Медсестринство

Додано: 19 квітня 2023
Предмет: Біологія, 11 клас
Тест виконано: 150 разів
11 запитань
Запитання 1

Пацієнтові пульмонологічного відділення для лікування пневмонії лікар призначив внутрішньом’язове введення цефтриаксону. Яку дозу антибіотика має ввести пацієнту медсестра, виконуючи внутрішньошкірну пробу на чутливість?  



варіанти відповідей

250,000 ОД 

1,000 ОД

5.000 ОД

2,000 ОД

Запитання 2

Пацієнт К., 60 років, знаходиться на стаціонарному лікуванні в нефрологічному відділенні. Лікар призначив визначити добовий діурез пацієнта. Він становить 3050 мл. Дайте оцінку результату:



варіанти відповідей

Поліурія

Ніктурія

Олігурія

Анурія

Запитання 3

За призначенням лікаря медична сестра виконує внутрішньо-м’язову ін’єкцію. Яку максимальну кількість розчину одноразово можна ввести внутрішньом’язово?



варіанти відповідей

15

10

3

2

Запитання 4

Ієрархія людських потреб за А. Маслоу включає:

варіанти відповідей

5 рівнів

2

4

1

Запитання 5

З травматологічного відділення виписують хвору А., 50 років, після лікування травми колінного суглоба. Медична сестра проводить бесіду, та розповідає, що пацієнтка повинна пройти реабілітацію. Де вона це може зробити? 



варіанти відповідей

В санаторії

В лікарні

Дома

Хоспцс

Запитання 6

Виснаженому хворому призначено харчування з підвищеною енергетичною цінністю. Який з дієтичних столів відповідає цій вимозі: 



варіанти відповідей

1

11

2

10

Запитання 7

Чоловік, 60 років, звернувся до дільничного лікаря на прийом з приводу скарг на головний біль, запаморочення, шум у голові, загальну слабкість. При обстеженні: АТ- 180/95 мм рт.ст. Як називається такий показник артеріального тиску? 


варіанти відповідей

Гіпертензія

Гіпо

Ангіо

Фіброма

Запитання 8

Медична сестра здійснює медсестринський процес. Втручання, які вона може проводити на основі своєї фахової компененції без вказівок лікаря, мають назву:

варіанти відповідей

Незалежні

Залежні

Варіант

Повязані

Запитання 9

Медична сестра доглядає за пацієнтом К., 23 роки, який лікується в терапевтичному відділенні з приводу крупозної пневмонії. У пацієнта гарячка. Які ознаки характерні для третьої стадії гарячки?


варіанти відповідей

Пітливість

Гарячка

Холод

Озноб

Запитання 10

Пацієнт М., 50 років, лікується в ендокринологічному відділенні з приводу цукрового діабету. В нічний час у нього виникло шумне, глибоке дихання. Визначте паталогічний тип дихання:

варіанти відповідей

Апное

Дихання кусмаюля

Біота

Стока

Запитання 11

Пацієнту 55 років, який лікується в урологічному відділенні лікар призначив ендоскопічне дослідження сечового міхура. Як називається такий метод дослідження? 

варіанти відповідей

Цистоскопія

Фгсд

Шок

Колапс

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест