Тексти для списування 3 клас

Про матеріал
Тексти для списування 3 клас ІІ семестр можна використовувати для діагностувальної роботи.Містять завдання для редагування та картки самооцінювання.
Перегляд файлу

 

Тексти для списування 3 клас

ІІ семестр

Ялина

(На)з(е/и)мові свята і канікули чи (не)(в)кожному домі зустрічаєте лісову гостю- (Я/я)лину.

Красується, прибрана вишуканими прикрасами, наповнюючи все навкруги цілющим запахом лісу.

(Я/я)лина дарує радість (не)тільки о цій порі. Вона завжди людям у пригоді, адже її д(е/и)р(е/и)вина з давніх давен і донині використовується у будівництві, є цінною с(е/и)ровиною для промисловості.

А ще знайте, що (Я/я)лина – лікарська та м(е/и)доносна рослина. (63 слова)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

Л(е/и)лека – патріот рідного краю

Л(е/и)лек наз(е/и)вають патріотами рідного краю. Українці тільки л(е/и)лек наз(е/и)вали людськими іменами.

У них же запитували про погоду. Л(е/и)леки – розумні, передбачливі птахи. Після вирію вони завжди повертают(ь/-)ся в рідні місця. Селяться ці птахи біля тих осель, де в сім(ь/’)ї панують мир і спокій. Так, л(е/и)лек завжди об(е/и)рігали, ставились (до)них шанобливо. (Не)можна руйнувати л(е/и)лечих гнізд. (У)народі кажуть, що це призведе (до)лиха – згорить хата. (69 слів)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Не злякалися війни: в Україну повернулися лелеки. ФОТО ...

 

 

В(е/и)рба

Як тільки сонце (на)весну пов(е/и)рне і трохи пот(е/и)пліє, одразу ж (на)в(е/и)рболозах біля річок, ставків і на узліссях з(ь/’)являються пухнасті котики. Це в(е/и)рба цвіте, нагадуючи, що в(е/и)сна вже не за горами, що невдовзі оновлююча пора повсюдного зел(е/и)н-квіту.

Цвіт в(е/и)рби – прекрасне, зворушливе диво природи. Пухнасті в(е/и)рбові котики – вражаючий символ краси. В(е/и)рболози молодою зел(е/и)нню першими м(е/и)лують наше око, коли інші д(е/и)рева, чорні й голі, іще від з(е/и)мової сплячки (не)пробудилися. (70 слів)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Вербові котики" твір-опис - Dovidka.biz.ua

 

 

 

 

Нав(е/и)сні

Нав(е/и)сні (в)озері завзято змагаються (у)своїх співах жаби. Буйно піднімаються хліба, трави, а над ними шугають ластівки. (При)дорозі сховалася (в)траві (К/к)ульбабка. Голівка її (в)біленькій прозорій шапочці. Зірвеш об(е/и)режно цю шапочку, подмеш на неї – і поніс вітерець пухнасті парашутики. А (під)кожним парашутиком насіннячко в(е/и)сить. Де сяде парашутик, нова кульбабка виросте.

Насувається здалеку темна хмара. Загуркотів перший, в(е/и)сняний, травневий грім. Мабуть, дощ буде! Треба кудись ховатись! (70 слів)

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Phytosvit - Що лікує кульбаба: 15 хвороб, від яких легко ...

 

 

 

Волошка

     Волошка – здавна ніжна улюбл(е/и)ниця українських дівчат. Вона уславилася своїм н(е/и)зрівнянним синім кольором. Волошки у житті – це клаптик блакитного неба серед хлібів. У народних піснях захоплено оспівує(тьс/ц)я дивна краса цієї квітки. Н(е/и)повторними пахощами сповнюють волошки чудову прозу багатьох українських письме(нн/н)иків. 

     Є в Україні і назви посел(е/и)нь – Волошки, Волошкове. Добре відомі цілющі властивості цієї рослини. Використовується волошка і як барвник. ( 60 слів)

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Красиві квіти волошки на фото | Природа, Цветы, Ромашки

docx
Додав(-ла)
Шавула Ірина
Додано
22 квітня
Переглядів
81
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку