Урок - конференція. Енергія. Невичерпні джерела енергії.

Про матеріал
Урок - конференція. Поглиблення знань учнів про енергію (енергія сонця, вітру та води).
Перегляд файлу

 

Урок – конференція

Тема. Енергія. Невичерпні джерела енергії.

Мета конференції: поглибити та закріпити знання учнів з теми «Енергія»; розвивати цікавість учнів до проблеми нових джерел енергії; формувати навички економного використання різних джерел енергії, бажання використовувати в дорослому житті альтернативні джерела енергії, сприяти усвідомленню актуальності проблем забруднення навколишнього середовища.

 

 

                                            

 

                               Програма конференції

  1. Представлення учасників конференції, оголошення теми.

    Технологія «Роз`єднай слова»;

    Ознайомлення з правилами проведення дискусії;

  1. Технологія «Очікування результатів»
  2. Диспут учасників.

    Показ презентації;

    Метод «Гронування».

  1. Підведення підсумків конференції.

    Технологія «Плутанки»;

    Висновки учасників. Технологія «Незакінчене речення».

 

 

 

 

 

 

-         Сьогодні у нас незвичайний урок – ми проведемо конференцію.  Перш за все, я хочу представити наших учасників – це Ковбасюк Маркіян, Боровий Богдан та Батіг Юрій.

Шановні учасники, сьогодні до вашої уваги я пропоную досить важливу тему, і думаю, що у вас з’явиться багато питань, на які ви б хотіли почути відповіді. А щоб дізнатися, що ми будемо обговорювати, вам потрібно поглянути на дошку і роз’єднати слова у ланцюжку букв.

                               ЕнергіяНевичерпніджерелаенергії

-         Саме так, сьогодні ми торкнемося важливого питання – енергія. Хочу нагадати що успіх заняття залежить від кожного з вас, прошу бути активними співрозмовниками. Для початку ознайомтеся, будь ласка, із правилами проведеннями дискусії(Додаток 1).

-         Отже, сьогодні ви будете в ролі важливих експертів, які повинні розглянути різні джерела енергії. Кожен із вас готувався до диспуту, ставив перед собою завдання. Тому, скажіть, будь ласка, чого ви очікуєте від цієї конференції?

-         Добре, я надіюся, що ваші очікування справдяться і ви зможете почерпнути  для себе багато цікавого. Тепер слово надається першому учаснику, який розповість нам про «Енергію Сонця»(Додаток 2).

-         Дякую, за цікаву інформацію.

-         Отже, чому Сонце називають найпотужнішим джерелом енергії?

-         Як сонячна енергія перетворюється на електричну?

-         Наступним буде – Боровий Богдан, який розповість нам про «Енергію вітру»(Додаток 3).

-         Чи можна назвати вітрові електростанції екологічно чистими?

-         Чи є вітрові установки в Україні?

-         Слідуючим до слова запрошуємо Батога Юрія. Енергія рухомої води(Додаток 4)

-         Яка найбільша гідроелектростанція України?

-         Як люди використовували в давнину енергію води, що падає?

-         Що ж, ми почули багато цікавої інформації, ви усі добре підготувалися, а тепер щоб трішки відпочити, пропоную переглянути презентацію, яка  стосується нашої теми. Ще прослухайте і відгадайте загадки(Додаток 5).

-         Отже, з попередніх уроків ми знаємо, що енергія є двох видів: невідновлювана і відновлювана, тому за допомогою методу «Гронування», я пропоную доповнити кожен вид енергії (Додаток6).

-         Погляньте, будь ласка, на цю схему кількості корисних копалин у світі.

-         Наступним нашим кроком буде вправа «Плутанки» (Додаток 7). Вам потрібно розплутати слова в реченнях. Це допоможе вам зробити висновки із того всього, що ви почули та розказали.

-         Прошу, зачитайте, які речення у вас утворилися. – Саме так, ми уже достатньо почули, якою є корисною енергія відновлюваних джерел, але і тут є свої недоліки. Тому для підведення підсумків нашого заняття, давайте назвемо переваги та недоліки енергії Сонця, вітру та рухомої води.

-         Отже, на початку конференції ви розповідали про те, що хочете дізнатися на нашому занятті. Скажіть чи справдилися ваші очікування?

-         Хлопці, ви, сьогодні - молодці. Всі гарно попрацювали, тому я хочу вам подякувати і подарувати ось такі маленькі нагороди.

docx
Додано
22 березня
Переглядів
53
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку