"Лондон здатний вистояти"

Додано: 4 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
13 запитань
Запитання 1

Бомбардування Лондона тривало .. ночей.

варіанти відповідей

57

36

21

Запитання 2

На рейди на Лондон наприкінці серпня ми швидко відповіли нальотом на Берлін. Від 7 вересня до .. листопада пересічно 200 німецьких бомбардувальників щоночі атакували Лондон.

варіанти відповідей

3

4

1

10

Запитання 3

Один вечір ..... лишився в моїй пам'яті. Ми вечеряли на першому поверсі Даунінг-стріт, 10, коли почався звичайний нічний наліт. Моїми товаришами були ...., ...., ..... Сталеві віконниці були зачинені. Ми почули кілька вибухів недалеко від нас, а потім бомба упала метрів за 100 від нас. Кухня була велика і служниця і покоївка і кухарка там працювали. Тоді я пішов на кухню і сказав їм піти у бомбосховище. Я знову сів за стіл і через три хв близько почувся гуркіт. Мій детектив прийшов і сказав, що кухня зруйнована. Ми надягли каски і хотіли піти подивитися на наліт, але іще Черчилль покликав кухарок і показав їм кухню.

варіанти відповідей

17 жовтня

18 жовтня

Арчі Сінклер

Олівер Літтелтон

Мур-Брабазон

Сент-Джеймс

Запитання 4

Ми вийшли подивитися на наліт. Ніч була ясна. Були великі пожежи. І нальоти вже вщухали. Іншого разу я відвідав ..... Нас спіткав повітряний наліт і мене завели в тунель. Вийшовши через годину і чверть ми побачили руїни. Їхавши в потязі я вирішив, що всі пошкодження має компенсувати держава.

варіанти відповідей

Рамсгіт

Лоузьєн

Запитання 5

Я запропонував запровадити ступінь ..., яка починалася за сигналом сирени й відрізнялася від сигналу тривоги. Повідомляли тільки, якщо ворог і справді близько.

варіанти відповідей

Пильність

Сирена

Тривога

Запитання 6

На нас широко кидали бомби уповільненої дії. Їх потрібно було знешкоджувати. Я пам'ятаю 1 бригаду, яка їх знешкоджувала з трьох чоловік. Вони називали себе....

варіанти відповідей

Святою Трійцею

Героями

Кулінарами

Запитання 7

Останні засідання Чемберлена. Він був холодним, пережив операцію, був бездоганно одягненим. Йому готували сховища на Даунінг-стріт для процедур. Тоді я пішов до його дружини і сказав, що нехай він їде, а я буду присилати йому телеграми. Вона погодилася. Більше я його не бачив. Я знав, що він хотів померти на роботі. Хто чудово працював у міністерстві внутрішніх справ?

варіанти відповідей

Моррісон

Джон Андерсон

Челтен

Запитання 8

Але .. жовтня, коли Місяць був уповні, ми зазнали найтяжчого нальоту за місяць. Німці скинули сотню тонн бомб і 70 000 запалювальних бомб. Моррісон вирішив об'єднати пожежників в одну національну пожежну службу. Уночі .. листопада, вперше за 2 місяці не лунала тривога. Наступної ночі нальоти розподілилися по всьому острову.

варіанти відповідей

15, 3

3, 15

22, 5

Запитання 9

Зимові місяці для німців стали періодом експериментів. Нова тактика нальоту почалася з ... в ніч на .. листопада.

варіанти відповідей

Ковентрі, 14

Бірмінгем, 12

Запитання 10

Німці скинули 600 тонн бомб і тисячі запалювальних. ... людей загинуло.

варіанти відповідей

200

300

400

350

Запитання 11

.. листопада ворог знову повернувся до Лондона, здійснивши дуже інтенсивний наліт ясної місячної ночі.

варіанти відповідей

15

14

18

Запитання 12

Наступна мішень був ....., і нальоти ..... листопада завдали місту великих руйнувань.

варіанти відповідей

Глазго, 19-21

Бірмінгем, 19-22

Запитання 13

Кульмінаційним став наліт на Лондон .... у неділю. Були півтора тисячі пожеж. Були зруйновані церкви і собори. На який час король перепланував зустрічі з Черчиллем?

варіанти відповідей

29 грудня, вівторок

30 грудня, середа

28 грудня, понеділок

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест