"Вівчарство: загальна характеристика"

Додано: 19 жовтня 2023
Предмет: Біологія, 10 клас
10 запитань
Запитання 1

Назвіть основний продукт галузі вівчарства, яка становить 40-42% від усієї вартості продукції овець.

варіанти відповідей

баранина

молоко

вовна

шкіра

Запитання 2

За якими ознаками визначають якість смушків (каракуля)? (чотири правильні відповіді)

варіанти відповідей

довжина

густота

шовковистість

колір

ціна

блиск

Запитання 3

Оберіть породи тонкорунних овець (дві правильні відповіді).

варіанти відповідей

асканійська

сокільська

українська гірськокарпатська

прекос

Запитання 4

Скільки триває період від народження до відлучення ягнят від вівцематки?

варіанти відповідей

2 місяці

4 місяці

6 місяців

1,5 - 2 місяці

Запитання 5

Скільки років рекомендують використовувати у господарствах баранів-плідників?

варіанти відповідей

4 роки

1,5 - 2 роки

5-6 років

2-3 роки

Запитання 6

Яку функцію виконують імуноглобуліни, які нагромаджуються в молозиві і потрапляють в перші дні в організм новонародженного ягняти?

варіанти відповідей

запасаючу

захисну

транспортну

видільну

Запитання 7

Яких кормів повинно бути найбільше в раціоні овець (38-40%)?

варіанти відповідей

грубих

концентрованих

соковитих

зелених

Запитання 8

Які існують системи утримання овець в господарствах? (дві правильні відповіді)

варіанти відповідей

пасовищна

конвеєрна

безприв'язна

стійлова

Запитання 9

В який період року рекомендують стригти овець тонкорунних і напівтонкорунних порід?

варіанти відповідей

травень - червень

лютий - березень

серпень - вересень

липень - серпень

Запитання 10

Який продукт харчування виготовляють найчастіше з овечого молока?

варіанти відповідей

вершкове масло

сметану

сир

згущене молоко

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест