Технології. 7 клас. Презентація:" Ландшафтний дизайн в українському стилі. "

Про матеріал
Технології. 7 клас. Проєкт:"Елементи ландшафтного дизайну". Презентація:"Ландшафтний дизайн в українському стилі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ландшафтний дизайн в українському стилі

Номер слайду 2

Ландшафтний дизайн в українському стилі Таравська Тетяна Олексіївна Вчитель трудового навчання Криворізької гімназії №8

Номер слайду 3

Ландшафтний дизайн в українському стилі: у чому його унікальність Український сад - це поняття, про яке з точністю можна сказати, що вивчене воно досить погано.

Номер слайду 4

Навіть щобільше - вважається чи не "білою плямою" в галузі сучасного ландшафтного дизайну. Не можна не відзначити, що ще не так давно український стиль присадибних територій практично не розглядався ні етнографами, ні експертами в галузі ландшафтного дизайну як унікальна цілісна форма, що має історичне значення. Що ж являє собою український стиль і яка думка фахівців про нього зараз?

Номер слайду 5

Що можна сказати про український стиль?Деякі експерти вважають, що цей стиль належить до кантрі (сільського стилю ландшафтного дизайну) або до малих садів. Це пасторальний невеликий простір, який має максимально природний вигляд, може навіть злегка занедбаний. У ньому не тільки допускаються, а й вітаються етнічні деталі. Наприклад, це може бути дерев'яний віз або навіть просто колесо від нього.

Номер слайду 6

Тому немає нічого дивного в тому, що експерти пропонують зарахувати український стиль ландшафтного дизайну до різновиду малих садів. Цей варіант набагато ширший за виключно сільський стиль. Адже затишний український сад саме такий: з неповторним колоритом і особливостями, які не слід обмежувати тільки сільською ідентичністю. Малий сад у цьому випадку справді пасує більше, адже за визначенням це обмежена за площею місцевість із різноманітним ландшафтним наповненням. Головна відмінність малого саду від сільського стилю - переважно міська локалізація.

Номер слайду 7

Особливості українського ландшафтного стилю. Перше, що спадає на думку і впадає в око, коли думаєш або бачиш дизайн подвір’я в суто українському стилі - це плетені огорожі, прикрашені барвінком і глиняними горщиками. Також обов'язково це кам'яні колодязі (не важливо - працюючі чи декоративні), опудала на городі, доріжки з орнаментом на порозі, виконані з природних матеріалів. Ці та інші подібні деталі мають успішно поєднуватися з будівлями, створюючи гармонійну загальну картину.

Номер слайду 8

Частокіл або вже згаданий тин - класичні варіанти огорож для такого стилю. У більш осучаснених варіантах можна побачити ворота "під старовину" і огорожі зі зістареної цегли. Чудове доповнення - безліч квітучих чагарників і витких рослин (виноград, хміль тощо). За воротами або просто поруч із будинком встановлювали дерев'яну лавку для комфортного відпочинку під сонячними променями.

Номер слайду 9

Найточніший опис споконвічно українського стилю прилеглої ділянки можна зустріти у віршах українських письменників або старих фільмах. Від воріт або хвіртки до садиби веде доріжка, а сама ділянка буквально потопає в зелені, завдяки наявності саду. Нерідко там висаджували плодові дерева, ягідні кущі та деякі овочі - все те, що можна було використовувати тут і зараз для їжі.

Номер слайду 10

Що традиційно росло на українській присадибній ділянці?Здебільшого це були такі чагарники й дерева, як верба, вишня, калина або тополя, а також такі квіти: барвінок, соняшник і мальва. Калина, наприклад, висаджувалася десь біля колодязя, а квіти мальви - ближче до ґанку. Також у палісаднику, недалеко від будинку можна було побачити айстри та бальзамін, а просто під вікнами жоржини й півонії часто росли упереміш із різними прянощами.

Номер слайду 11

Також зазвичай у садах росли груші, черешні, яблуні, аґрус, а на городі біля будинку - огірки з помідорами та зелень. Лікарські рослини також мали місце бути. Ландшафтний дизайн в українському стилі прекрасно підійде прихильникам сільського пейзажу. Тут присутні колорит і своя частка чарівності традицій минулого, але, як і у випадку з іншими варіантами стилів, важливо не перестаратися з деталями.

Номер слайду 12

Ландшафтний дизайн в українському стилі

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Пов’язані теми
Технології, 7 клас, Презентації
Додано
12 квітня
Переглядів
83
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку