"Негайно другий фронт!"

Додано: 12 березня
Предмет: Всесвітня історія, 10 клас
9 запитань
Запитання 1

.. квітня Гопкінс і генерал Маршалл прибули в Лондон. Вони привезли меморандум, підготовлений Об'єднаним комітетом начальників штабів США і схвалений президентом. Це про другий фронт. Гопкінс знесилений поїздкою, захворів на 2-3 дні. Маршалл одразу почав переговори з нашими начальниками штабів.

варіанти відповідей

8

10

12

Запитання 2

Офіційну конференцію з Комітетом оборони вдалося провести тільки у вівторок 14 квітня. Ми відчули полегкість, бачучи втручання США у Європейські справи. Ми всі погодилися, що маємо перетнути Ла-Манш 1943 року. Цю операцію назвали тоді ......

варіанти відповідей

Володар

Смолоскип

Облава

Запитання 3

Наш перший обов'язок полягав у захисті Індії від навали японців. Я думав про операції у Пн. Африці. Перша полягала у висадці десанту у Франц. Пн. Африці ( Марокко, Алжир, Туніс). Ця операція називалась ....., а потім "Смолоскип".

варіанти відповідей

Хрестоносець

Юпітер

Сатурн

Гімнаст

Запитання 4

Я мав і другий план. То був план ....., а саме: визволення Пн. Норвегії. Це було б прямою допомогою росіянам. Але це були б арктичні води, багато техніки і людей. Я вибрав "Смолоскип". Але якщо я мав більшу владу, то спробував би і цей план у 1942.

варіанти відповідей

Юпітер

Сатурн

Володар

Запитання 5

Спроба завоювати плацдарм у ...видавався мені важчою, менш привабливою, чи плідною. Було б краще покласти нашу праву лапу на Франц. Пн. Африку, вдарити лівою по ..... і чекати рік, не ризикуючи зубами, перед німецьким укріпленим фронтом за Ла-Маншем.

варіанти відповідей

Шербург, Нордкапу

Нордкапу, Шербург

Запитання 6

Проте я був цілком готовий дати ...., як називали напад на Шербур, відкритий шлях. Я був майже певен, що чим довше ми цей план будемо вивчати, тим менше він буде подобатися.

варіанти відповідей

Молот

Смолоскип

Володар

Гнів

Запитання 7

У травні до нас прибув Молотов обговорювати англо-російський союз.

Союз уклали, а питання другого фронту обговорили. Коли Молотов приїхав у Чекерс, то попросив ключі від усіх спалень. Наші гості потім замикали завжди двері. Коли персонал у Чекерсі спромігся потрапити всередину, щоб застелити ліжка, вони стривожились, побачивши під подушками ..... Молотова дуже добре охороняли.

варіанти відповідей

Пістолети

Сигари

Вина

Запитання 8

Молотов полетів у ..... і повернувся, сповнений планів операції за Ла-Маншем 1942 року. Я дав Молотову меморандум, де було написано, що ми не можемо дати ніяких обіцянок.

варіанти відповідей

Вашингтон

Москва

Лондон

Запитання 9

Я розумів, що операція "Молот" мала складнощі. Ми її відклали, а "Юпітер" не здобув великої підтримки. Ми всі домовились про наступ через Ла-Манш ....

варіанти відповідей

1942

1944

1943

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест