Україна в роки Першої Світової війни

Додано: 26 травня 2022
Предмет: Історія України, 11 клас
Тест виконано: 26 разів
4 запитання
Запитання 1

Світова війна - це

варіанти відповідей

військова боротьба за владу між громадянами одного суспільства чи країни або, рідше, між двома країнами, створеними на уламках раніше єдиної держави. 

глобальне протиборство коаліцій держав із застосуванням засобів збройного насильства, що охоплює велику частину країн світу.

 комплекс заходів спрямований на захоплення чужих природних, енергетичних та людських ресурсів.

війна з поєднанням в застосуванні конвенційної зброї, партизанської війни, тероризму, кібервійни та злочинної поведінки з метою досягнення певних політичних цілей, основним інструментом якої є створення державою-агресором в державі, обраній для агресії, внутрішніх протиріч та конфліктів з подальшим їх використанням для досягнення політичних цілей агресії, які досягаються звичайною війною.

Запитання 2

«Галицько-Буковинське генерал-губернаторство» — це адміністративно-територіальна одиниця, створена


варіанти відповідей

урядом Німеччини на українських землях Австро-Угорської та Російської імперій після завершення Першої світової війни.

тимчасова адміністративно-територіальна одиниця, створена царським урядом Російської імперії для управління окупованими російською армією під час Першої Світової війни землями Австро-Угорщини.

владою Австро-Угорщини на початку Першої світової війни на вимогу Головної української ради та Союзу визволення України.

командуванням Німеччини та Австро-Угорщини, оборона якої в роки Першої світової війни покладалася на Українських січових стрільців.

 

Запитання 3

Мобілізація - це комплекс заходів, спрямований на

варіанти відповідей

переведення державної інфраструктури та військових сил країни у військовий стан через надзвичайні умови всередині країни або ж за її межами.

організоване вивезення людей, підприємств, установ та матеріальних цінностей з небезпечної місцевості під час війни, стихійного лиха.

це особливий правовий режим, що вводять у країні або в окремих її місцевостях у випадку збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності, її територіальній цілісності.

переведення збройних сил і народного господарства країни з воєнного стану на мирний після завершення війни або внаслідок мирного розв'язання конфліктної ситуації

Запитання 4

Евакуація - це

варіанти відповідей

організоване вивезення людей, підприємств, установ та матеріальних цінностей з небезпечної місцевості під час війни, стихійного лиха.

 виняткова ситуація, коли під загрозою перебуває «життя нації».

порушення нормальних умов життя і діяльності людей на об'єктах або територіях, спричинене аварією, катастрофою, епідемією, стихійним лихом, епізоотією, епіфітотією, великою пожежею, застосуванням засобів ураження, що призвели або можуть призвести до людських і матеріальних втрат, а також велике зараження людей і тварин

комплекс заходів, спрямований на переведення державної інфраструктури та військових сил країни у військовий стан через надзвичайні умови всередині країни або ж за її межами.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест