Економіка і фінанси

Додано: 17 травня 2023
Предмет: Економіка, 9 клас
Тест виконано: 96 разів
15 запитань
Запитання 1

банк - це

варіанти відповідей

кредитно-фінансова установа, яка здійснює лише грошові розрахунки

кредитно-фінансова установа, яка здійснює грошові розрахунки, акумулює грошові кошти та інші цінності, надає кредити та здійснює інші послуги за фінансовими операціями.

кредитно-фінансова установа, яка лише акумулює грошові кошти та інші цінності

Запитання 2

брокер - це

варіанти відповідей

посередник при укладанні угод між продавцем і покупцем, страхувальником і страховиком, судновласником і фрахтувальником.

фізична особа або фірма, що займається купівлею-продажем цінних паперів, валют, товарів і що діє від свого імені і за свій рахунок.

посередник при укладанні угод лише між продавцем і покупцем

Запитання 3

страхування - це

варіанти відповідей

одна з форм охорони особистих інтересів застрахованих, які сплачують внески (премії) до страхових організацій і дістають відшкодування втрат, що виникають унаслідок стихійного лиха і нещасних випадків

одна з форм охорони лише майнових інтересів застрахованих, які сплачують внески (премії) до страхових організацій і дістають відшкодування втрат, що виникають унаслідок стихійного лиха і нещасних випадків

одна з форм охорони майнових й особистих інтересів застрахованих, які сплачують внески (премії) до страхових організацій і дістають відшкодування втрат, що виникають унаслідок стихійного лиха і нещасних випадків

Запитання 4

які ічнують види страхування?

варіанти відповідей

страхування майна

страхування світу

страхування відповідальності

особисте страхування

Запитання 5

податки це

варіанти відповідей

це встановлені вищим органом законодавчої влади обов'язкові платежі, які сплачують  лише фізичні особи до бюджету у розмірах і термінах, передбачених законодавством.

це встановлені вищим органом законодавчої влади обов'язкові платежі, які сплачують фізичні та юридичні особи до бюджету у розмірах і термінах, передбачених законодавством.

це встановлені вищим органом законодавчої влади обов'язкові платежі, які сплачують лише юридичні особи до бюджету у розмірах і термінах, передбачених законодавством.

це встановлені вищим органом законодавчої влади необов'язкові платежі, які можуть сплачувати  фізичні та юридичні особи до бюджету у розмірах і термінах, передбачених законодавством.

Запитання 6

біржа - це ....

варіанти відповідей

організований торгівельний майданчик, на якому відбувається гуртова торгівля товарами або цінними паперами у вигляді стандартизованих біржових угод. 

організований торгівельний майданчик, на якому відбувається одиночна торгівля товарами або цінними паперами у вигляді стандартизованих біржових угод. 

організований торгівельний майданчик, на якому відбувається гуртова торгівля лише цінними паперами у вигляді стандартизованих біржових угод. 

організований торгівельний майданчик, на якому відбувається гуртова торгівля лише товарами  у вигляді стандартизованих біржових угод. 

Запитання 7

"Зелена економіка" - це.....

варіанти відповідей

напрям в економічній науці, який сформувався в останні два десятиліття, в межах якого вважають, що економіка не є залежним компонентом природного середовища, в якому вона існує і є його частиною.

напрям в економічній науці, який сформувався в останні два десятиліття, в межах якого вважають, що економіка є залежним компонентом природного середовища, в якому вона існує і є його частиною.

напрям в економічній науці, який сформувався в останні 4 десятиліття, в межах якого вважають, що економіка є залежним компонентом природного середовища, в якому вона існує і є його частиною.

Запитання 8

Сталий розвиток - це .....

варіанти відповідей

загальна концепція стосовно необхідності встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі. 

загальна концепція стосовно необхідності встановлення дисбалансу між задоволенням сучасних потреб людства і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі. 

загальна концепція стосовно необхідності встановлення балансу між задоволенням сучасних потреб тваринного світу і захистом інтересів майбутніх поколінь, включаючи їх потребу в безпечному і здоровому довкіллі. 

Запитання 9

економіка - це

варіанти відповідей

комплекс суспільних наукових дисциплін лише про споживання благ та послуг.

 комплекс суспільних наукових дисциплін про господарство, а саме лише про виробництво.

 комплекс суспільних наукових дисциплін про господарство, а саме: виробництво, розподіл і споживання благ та послуг.

Запитання 10

валюта- це

варіанти відповідей

 грошова одиниця, що використовується як засіб розрахунку при торгівлі.

 законний засіб грошового обігу країни, що є незаконним платіжним засобом для сплати державних і приватних боргів у цій країні

 законний засіб грошового обігу країни, що є законним платіжним засобом для сплати державних і приватних боргів у цій країні

 законний засіб грошового обігу країни, що є законним платіжним засобом для сплати лише приватних боргів у цій країні

Запитання 11

Виберіть усі варіанти фінансових установ

варіанти відповідей

банк

магазин

кредитна спілка

лобард

інвестиційний фонд

мамин гаманець

страхова компанія

пенсійний фонд

Запитання 12

Платниками якого податку є лише фізичні особи:

варіанти відповідей

 ПДВ

  ПДФО

  ЄСВ

  податку на прибуток

Запитання 13

До боргових цінних паперів не належить:

варіанти відповідей

вексель  

  облігація

акція

депозитний сертифікат

Запитання 14

Крос-курс - це:

варіанти відповідей

співвідношення між двома валютами, визначене через їхній курс до третьої валюти 

різниця між курсами продавця та покупця

курс, згідно з яким банк продає валюту

обмінний курс продажу чи купівлі, який використовується для валютних операцій при здійсненні їх в майбутньому

Запитання 15

Фахівці якої організаціїї розробили концепцію сталого розвитку.

варіанти відповідей

ЄС

ООН

МАГАТЕ

АСЕАН

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест