Сильний людський характер в екстремальній ситуації

Про матеріал
Сильний людський характер в екстремальній ситуації. Дану презентацію можна використати на уроках зарубіжної літератури під час вивчення твору Джека Лондона "Жага до життя".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

* Джек Лондон “Любов до життя” Сильний людський характер в екстремальній ситуації

Номер слайду 2

* Пригадайте сюжет оповідання і відтворіть його основні частини розв’язка друга кульмінація перша кульмінація розвиток дії зав’язка експозиція “Любов до життя”

Номер слайду 3

*

Номер слайду 4

* АЛЯСКА

Номер слайду 5

* АЛЯСКА

Номер слайду 6

* АЛЯСКА Основне заняття населення – рибальство та звіробійний промисел

Номер слайду 7

* Річка в Північній Америці. Бере свій початок у горах Маккензі. У басейні Клондайка в кінці ХІХ століття було відкрито родовища золота

Номер слайду 8

* Екстремальна ситуація Хто з героїв потрапляє в екстремальну ситуацію?

Номер слайду 9

* Герой і Білл Справжній друг Розрадить, підтримає у складній ситуації Завжди прийде на допомогу, безкорисливий Ніколи не видасть таємниці Як ви оцінюєте поведінку Білла? Чи мав він почуття дружби?

Номер слайду 10

* Відтворили шлях героя до спасіння

Номер слайду 11

* Шлях героя до спасіння

Номер слайду 12

* Герой і Вовк

Номер слайду 13

*

Номер слайду 14

* Випробування, які довелося здолати головному героєві

Номер слайду 15

*

Номер слайду 16

* Інформаційне гроно Герой

Номер слайду 17

* Поетична хвилинка Пустеля снігова, безмежна, І літом, і зимою сніжна, В неї турбот зовсім немає, Неначе холод їх вбиває, І мерзлі корінці боліт, Червневі подарунки літ.

Номер слайду 18

* Поетична хвилинка Зрада – це жахлива справа, Річками сльози ллються із очей, А потім вже чекатиме розправа, Дарма ти став позаду від дверей, А ззаду – то є зло, а після – це добро.

Номер слайду 19

* Поетична хвилинка Великий шлях він подолав: То тихо плакав, то страждав. Ось вже не далеко до мети: Миль дві лишень зосталося пройти А там судно – і вдома ти Втома долала мандрівника: Трохи хотілось лягти і заснути. Один тільки голод марився у снах, Минулого вже не повернути. Але жага до життя не зникає в очах.

Номер слайду 20

* Поетична хвилинка Він один серед пустелі Іде кульгаючи, слабкий. Дорога довга до оселі Через моря і буревій. Аж ось видніють хижі очі Й наздоганя вовчисько злий.

Номер слайду 21

* Поетична хвилинка Самотній чоловік дорогою ішов, Та вовк за ним стежиною пішов. Разом вони ніяк не могли бути, Але і не могли один про одного забути. Хай страх вони набули, але про голод не забули.

Номер слайду 22

* Поетична хвилинка Він сам по Півночі блукає Один, однісінький без стаї. Від холоду і снігу мокне, Кульгаючи, бухикне і замовкне. В його очах був страх і втома, Ось раптом вовк перед ним постав, В його душі з’явилась радість, Коли він вовка подолав.

Номер слайду 23

* Поетична хвилинка Потрапивши в скрутну годину, Один лиш страх бере людину. Розумний візьме себе в руки, Як чоловік, він подолає муки. Трапляється в житті усяке, Умій йому протистояти, Не слухайся підступну долю, Отямсь, не піддавайся болю, Коли думки лише про волю.

Номер слайду 24

* Поетична хвилинка Вижити і подолати муки, Отямитися, взяти себе в руки. Лиш сильний зможе це зробити, Якщо життя своє любити.

Номер слайду 25

* Коло Венна

Номер слайду 26

* Займи позицію

ppt
Додано
27 березня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку