Статут підприємства та організації виробництва

Про матеріал
Необхідно відзначити, що в Україні є лише одне. Просто радимо подивитися українцям не знаючи що ти скажеш. Варто зазначити, що це необхідно для кожного. Матеріал є освітнім.
Перегляд файлу

ВСТУП

 

 

 

 «Модні дизайнери – диктатори смаку» якось сказав німецький та французький модельєр і фотограф, головний дизайнер і креативний директор бутику Моди Chanel, та мав рацію. Всі жінки в незалежності від віку хочуть слідувати віянням моди, щоб відчувати себе привабливою, елегантною та бажаною. Прагнення жінок завойовувати серця протилежної статі є цілком природнім і триває з давніх давен.

Одяг- це один з найважливіших атрибутів суспільства. Виготовлення та експлуатація одягу спричиняє відповідні зміни в сучасній моді, що описує поняття сфери «мода і одяг».

Період ХХ-ХХІ ст. характеризується глобалізацією моди в сфері одягу, що спричинило стрімкий розвиток понять моди і предметів одягу. Нині активно розвиваються такі галузі знань, як моделювання і художнє оформлення одягу, психологія моди, історія костюма, тому постійно зростає кількість нових предметів одягу і понять моди. Всі ці фактори впливають на розширення та асортимент товару, тому з кожним роком дизайнерам все простіше впливати на моду та смак людей[1].

Прагнення до покращення краси  одягу характерно для людей з давніх часів, що дозволяє не порушувати гармонію природи та особистого сприйняття світу. Цю роль виконують дизайнери. Це творчі особистості, які вміють креативно втілювати свої ідеї у життя, володіють відмінним почуттям естетики та гармонії, знають як створити хорошу композицію.

Основна робота дизайнера – це створення проекту, що вносить зміни у життя суспільства, модельєри мають володіти широким колом інтересів і знань, швидким реагуванням на зміни у моді.


Сучасні дизайнери використовують дуже часто різне оздоблення (вишивка, оздоблення квітами, принтами, аплікаціями і т.д.).

Таке різноманіття оздоблень сприяє дизайнерів створювати креативні колекції, що мають попит, як серед знаменитостей, так і серед звичайних людей. Також завдяки оздобленню дизайнери, створюють модні тенденції, якими користуються величезна кількість модниць всього світу.

Актуальність теми. Розглядаючи тенденції моди весна-літо 2022 року та враховуючи попит споживачів розробляється проект святкового одягу в романтичному стилі, який буде підкреслювати всі переваги фігури.

Оздоблення та квітковий принт придадуть образу свіжості, а незвичні чоловічі рубашки із таким принтом точно не залишать оточуючих без уваги. І хоча флористичний малюнок став масовим явищем в фешн-індустрії, дизайнери доводять, що щось звичне легко може стати неординарним, якщо його доповнити цікавою деталлю.

Законодавці моди звернулися до сучасних варіантів крою, використовують актуальні декоративні прийоми, поєднуючи їх з оригінальними ідеями.

Мета та завдання дослідження є розробка сучасної колекції одягу в романтичному стилі, що має назву «Freshness».

Об’єктом дослідження є життя та творчий шлях модельєра Оскара де ла Рента.

Предметом дослідження є квіткові наряди та життя відомого американського модельєра Оскара де ла Рента.

Гіпотеза. Свіжість...літо. Квіти. Сонце. Ніжність. Почуття. Натхнення. Саме такі асоціації виникають при першому погляді на даний проект. Тому можна сказати точно, що колекція «Freshness» буде користуватись попитом серед молоді.

Задача курсового проекту. Опрацювати інформацію стосовно теми дослідження і на основі висновків дослідження розробити колекцію одягу в романтичному стилі під назвою «Freshness», створити ескізи колекції, розробити схеми формоутворення і розвитку форм та кольору колекції.

Методи дослідження:

  •         теоретичні методи (метод аналогій та вивчення літератури по темі дослідження);
  •         емпіричні методи (вивчення існуючих джерел по темі дослідження, спостереження );
  •         експериментальні методи.

Завдяки цим методам була створена дана колекція.

Практичне значення. Колекція «Freshness» є незвичною колекцією - в ній присутні не лише нам звичні жіночі образи, а і не менш цікаві чоловічі. Колекція може використовуватися для виходів у світ та повсякденного носіння, тому дозволити приміряти на себе такий образ можуть не тільки розкуті підлітки, а і звичайні споживачі продукції, бо колекція придає впевненості в собі та відчуття неперевершеності. Тому після одержаних результатів практичне значення полягає у використанні та впровадженні у виробництво дану продукцію.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

РОЗДІЛ 1

ЖИТТЯ ТА творчість

ДИЗАЙНЕРА ОСКАРА ДЕ ЛА РЕНТИ – ЯК ДЖЕРЕЛО НАТХНЕННЯ

 

 

 

Окрилення або ж іншими словами натхення – це стан, в якому людина здатна творити найбільш продуктивно. Тому в важливості цього стану не варто сумніватися. Воно потрібно у будь-якому творчому процесі, так як дозволяє продуктивно, ефективно, якісно і з повною віддачею самовиражатися. Виникає питання, а звідки ж воно береться [6]?

Люди шукають натхнення із різноманітних джерел. Ним може бути поезія, живопис, музика, природа, щось незвичайне, хобі, спеціальні тренінги, розмови між людьми тощо.

Натхненням для створення даного курсового проекту є життя та творчість видатного американського модельєра Оскара де ла Ренти.

Знаменитий модельєр виховувався в багатодітній родині і був найстаршим. Сім'я Оскара де ла Рента була вельми знатною: протягом довгих років дідусь був мером. У віці 17 років Рента був відправлений до Іспанії, де він прагнув стати абстрактним живописцем.

У студентські роки він підробляв тим, що малював ескізи суконь і інший жіночого одягу для місцевих ательє і газет.

 Однак першу популярність і, можна сказати, старт його кар'єрі принесла зустріч з дружиною американського посла. Побачивши його ескізи, вона замовила юному дизайнеру плаття для своєї дочки на випускний бал. Фото дочки посла в чудовому платті з'явилося на обкладинці журналу Life (дивись рис. 1.1.).

 

 

 

 

 

 

Рис.1.1. Випускна сукня для доньки американського посла

Незабаром De Renta увійшов у світ моди та почав проектувати для великих іспанських будинків моди. Його наймали учнем іспанського модного генія Крістобала Баленсіага, який став його наставником. Його також завербував Крістіан Діор. За цей час на його творчість сильно вплинув Баленсіага [8].

У 1963 році він дебютував з брендом Elizabeth Arden, і один з його образів взяв Гельмут Ньютон для американського видання Vogue наступного року (дивись рис. 1.2).

Рис.1.2. Колекція одягу Elizabeth Arden та Oscar de la Renta 1963 рік

Головна риса створених ним ескізів та речей – чіткий силует, насичені й соковиті кольори у поєднанні з розкішними тканинами. Його роботи стали ще більш яскравими й сміливими, коли в моду увійшов мультикультуралізм. Як зауважує один відомий критик моди, «чим більше дами з вищого товариства надавали перевагу мінімалістичним моделям з кашеміру нейтральних кольорів, тим більш життєрадісним ставав стиль Оскара де ла Ренти» (дивись рис. 1.3, рис. 1.4).

 

Рис.1.3. Ескізи Оскара де ла Ренти

Саме він повернув на модний подіум неоднозначне поєднання червоного і зеленого, заявивши, що ці два кольори знаходяться в гармонії, яка створена самою природою. Свої знамениті колекції він вважав за краще шити з легких і повітряних тканин - шовку, шифону, атласу. Характерним подружжям є і багатошаровість, що створює ефект пишної хмари, кринолін і драпірування[5].

Рис.1.4. Оскар де ла Рента за створенням ескізів

«Я знаю, что весь цвет Голливуда, как и первые леди, носили платья Oscar de la Renta. Я помню Сару Джессику Паркер в роли Кэрри Бредшоу, радостно обнимающую великолепные платья, созданные Оскаром.»- як казала дружина Оскара (дивись рис.1.5).

 

 

Рис.1.5. Сара Джессіка Паркер у сукні Oscar de la Renta

Тейлор Свіфт дає перевагу сукні американського бренду Oscar de la Renta не тільки для світських виходів, але і для своїх бездоганних street look. Улюблениця Америки знову повернула моду на романтичні сукні в квітковий принт. Гуляючи вулицями Нью-Йорка, молода співачка вибирає елегантні квіткові сукні американського модного будинку з акцентом на талії і довжини міді (дивись рис.1.6).

Рис.1.6. Тейлор Свіфт у сукні Oscar de la Renta

Дизайнер не зраджує собі і не робить модну революцію, працюючи у звичній манері: елегантні прості силуети, квіткові мотиви, монохромна гамма, важкі тканини і розкішні, злегка театральні вечірні сукні. І ця стратегія приносить дивіденди - найбільшою популярністю творіння Oscar de la Renta користуються на Сході: в Дубаї щотижня продається 18 вечірніх суконь бренду(дивись рис.1.7).

 

 

Рис.1.7. Колекція Оскара де ла Рента

Останніми словами, які сказав Оскар де ла Рента, особа якого висвітлювало передзахідне сонце в його студії на 42-й вулиці, були: "Квіти! Квіти! Квіти! "

Немов можна було не помітити декорації з троянд, півоній і гортензій, на його шоу літо 2015. Як і багаті квіткові візерунки, що натякають на вічний підйом оптимістичного розуму (дивись рис.1.8).

Рис.1.8. Оскар де ла Рента на останній колекції його життя

У колекції літо 2015 є все те, що ми і очікували побачити: елегантні костюми, романтичні жіночні сукні, мережива, квіткові принти і квіткові аплікації [7].

Кольори традиційно пастельні: білий, рожевий, персиковий, жовтий, блакитний і фісташковий. Елегантне гостроносе взуття та витончені відкриті босоніжки. Є і взуття на плоскій підошві(дивись рис.1.9).

 

 

 

 

Рис.1.9. Остання колекція Оскара де ла Рента

Однозначно його особливість - квітковий принт, що був присутній на кожній колекції. Завдяки йому квіти на сукнях стали незвично актуальними, навіть сьогодні дизайнери користуються його фішками простого крою суконь та принтів.

Як виглядає тренд, квітковий принт 2022? Він став більший, яскравіший і сміливіший. Більше ніяких делікатних чайних суконь і зворушливих шовкових блуз в дрібну квіточку. Квіти цього сезону з 80-х - тому вони «розрослися» до гіпер великих розмірів і забарвилися в найнеймовірніші, а часом кислотні кольори (дивись рис. 1.10).

Рис.1.10. Трендові сукні 2022

Квітчастий принт— аж ніяк не банально. Навпаки — він про крихкість і нові починання, так потрібні в еру глобальної пандемії.

 

Завжди дизайнери пропонують всілякі варіанти: від дрібних, польових, до великих, майже картинних замальовок (дивись рис. 1.11).

Рис.1.11. Квіткові вбрання

Можна сказати точно, що квіти ніколи не вийдуть з моди, адже завжди можна підняти настрій яскравим та стильним поєднанням кольорів, а де як не в квітах ми можемо його побачити?

Отже, натхненням для створення даного кусового проекту та розробки колекції «Freshness» є життя відомого американського модельєра Оскара де ла Рента, а саме, те, як сильно він любив стильний одяг, малювати і квіти, та не бачив сенсу житти без улюбленої роботи.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


РОЗДІЛ 2

АНАЛІЗ ТЕНДЕНЦІЙ ПЕРСПЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ

НАПРАВЛЕННЯ МОДИ

 

 

 

Пандемія точно навчила нас завжди мати при собі дезінфекційний засіб для рук і маску для обличчя, як додаток до звичного набору: «ключі від дому, телефон, гаманець», але, судячи з колекцій 2022, це не послабило бажання дизайнерів створювати одяг з іще більшим ентузіазмом. Після року в ізоляції та ще одного сезону діджитал-показів в індустрії моди сила й енергія відчуваються тільки гостріше [4].

Тому серед тенденцій нового сезону можна знайти щось важливе і потрібне для всіх: від спортивних штанів - джоггерів і костюмів, до яскравих суконь, босоніжок з незвичним каблуком і міні-спідниць. Обрати щось одне складно, пропонується комбінувати звичний, повсякденний одяг з головними модними напрямками, тому кожен знайде свою ідеальну капсулу одягу.

Нічого немає більш нового і більш традиційного, ніж квіти.  Модні принти весна-літо 2022 не обійшли увагою цю тему.  Квіти великі, дрібні, яскраві, бліді, групами і поодинці, накидані абияк на тканину і вишикувалися акуратними рядами.  Як художник покриває полотно улюбленим узором, так дизайнери прикрашають легкі літні вбрання квітковим розмаїттям [10].

Квітковий принт може бути романтичним, або суворим, все залежить від настрою, який хоче передати автор.    Заквітчана парча була улюбленою тканиною осіб королівської крові, стилізована лілія емблема королівської сім'ї.

 На світових фешн подіумах сезону весна-літо 2022 квіти присутні обов'язково. Натуральні і абстрактні, ретельно прописані і стилізовані до невпізнання квіти завжди святкують свій бал (дивись рис. 2.1 ).

https://focus.ua/static/storage/originals/e/be/4f606221476b9e9fd174e0c17f105bee.jpghttp://teg.com.ua/wp-content/uploads/2020/02/88933d256ffdab3c09bd823efb0ba342.jpg

Рис. 2.1. Квітковий принт в одязі

Білизняний стиль одягу вже котрий рік не втрачає своєї популярності, причому однаково актуальні ці речі як в весняно-літній сезон, так і восени і взимку. Крім витончених суконь-комбінацій сьогодні в тренді спокусливі топи-бра або як їх називають стилісти браллети [11].

У новому сезоні 2022 року модні топи-бра – це не тільки варіант нижньої білизни, але і цілком самостійна річ, яку можна носити як повноцінний верх. Звичайно подібний спосіб носіння модного браллета більше підійде сміливим і несором’язливим дівчатам, які не бояться показати свою талію і красивий прес оточуючим. Для більш сором´язливих, є парочка не менш ефектних і модних сполучень браллета з піджаком, кардиганом, сорочкою і т. д. У цих образах модний браллет можна носити як під верхнім одягом, так і поверх (дивись рис. 2.2).

https://vivatopday.com/wp-content/uploads/2021/07/modnye_bra-24.jpghttps://vivatopday.com/wp-content/uploads/2021/07/modnye_bra-25.jpg

Рис. 2.2. Модні топи-бра 2022 року

На подіумах модельєри запропонували комбінування шовкові бра з вільними штанами із завищеною талією, а також поєднувати їх з класичними костюмами.

Легкий, невагомий і повітряний шовк зачарував багатьох дизайнерів в цьому сезоні. Цей матеріал довгий час був одним зі складових гардеробу Dior. Однак в новому сезоні інші бренди також представили свою ідеальну варіацію невагомих речей на літо, і вони виглядають не менш стильно.

Pantone за традицією представила палітру модних кольорів прийдешнього сезону 2022року [12].

Кожен сезон Pantone Color Institute розробляє власний звіт про колірні тенденції майбутнього сезону. У палітру Pantone Fashion Color Trend Report NY входять ключові кольори, використані в модних колекціях, представлених на NY Fashion Week.

В тренді будуть яскраві відтінки червоного, рожевого і синього. Головними кольорами експерти називають молочний, білий і небесно-блакитний (дивись рис. 2.3).

Також варто звернути увагу на смарагдовий, фіолетовий, жовтий і оранжевий кольори.

Модные цвета Pantone Осень-Зима 2021/2022 -Pantone представил палитру Недели моды в Нью-Йорке весна-лето 2022 | BURO.

Рис. 2.3. Кольори 2022 року

Білий колір – це ахроматичний колір, точніше зорова рівноважна сукупність усіх кольорів видимого спектра сонячного світла, сприймана людиною. Має найвищу яскравість, відтінок – 0 . Білий колір може бути створений шляхом поєднання трьох основних кольорів - червоного, зеленого і синього (RGB-модель), або жовтого, пурпурного і блакитного (CMYK-модель) – у рівних концентраціях при найвищій яскравості.

Таким чином, білий – найяскравіший відтінок сірого. Світло, яке здається людському оку білим, насправді складається з електромагнітних хвиль різної частоти і відповідно довжини хвилі. Його можна розкласти в спектр за допомогою призми (дивись рис. 2.4).

 Текстуры - Шелк | Silk | Тканевые текстуры, Текстуры, Голубые моментыdsc01026_2.jpg

Рис. 2.4. Тканина білого кольору

Сірий з відтінком блакитного колір – це колір, що з лінгвістичної точки зору означає і перекладається як безтурботність, прозорість, яку здатне, наприклад, подарувати високе блакитне небо. Він знаходиться по сусідству з такими як блакитний, синій і бузковий. (дивись рис 2.5).

Шёлк атласный серо голубой с эластаном купить в интернет магазине ЛантексШелк-стрейч "Бавария" голубого цвета (серо-голубой) - Артикул - 10711.015 -  оптом купить в Москве по недорогой цене в интернет-магазине Стартекс

Рис. 2.5. Тканина сірий з відтінком блакитного кольору

Крім цього, нещодавно до них офіційно були занесені й іншої кольору: бузковий, блакитний, сірий, а також ті, які виглядають дещо приглушено і пильно

Освоївши тенденції моди та кольорову гаму 2022 року, було обранно для створення данної колекції така тканина, як шовк.

Розглядаючи тканину, стиль, колір, силуетні форму колекції, можна підібрати відповідні аксесуари, такі, як різні кольє, сережки, каблучки, ніжні тиндітні цепочки, і т.д(дивись рис 2.6).

Рисунок 2.6 Трендові аксесуари.

Проаналізувавши тенденції моди 2022 р., можна дійти висновку, що колекція «Freshness» відповідає тенденціям моди тому, що образи створені з застосуванням топового поєднання матеріалів. Загалом можна сказати, що колекція «Freshness» створена за всіма канонами моди 2022 р.


РОЗДІЛ 3

РОЗРОБКА АВТОРСЬКИХ ПРОПОЗИЦІЙ ОБРАЗНОГО РІШЕННЯ КОЛЕКЦІЇ З УРАХУВАННЯМ НАПРАВЛЕННЯ ДИЗАЙНУ ТА МОДИ

 

 

 

3.1 Розробка стильового направлення та вибір девізу-символу колекцій

 

 

Провівши дослідження джерела творчого натхнення назва «Freshness» якнайкраще підходить до романтичної колекції, адже цікаве поєднання квіткового принту та шовку в результаті створює враження якоїсь свіжості та викликає відчуття «світлого».

Колекція «Freshness» поєднує в собі квіти, шовк, легкість та свіжість матеріалів романтичного стилю, а завершують образи аксесуари, які додають впевненості та складають враження довершеності образів. В колажі добре зображено, що всі ці елементи гармонійно поєднуються, і все це разом виглядає яскраво, цікаво та оригінально[2].

 

 

3.2 Провідні силуети форми та пропорційно-ритмічна побудова колекції

 

 

Колекція будується на відношенні схожості складових елементів форм.

В даній колекції  присутні геометричні фігури такі як прямокутники різні види трикутників.

 

 

 

 

 

Кольорова гама та силуетні форми додають колекції сучасний, елегантний та романтичний вигляд.

При розробці колекції було розроблено три модельних ряди, в кожному із них по три моделі.

Розвиток колекції у кожному ряду починається з більш легких, коротких виробів та переходячи до більш складних та довгих, при цьому змінюючи силуетну форму, та довжину рукавів.

Для більш точнішої характеристики силуетних форм колекції, використовують геометричні фігури.

Силует одяг утворюється завдяки контурним лініям, які і визначають форму та геометричну фігуру одягу.

Фасон та форму одягу розробляють завдяки силуетним лініям. Внутрішня форма одягу створена завдяки конструктивним кресленням та конструктивному моделюванню. Конструктивні лінії додають більш цікавий вигляд виробу. Також ці лінії передають форму та лінії з’єднання усіх деталей виробу.

У першому ряду спостерігається розвиток з відсутності рукава, а саме відкритих плечей. В останній моделі ряду з’являються об’ємні рукава фонарики, довжиною ¼.

Другий ряд відрізняється зміною довжини об’ємного рукава, у першої моделі – найкоротший, у останньої – найдовший.

Третій ряд відрізняється покроєм рукава, що стає більш складним, також з’являється довгий рукав, що має прилеглу форму[3].

Розглядаючи дослідження стилю даної колекції сміливо можна вважати, що стильове та художнє рішення було обрано вдало, а геометричні форми повністю передають стиль, фасон, силуетні та геометричні форми та відповідають задуму колекції (дивись рис 3.2, 3.3, 3.4.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рис. 3.2. Силуетні форми колекції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рис. 3.3. Силуетні форми колекції

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рис. 3.4. Силуетні форми колекції

3.3 Рекомендації по вибору матеріалів (структура, фактура, малюнок поверхні матеріалу)

 

 

Для створення колекції «Freshness» було обрано м’яку тканину шовк (дивись рис. 3.3). В сучасному світі кожен хоче виглядати неповторно та привабливо завжди, а особливо літом, оскільки це тепла пора року, тому дуже велика кількість молоді обирають легкі вироби, що будуть приносити їм свіжість [9].

https://i.pinimg.com/564x/30/ae/21/30ae213e321738ef20ae73539f23aaad.jpg Пин содержит это изображение: {{ pinTitle }}

Рис. 3.3. Шовк

Креп шифон відноситься до групи крепових тканин. У його виготовленні використовуються натуральні нитки шовку і полотняне плетіння (дивись рис. 3.4). Завдяки цьому створюється ефект унікальної шорсткої поверхні і приємної на дотик нерівності тканини.

https://i.pinimg.com/564x/60/fa/2c/60fa2c503bfd374e0bbcac139ea0a17c.jpg https://i.pinimg.com/564x/b0/c5/d3/b0c5d3f5f3e36715894c06e38293eaa6.jpg

Рис. 3.4. Креп шифон.

Креп шифон чудово драпірується і струмує. Цій тканині притаманні легкість, витонченість, креп шифон злегка напівпрозорий. З креп шифону шиють чудові жіночі вбрання та не менш цікаві чоловічі. Оскільки в колекції присутні чоловічі образи, стояла задача зробити їх одночасно і легкими, і мужніми. Завдяки тканинам, що використовуються в колекції і мають «дорогий» блиск та матовість - це вдалося.

 

 

3.4 Рекомендації по виробу колористичної гами колекції

 

 

Для створення ефекту свіжості, було вирішено використовувати кілька кольорів в поєднанні з квітковим принтом, тому кольорами колекції стали сірий з відтінком блакитного, молочний та квітковий принт.

Сірий з відтінком блакитного колір – це символ вразливості, прихильності, вірності. Це типовий інфантильний тон, говорить про свободу, безтурботність,

схильності до зміни обстановки. Це колір артистів, причому зовсім не обов’язково артистів за професією.

Такі люди люблять життя, люблять грати в ньому красиві ролі, обожнюють успіх і, як правило, легко її досягають. Прагнуть до визнання.

Молочний колір символізує невинність, стерильність, світ, чистоту, смиренність, повагу, точність, молодість. Значення молочного кольору– незайманість, єдність, самовіддача, народження, легкість, простота, манірність.

Рис. 3.5. Кольорова гамма колекції

Для встановлення акцентів обрано квітковий принт, який зустрічатиметься на топах та сукні (дивись рис. 3.5).

 

 

3.5 Рекомендації по формуванню стилю та іміджу споживача

 

 

Цікаві та стильні– такими словами можна описати молодих людей, що наважаться одягнути виріб з колекції і приміряти на себе цілісний образ.

https://i.pinimg.com/564x/a3/c5/88/a3c588ee73ccac756a6bd90a08b445ac.jpghttps://i.pinimg.com/564x/cb/0b/ea/cb0beac7c54ddda2afb662714a1d3cf2.jpg https://i.pinimg.com/564x/5c/79/1e/5c791ed2a0d77572bdd28daefc69fe7c.jpg

Рис. 3.6. Окуляри, що ідеально підходять для даної колекції

Одягнувши комплект молодь відчує себе впевненими , а коли доповнять образ масивними окулярами, то закінчать перевтілення і стануть справжніми цінителями сучасного та трендового одягу (дивись рис. 3.6).

https://i.pinimg.com/564x/2e/b5/ec/2eb5ec539857a3e9c112048c4b6b66ba.jpghttps://i.pinimg.com/564x/61/45/a6/6145a653724d9ea5faa6e5d21fbd389e.jpg https://i.pinimg.com/564x/e8/d2/78/e8d278cc258ecc9cc62663a29d5da4a0.jpg

Рис. 3.7. Зачіски для доповнення образу

М’які локони закріплені невидимками для прекрасної статі підкреслять не вимушеність та індивідуальність (дивись рис. 3.7). Макіяж очей в природно коричневих відтінках з акцентом на губах, у вигляді червоної помади, довершать образ справжньої модниці (дивись рис. 3.8). Всі елементи образу представлено в колажі (дивись додаток   ).

https://i.pinimg.com/564x/d8/10/60/d810605d986a337cc25b529f04aa4963.jpghttps://i.pinimg.com/564x/c4/86/14/c4861451e81d1f0a02289ade74398af2.jpghttps://i.pinimg.com/564x/c2/7a/0e/c27a0e68d1110fa98b3fe9eeed141093.jpg

Рис. 3.8. Макіяж очей та губ

Такі моделі будуть користуватись великим попитом у сучасної моді, парубків та дівчат, що слідують модним тенденціям.


РОЗДІЛ 4

ОБРАЗНЕ РІШЕННЯ КОЛЕКЦІЇ

 

 

 

4.1 Художній опис колекції

 

 

Колекція «Freshness» поєднує в собі безтурботність, легкість та навіть трохи невимушеності. Колекція є актуальною для впевнених в собі молодих людей, які слідують віянням моди. Колекція є повсякденною, вона призначена для прогулянок, фотосесій та походів в кафе. Елементи образів колекції зібрані з кількох стилів, але домінуючий – романтичний стиль. Образи колекції виготовлені з шовку та включає облягаючі силуети і навіть розширення, тому колекція призначена для високих дівчат та парубків з стрункою фігурою 18 – 29 років.

Використання шовку підсилює ефект легкосі. Кольорова гама складається з цікавих кольорів: молочного, сірого та квіткового принту. Вироби в колекції відповідають законам композиції. Композиційний центр розташований у верхній частині, ним виступають об’ємні рукава.

Для доповнення образу рекомендуються локони, хвости, окуляри та нюдові макіяжі з акцентами на губах.

Систематичне повторення деталей та їх перехід від моделі до моделі з невеликими змінами називається ритмом. В колекціє присутні два види ритму – радіально-променевий та пропорційно-послідовний.

Статика та динаміка – поняття які не можуть існувати один без одного. В колекції можна прослідкувати явну динаміку, яка досягається за допомогою контрасту кольорів та об’ємності конструкції.

 

 

 

 

 

 

Тому можна однозначно сказати, що дана колекція буде користуватись попитом у споживачів за рахунок своєї різноманітності.

 

 

4.2. Художній опис моделей

 

 

Для опису був обраний жіночий комплект з квітковим принтом за мотивами колекцій Оскара де ла Рента, прилеглого силуету призначений для молодшої вікової категорії з стрункою фігурою та підтягнутим тілом віком 18 – 29 років, який створений для повсякденного життя (дивись рис. 4.1, 4.2.).

Композиційним центром моделі є оздоблення тканини квітковим принтом, розрізи на брюках по переднім полотнищам та шнурівка навколо талії.

Деталі комплекту симетричні. Х-подібний силует, шовк та V-образна горловина створюють динамічність моделі. Має прилеглу силуетну форму та штани створені завдяки спідниці-штани. Рукава завужені, довжина яких сягає до зап’ястя.

Кольорова гама складається з молочного відтінку та квіткового принту, що дає шифон, в залежності від його використання.

Цілісність композиції людей досягнена завдяки дотриманню єдності колекції форми, кольору тканини, призначенню виробу та загального художнього рішення.

До даної моделі рекомендовано використовувати такі тканини, як шовк, креп-шифон, атлас.

Для доповнення образу рекомендуються локони, хвости та нюдові макіяжі з акцентами на губах.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рис. 4.1. Ескіз моделі спереду

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Рис. 4.2. Ескіз моделі ззаду


ВИСНОВКИ

 

 

 

Мета курсового проекту полягала у розвитку творчого підходу та розробці колекції одягу на основі закріплення теоретичних та практичних знань. Завданням курсового проекту було розроблення сучасної колекції одягу романтичному стилі під назвою «Freshness», створення ескізів колекції, розроблення схеми формоутворення і розвитку форм та кольору колекції після проведення дослідження та вивчення матеріалів щодо розвитку моди на даному етапі.

Під час проведення дослідження було вивчено життя та творчість Оскара де ла Рента. Також було досліджено наряди американського дизайнера Оскара де ла Рента.

В другому розділі проведено аналіз модних тенденцій та їх перспективний розвиток. Можна сказати, що в моді експерименти зі стилями, матеріалами, фактурами та кольорами, дизайнери міксують непоєднувані, на перший погляд, речі і отримують неочікувані цікаві результати цим самим надихаючи модниць змінювати свій стиль. Відомі кутюр’є закликають не соромитись та використовувати прозорі тканини в своїх образах, тому атлас, шовк та інші легкі тканини набули небаченої донині популярності.

Тож враховуючи модні тенденції цього року можна з впевненістю сказати, що колекція «Freshness» є актуальною та прогресивною. У третьому розділі представлено дивіз-символ колекції - «Freshness» та аргументовано його вибір, розроблено схеми формоутворення і розвитку форм та кольору колекції (дивись рис. 3.1, 3.2, 3.3 та додаток  ). Виконано підбір матеріалів та кольорової гами для виготовлення колекції, тканиною якої виступає шов, кількома кольорів: молочний, сірий з відтінком блакитного та квітковим принтом.

В третьому розділі надано рекомендації по формуванню стилю та іміджу

 

 

 

споживача і для наглядного прикладу було створено колаж представлений в додатку В.

 Завершальним і напевно найголовнішим етапом розробки курсового проекту став четвертий розділ. Розроблено художній опис колекції та одної окремої моделі є основною складовою частиною розділу та курсового проекту в цілому. Також найбільш значуща частина роботи над проектом – дев’ять ескізів розроблено і представлено в додатку   .

Колекція «Freshness» є незвичною колекцією - в ній присутні не лише нам звичні жіночі образи, а і не менш цікаві чоловічі. Колекція може використовуватися для повсякденного носіння, тому дозволити приміряти на себе такий образ можуть не тільки розкуті підлітки, а і звичайні споживачі продукції, бо колекція придає впевненості в собі та відчуття неперевершеності. Доповнивши сукні більш спокійними аксесуарами можна використовувати деякі моделі для на різні заходи на яких таке вбрання буде доречне.

Молодь, що вирішить приміряти на себе образ з колекції «Freshness» відчує легкість та свіжість у своєму зовнішньому вигляді, це граційнічна, мінлива і водночас сильна, незламна, незалежна та неприборкана молодь. Такі різні риси характеру поєднані в них і передані через одяг що окутує їх.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

 

 

 

  1.               Козлова Т.В. и др. Основы теории проектирования костюма. Изд. «легкая промышленность и бытовые обслуживание», 1988
  2.               Методичні вказівки до виконання курсового проекту по спеціальності 7.091801 – швейні вироби. Упор. О.І. Поліщук, О.Л. Трунова, О.І. Васильківська, Л.І. Зубкова, І.О. Козлова, О.О. Карцева. К.: КНУТД, 2004.
  3.               Радкевич В.О. Моделювання одягу. Київ «Вікторія», 2000.
  4.               Сидоренко В.И. История стилей в искусстве и костюме. Ростов-на-Дону «Феникс», 2004.
  5.               Черемных А.И. Основы художественного проектирования одежды. Москва «Легкая индустрия», 1968.

 

Інформаційні ресурси

 

  1. Поняття слова «НАТХНЕННЯ» https://ru.wikipedia.org/wiki/Натхнення.
  2. История успеха Oscar de la Renta http://csocialfront.com/diary/spotlight-oscar-de-la-renta/attachment/ms_13_conti.
  3. Памяти Оскара де ла Ренты https://vogue.ua/menkes/pamyati-oskara-de-la-renty.html.
  4. Шовкова тканина https://kvitu.in.ua/ua/blog/istoriya_vozniknoveniya_iskusstven nuh_cvetov1.
  5. Цветочная паника охватила моду! https://onlady.com.ua/fresh/articles/a1570-floral-print-clothing/.
  6. 20 головних трендів весни-літа 2022 року https://www.marieclaire.ru/moda/20-glavnykh-trendov-vesny-i-leta-2022-samyi-polnyi-gid/.
  7. Головна модна палітра кольорів 2022 року https://lux.fm/ru/glavnye-cveta-vesna-leto-2022-cvetovaya-gamma-pantone_n99084.

 

 

docx
Додав(-ла)
Богатюк Галина
Пов’язані теми
Громадянська освіта, 11 клас, Сценарії
Інкл
Додано
17 лютого 2023
Переглядів
600
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку