним. Є інформація, що він захований у нашій штаб-квартирі. Пам’ятайте, справжній супер герой завжди готовий ризикнути власним життям заради добра, не чекаючи нагороди. Я вірю в вас!

   Якщо всі готові….зачекайте. Здається, когось не вистачає.. А де дівчина-кішка? Супер герої не запізнюються.

                      Звучить музика…виходить пританцьовуючи дівчина-кішка.

Дівчина-кішка: Усім привітики. (подивляється на свої нігтики).

Супер герой: «Привітики»…і це все, що ти хочеш нам сказати? Може розкажеш де ти була, чого запізнилася?

Дівчина-кішка: Дівчата завжди запізнюються…це усі знають…Ну добре, скажу. Я взагалі-то рятувала світ від нахаб, які не захотіли пропустити мене без черги в магазині. А що я пропустила?

Супер герой: Маємо виконати важливу місію – знайти криптоніт.

Дівчина-кішка: Так чого ж ми чекаємо, вперед!

Музичний фон. Супер герой і дівчина-кішка вибігають із зали.

Ведуча: Але для початку маємо посвятити всіх у супер герої. (діти роблять символічний рух і вигукують тричі слово СУПЕР ПУПЕР).

Вітаю – тепер ви справжні супер герої. Нагадаю вам правила перебування в штаб-квартирі супер героїв. ЗАБОРОНЕНО:

  • літати і пересуватися зі швидкістю світла,
  • проходити крізь стіни,
  • заморожувати і плавити поглядом суперників за конкурсом,
  • а також використовувати суперсилу і інші надздібності в корисливих цілях.

     Друзі, вам доведеться пройти безліч випробувань, розгадати цікаві завдання від своїх колег-супер героїв, показати свої здібності та найголовніше не забувайте про святковий настрій і море позитиву, які нам подарує чудовий танок у виконанні_________________________________.

                                                                      ТАНОК

     Перед початком випробувань ми розділимось на 2 команди. На вході до штаб-квартири ви отримали емблеми. Саме вони і допоможуть розділити вас на команди. У кого емблема Супермена – займають місця біля вікна, у кого емблема бетмена – з протилежного боку. За виконані завдання ви будете отримувати фішки. Хто більше назбирає фішок – матиме доступ до підказок, що допоможе команді швидше знайти криптоніт.

1 Конкурс «Відгадай супергероя по ЕМОДЗІ»

Емодзі – це смайлик, символ, знак. Усі знають, що кожен супер герой має свій логотип – значок, мітку, яка відрізняє його від інших. Ваше завдання: за логотипом, емодзі  відгадати супер героя. Команда, яка знає відповідь буде видавати свій звук. (1. Тра – та-та;  2. Дін-дон)

2. Конкурс від Містік. Як ви знаєте вона могла змінювати свій зовнішній вигляд і бути ким завгодно. Тож конкурс має назву «Хто я?». Необхідно вибрати собі папірець і приклеїти його собі на лоб, не читаючи напис. Учасник може задавати питання своїй команді. Але відповідь на них має бути лише «ТАК» або «НІ». Учасник, який відгадає слово, що написане на папірцю – отримує фішку.

3. Конкурс від Жінки Кішки. Танцювальний батл. Джаст денс.

Хто кого перетанцює. Учасники мають повторити рухи, які показані на екрані.

4. «Вміння супер героїв». Кожен учасник має свою супер силу, здібності, вміння. От і настав час їх продемонструвати. Запрошуємо___________________________

ХУДОЖНІЙ НОМЕР

5. Конкурс від Містера ІКС Новий супер герой». Команди будуть працювати над народженням нової зірки – неповторного супер героя. Необхідно придумати йому ім’я, наділити його силою, придумати логотип, костюм.  На все це ви маєте 4 хвилини.

                                         Представлення нових супер героїв

 Ведуча: Ну що, ж підрахуємо ваші фішки.  А щоб ви не сумували, зустрічайте_______________________ зі своїм танцем.

ТАНОК

Команда , яка має більше фішок – отримує підказку. Обидві команди матимуть час подумати де може бути схований криптоніт. Кожна команда матиме 2 спроби щоб відгадати.                                     Пошуки криптоніту

    Вітаю, ви знайшли криптоніт і зараз ви маєте його знешкодити.

6. Конкурс від Супермена «Знешкодити криптоніт» Розкидаємо криптоніт по залу. Його не можна торкатися руками. Тож, вам стануть в нагоді китайські палочки. Ваше завдання: зібрати швидше кульки  криптоніту у свою корзину. Капітани отримують палички, по команді підбігають до кульки – беруть її палочками і несуть у корзину. Палички залишаєте біля корзини. Передаєте естафету наступному учаснику (хлопок по руці) і стаєте в кінець команди.

7. Музична гра «Чарівна палиця». У цій грі кожен проявить свої танцювальні здібності, гнучкість, спритність. Перед вам чарівна паличка, яка періодично то піднімається, то опускається все нище. Будете по черзі , по одному учаснику з команди підходити до позначки і по сигналу починати рухатися під музику, проходите під паличкою, але руками не торкатися полу.

Ведуча: Вітаю вас, супергерої, ви знайшли магічний криптоніт. Тож вашу місію виповнено. (Роздається стукіт.. заходить під музику леді шторм і її помічниці)

Ведуча: Що це за пані до нас завітала?

Леді ШТОРМ: Я – леді Шторм, а це – мої помічниці. Ми поспішали привітати  дітей зі святом…але здається помилились будинком.

Ведуча: У нас взагалі-то вечірка супер героїв. Кожен має свою супергеройську силу. Можливо ви помилились адресою?

Леді ШТОРМ:  Та ми ще ті супер герої. У мене стільки супер здібностей, що тобі і не снилося. Записуй, моя люба: сила заморожування, сила охолодження, управляю 4 вітрами, снігами всю землю засипаю…продовжувати?

Ведуча: Достатньо, віримо. Але ж наша вечірка уже добігає кінця. Ми свою місію виконали.

Леді ШТОРМ:  Настав час і нам виконати свою місію. Маємо ми ще одну здатність: людям приносити радість і свято. Тож дозвольте і вас привітати, всього найкращого побажати.

Помічниця 1: З Новим роком, друзі милі!

В новім щасті, в новій силі

Радісно вітаю вас,

І бажаю, щоб в здоров’ї,

В мирі, з братньою любов’ю

Відтепер ішов нам час.

Помічниця 2: Будьте Ви завжди здорові,
Хай пригоди будуть нові,
Яскраві враження і люди,
Хай цей рік щасливим буде!

Леді ШТОРМ: А тепер візьміть за руку ви свого сусіда,

Того, хто стоїть праворуч, і того, хто зліва.

Закривайте свої очі й думайте бажання,

Те, чого хотіли дуже й мріяли востаннє!

Загадують бажання.

Ведуча: На рахунок 1, 2, 3 голосно кричимо БАЖАННЯ ЗДІЙСНИСЬ!

Я бажаю щоб усі ваші бажання обов’язково здійснилися. Хочу подарувати вам магічні кристали, які наділені святковою енергією. Кожен кристал містить те, що вам знадобиться у наступному новому році. А що саме вам потрібно, ви маєте прочитати, правильно з’єднавши склади та букви. (по черзі зачитують слова-побажання)

ПІСНЯ «Новорічна»

Ведуча: От і добігло кінця наше свято. До наступної зустрічі у Новому році!

Фотосесія. Дискотека

 


 

docx
Додано
25 січня 2021
Переглядів
1527
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку