Життєвий шлях особистості громадянина як захисника Вітчизни

Додано: 2 грудня 2022
Предмет: Захист України, 11 клас
Тест виконано: 3 рази
6 запитань
Запитання 1

Життєвий шлях-це

варіанти відповідей

соціальна форма розвитку людини. Проблема життєвого шляху, під яким розуміють життя людини як особистості, є складовою вчення про особистість. Людина стає особистістю не одразу після свого народження, а дійсним суб'єктом життя тільки тоді, коли починає відповідально підходити до свого життя і життєвих виборів, визначати серйозні життєві цілі та досягати їх. Особиста історія зумовлює і ставлення до майбутнього з його життєвими перспективами, планами й сподіваннями, мріями та шляхами їх досягнення.

траєкторією приватного життя особистості.

Запитання 2

Психолог Шарлотта Бюлер визначила, що людина має природжене прагнення до самоздійснення, яке зумовлене цілями та особистісними цінностями. На скільки етапів Бюлер поділала розвиток?

варіанти відповідей

3

2

4

Запитання 3

Громадянська позиція і громадянська активність це

варіанти відповідей

Прояв активної громадянської позиції — тема, що актуальна з часів заснування держави.

Демократія як суспільний лад вимагає особливого підходу до виховання громадянина, формування активної громадянської позиції молоді, виховання почуття гідності, моральних ідеалів, свободи.

Запитання 4

Громадянська активність

варіанти відповідей

це внутрішнє прагнення до діяльності заради здійснення певної суспільної мети. Це важлива умова розвитку державотворення.

Рівень громадської активності залежить від зрілості змісту національної ідеї. Громадянська позиція змінюється відповідно до тих зовнішніх факторів (вплив сім'ї та виховання, фактор культури та ментальності українського народу, громадська думка та ЗМІ), впливу яких зазнає особистість, що нею володіє

Сім'я, родина, близьке оточення є основним фактором формування особистості та власної думки й поглядів на життя людини.

Запитання 5

Громадянська позиція 

варіанти відповідей

 формується у свідомості людини.

Події Євромайдану та гібридної війни з РФ змінили свідомість українців. Завдяки звичайним хлопцям і дівчатам, їх жертовності, самовідданості та вірності своїм переконанням сьогодні ми маємо іншу країну. Революція Гідності, бої на Сході України стали символом стійкої громадянської позиції, що об'єднала людей. Саме завдяки самопожертві Небесної сотні, воїнам ЗСУ, волонтерам українська молодь має тепер можливість на самовираження і краще майбутнє.

процес формування активної громадянської позиції молоді складається з багатьох компонентів. З психологічного погляду виховання громадянина та становлення його активної громадянської позиції — це цілісний процес удосконалення внутрішнього світу людини. Педагогічний вимір поняття «громадянська позиція» — це рівень сформованості особистості як громадянина держави та виявлення патріотизму.

Запитання 6

Громадянські обов’язки особи.

варіанти відповідей

Загальносоціальні обов'язки — суспільно визнана необхідність певної поведінки осіб (міра належного, корисного), що об’єктивно зумовлена потребами існування і розвитку інших осіб, соціальних груп, націй, людства. 

Юридичний обов'язок — міра необхідної поведінки особи. Це об’єктивно необхідна та можлива поведінка, яка забезпечує реальність можливостей, наданих суспільством і державою індивіду.

Розрізняють загальносоціальні і юридичні обов'язки. Загальносоціальні обов'язки — суспільно визнана необхідність певної поведінки осіб (міра належного, корисного), що об’єктивно зумовлена потребами існування і розвитку інших осіб, соціальних груп, націй, людства. Юридичний обов'язок — міра необхідної поведінки особи. Це об’єктивно необхідна та можлива поведінка, яка забезпечує реальність можливостей, наданих суспільством і державою індивіду.

Створюйте онлайн-тести
для контролю знань і залучення учнів
до активної роботи у класі та вдома

Створити тест