"Сучасний імідж педагога"

Про матеріал
формувати позитивний імідж сучасного педагога; формувати уявлення про педагога , як особистість, що складається на основі його зовнішнього вигляду, звичок, манері говорити, менталітету, вчинків. Сприяти формуванню внутрішнього і зовнішнього вигляду, образу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Професійний імідж сучасного педагога»Піщанський заклад дошкільної освіти (дтячий садок) Красноградської міської ради харківської областіВиконала Семенюк о.м Піщанка 2021р.

Номер слайду 2

І́мідж (англ. image, від лат. imago, imitari — «імітувати») — штучна імітація або подання зовнішньої форми будь-якого об'єкта, особливо особи.Імідж складається з зовнішнього образу (одягу і речей, міміки, поз і жестів) та внутрішнього образу, який неможливо побачити, але який відчувається і дуже впливає на сприйняття людини оточуючими (вміння правильно будувати спілкування, позитивні якості особистості, вміння розуміти людей і вміння справляти враження).

Номер слайду 3

Імідж може бути позитивним або негативним, а крім особистісного іміджу може бути професійний чи груповий, як узагальнена соціальна характеристика. Поняття «імідж» може бути застосовано й до організації, так що імідж будь-якого освітнього закладу буде визначатись іміджем педагогів, які працюють у ній.х/ф «Службовий роман» реж. Е. Рязанов, 1977г.актриса Аліса Фрейндліх в ролі Людмили Калугіної

Номер слайду 4

Формування особистої чарівності супроводжується величезною роботою над собою, але приносить хороші плоди:формує позитивні установки стосовно вас;робить спілкування з вами приємним і комфортним; - зацікавлює та приваблює слухачів;викликає бажання наслідування ;сприяє робочому настрою.

Номер слайду 5

Можна уявити систему послідовних етапів створення власного образу: I етап: створення імітаційного образу, який виникає в уяві на основі спостережень, вивчення літературних джерел, поглядів;II етап: побудова рольового образу і поступове оволодіння ним, практичне вживання образу в роботі;III етап: виникнення правдивого «життєвого» образу, відповідно до уявної моделі, злиття особистості вчителя із створеним образом.

Номер слайду 6

Хто створює імідж педагога:- сама людина, яка придумує, як виглядати перед оточуючими та що повідомляти про себе.- іміджмейкери-професіонали, які займаються ство­ренням іміджу відомих осіб: політиків, державних діячів, артистів та ін.- значну роль у створенні іміджу відіграють засоби масової інформації — періодика, радіо, телебачення.- імідж створюють люди, які оточують особистість: друзі, рідні, співробітники.

Номер слайду 7

Приклади образів педагогів із радянських кінофільмів: х /ф « Доживем до понеділка» 1968р.

Номер слайду 8

х/ф « Весна на Заречной улице» 1956р.

Номер слайду 9

х/ф «Большая перемена», 1973.

Номер слайду 10

Приклади образів педагогів сучасного часу у кінофільмах:х/с «Фізрук» 2014рт/п « Наша Russia» 2011р.х/ф « Очень плохая училка» 2011р.

Номер слайду 11

Педагоги — це ті люди, які завжди перебувають у полі зору учнів, батьків, колег. Вони є прикладом для наслідування.Імідж — допо­магає вибудувати взаємини з навколишнім світом. Це не тільки візуальний образ, але й спосіб мислення, дій, учинків, уміння спілкуватися, мистецтво говорити й, особливо, слухати. Правильно обрані тон розмови, тембр голосу, доречні рухи багато в чому визначають той образ, у якому вчитель з’являється перед учнями й колегами.

Номер слайду 12

Загальновідоме прислів'я стверджує: «Зустрічають по одягу, а проводжають по розуму». Що запам'ятовується при першій зустрічі з незнайомими? Так, зовнішній вигляд. Безперечно, набагато важливішим уважається розум, але все ж одяг визначає те, що про вас подумають інші люди та яке враження ви на них справите. Зовнішній вигляд учителя запам'ятовується учням відразу, як вони побачили його вперше, і це враження з часом дуже важко змінити. Діти хочуть мати вчителя із приємною зовнішністю, елегантно одягненого, охайного, з привабливим макіяжем, модною зачіскою та хорошими манерами.

Номер слайду 13

Удало підібраний гардероб допоможе своєму власнику не тільки справити сприятливе враження на оточуючих, а й підкреслить його професійні та особисті якості. Але цього не достатньо, взявши на себе відповідальність вихователя, не слід забувати, що кожної хвилини він є зразком для учнів. І через зовнішність і через свою внутрішню силу. А яким буде цей зразок і як вас запам'ятають учні - залежить лише від вас!

Номер слайду 14

Дякую за увагу!

pptx
Додано
16 листопада 2021
Переглядів
845
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку