Тісто для вафель Вафельний напівфабрикат — це тонкі листи з гофрованою поверхнею кремового або світло-коричневого кольору, сухої, ламкої консистенції. Його використовують при приготуванні вафельних тортів, перекладанців (у національній кухні) і таких виробів, як вафельні трубочки з різними наповнювачами.
Для прошарку використовуються жирові,фруктово-ягідні,пралінові,помадні та інші начинки. Смакові переваги вафельних виробів насамперед визначаються специфічними хрусткими властивостями вафельних листів. Вафлі - це кондитерські вироби, що складаються із трьох (або більше)вафельних листів, прошарованих начинкою.
Випечені вафельні листи підсушують при t 55 СМенше 6 годин набувають тендітної структури властивій вафлям. Готові вафельні листи використовують: Для виробництва морозива. Вафель із начинками. Вафельні склянки для тістечок. Листові вафлі для приготування тортів. Як оздоблювальні напівфабрикати
Приготування вафельного тіста Усі компоненти для приготування тіста повинні мати однакову температуру. Жири не повинні бути рідкими. Масло збивають з цукром до утворення в'язкої маси. Додають окремо збиті яйця. Борошно перемішують із содою. Молоко влити стільки, щоб тісто до кінця вимішування лилося з ложки в'язкою тягучою масою. Поверхню форми перед випіканням бажано змастити олією. Тісто розливають по поверхні нижньої форми, швидко і рівним шаром. Закривають електровафельницю і злегка стискають ручки для більш рівномірного розтікання тіста.
ПОРАДИ ДЛЯ ЯКІСНОГО ПРИГОТУВАННЯДля пористості тіста вводять розпушувачіТісто збивається інтенсивно. Довго не зберігають, піна після збивання не міцна. До випікання тісто зберігають за низької температури. Для зниження вологості в тісто додають цукор,олію, яєчний жовток. Цукор у тесті надає вафлям хрумку консистенцію, склоподібність, збереження крихкості при підвищеній вологості.