Онлайн - тест Характеристика столового посуду, наборів, столової білизни.

Додано: 22 березня
Предмет:
12 запитань
Запитання 1

1. На яку відстань повинна звисати скатертина з накритого столу?

варіанти відповідей

на 10 - 15 см

на 36 - 46 см

на 25 - 35 см

Запитання 2

2. Якими наборами потрібно сервірувати стіл, якщо меню включає холодні овочеві закуски та фрукти?

варіанти відповідей

Закусочними та десертними

Закусочними та столовими

Закусочними та фруктовими

Запитання 3

3. Укажіть правильний варіант полірування тарілок

варіанти відповідей

Тарілку тримати у лівій руці, рушник - у правій.

Тарілку тримати на долоні правої руки, а лівою - протирати рушником.

Тарілку тримати через рушник лівою рукою ребром, а правою, поступово прокручуючи навколо осі, - протирати другим кінцем рушника, потім протерти середину та дно тарілки.

Запитання 4

Яким набором зручніше скористатися для перекидання риби під маринадом?

варіанти відповідей

Виделкою закусочною.

Виделкою та ложкою десертними

Ложкою та ножем закусочними

Запитання 5

5. Якими наборами потрібно сервірувати стіл, якщо у меню включено холодні закуски, гарячі м'ясні страви та десерт?

варіанти відповідей

Столовими та десертними

Закусочними та десертними

Закусочними, столовими та десертними

Запитання 6

6. На якій відстані від краю стола ставлять велику підставну або закусочну тарілку?

варіанти відповідей

4 см.

1 см.

2 см.

Запитання 7

7. Як відшкодувати вартість столового посуду, що став непридатним у процесі обслуговування (з'явилися тріщини)?

варіанти відповідей

За рахунок відвідувача

За рахунок винного працівника закладу ресторанного господарства

Списують посуд за рахунок закладу ресторанного господарства

Запитання 8

8. У якому посуді подають хліб на стіл?

варіанти відповідей

У пиріжковій тарілці.

У десертній тарілці.

У закусочній тарілці

Запитання 9

9. Із яких матеріалів виготовляють посуд одноразового використання?

варіанти відповідей

Із фаянсу, порцеляни.

Із мельхіору та пластмаси

Із картону та дерева

Запитання 10

10. Яке призначення кокільниці?

варіанти відповідей

Приготування та подавання десертів

Приготування та подавання гарячих закусок з риби, морепродуктів

Приготування та подавання гарячих закусок з грибів, птиці, овочів.

Запитання 11

11. Чим відрізняється закусочна тарілка від мілкої десертної?

варіанти відповідей

Формою

Діаметром

Ємністю порції

Запитання 12

12. Укажіть посуд для подавання пампушок до борщу українського

варіанти відповідей

Пиріжкова тарілка

Закусочна тарілка

Десертна глибока

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест