Способи теплової обробки продуктів

Додано: 26 січня 2022
Предмет: Технології, 11 клас
Тест виконано: 138 разів
12 запитань
Запитання 1

Основними способами теплової обробки є:

варіанти відповідей

смаження

запікання

варіння

Запитання 2

Припускання - це:

варіанти відповідей

варіння на водяній бані

варіння в невеликій кількості рідини

варіння на пару

Запитання 3

Смаження у фритюрі проводять при температурі жиру:

варіанти відповідей

160-180°С

150-160°С

140-150°С

Запитання 4

Для тушкування продукти попередньо:

варіанти відповідей

запікають

відварюють

обсмажують

Запитання 5

Пасерування - це:

варіанти відповідей

короткочасне обсмажування продуктів

короткочасне обшпарювання продукту окропом

короткочасне варіння з наступним обсмажуванням

Запитання 6

Маса риби, м'яса, птиці, субпродуктів після теплової обробки зменшується за рахунок процесів:

варіанти відповідей

клейстеризації

гідролізації

коагуляції

Запитання 7

Красива золотиста скоринка при смаженні картоплі, випіканні борошняних виробів утворюється за рахунок процесів:

варіанти відповідей

денатурації

карамелізації

декстринізації

Запитання 8

Смаження у жаровій шафі здійснюють при температурі:

варіанти відповідей

180-200°С

150-270°С

200-220°С

Запитання 9

Бланшування - це спосіб теплової обробки, який належить до:

варіанти відповідей

основних

допоміжних

комбінованих

Запитання 10

Денатурація білків розпочинається при температурі:

варіанти відповідей

60°С

40°С

70°С

Запитання 11

При тривалому і бурхливому кипінні у воді жир:

варіанти відповідей

емульгується

декстринізує

карамелізується

Запитання 12

Основний спосіб смаження - це теплова обробка продуктів при температурі:

варіанти відповідей

110-120°С

160-180°С

140-150°С

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест