Види ДТП. Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП. Дії свідків ДТП

Про матеріал
Презентація з теми "Види ДТП. Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП. Дії свідків ДТП. " Урок розроблений для учнів 7-х класів за навчальною програмою для закладів загальної середньої освіти 6 – 9 класи 2022р.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Види ДТП. Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП. Дії свідків ДТП.

Номер слайду 2

Пригадай. Які Правила дорожнього руху має дотримуватися пішохід?

Номер слайду 3

Види ДТПНа дорогах можуть траплятися дорожньо-транспортні пригоди (ДТП). До видів ДТП належать: зіткнення перекиданнянаїзд

Номер слайду 4

Зіткнення — це ситуація, коли транспортні засоби, що рухалися, зіштовхнулися між собою, або з рухомим залізничним потягом, або з транспортним засобом, що раптово зупинився. Зіткнення можуть бути: зустрічні попутні бокові

Номер слайду 5

Перекидання — це ситуація, під час якої транспортний засіб, що рухався, перекинувся. Перекидання може статися через несприятливі погодні умови, технічну несправність, неправильне розміщення або закріплення вантажу, через неправильне керування. Транспортний засіб може наїхати на нерухомий предмет (стовп, дерево, огорожу, будинок, купу будівельних матеріалів тощо) або врізатися в нього.

Номер слайду 6

Наїзд на пішохода — це ситуація, під час якої: транспортний засіб, що рухався, наїхав на людину людина зіштовхнулася з транспортним засобом, що рухався людина постраждала від зіткнення з вантажами (або частинами транспортного засобу), що виступають за габарити цього транспортного засобу. Наїзд на велосипедиста — це ситуація, під час якої транспортний засіб, що рухався, наїхав на велосипедиста або той сам зіштовхнувся з транспортним засобом, що рухався. Наїзд на тварину — це ситуація, під час якої транспортнийзасіб, що рухався, наїхав на птахів, диких чи свійських тварин абоці тварини й птахи самі врізалися в транспортний засіб, унаслідокчого постраждали люди або було завдано матеріальних збитків

Номер слайду 7

Які види ДТП можуть статися за ситуацій, зображених на малюнках нижче?

Номер слайду 8

Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП

Номер слайду 9

Положення тіла, які знижують ризики травмування під час ДТП

Номер слайду 10

Зазвичай місце ДТП огороджують

Номер слайду 11

Дії свідків ДТП:1. Якщо ви стали свідками ДТП, то насамперед повинні сповістити про аварію за номером , а якщо є потерпілі — викликати за номером 2. Допоможіть тим потерпілим, які можуть пересуватися самостійно, або тим, чий стан не дуже тяжкий. 3. Слід звернути увагу на те, чи не витікає з машини бензин, оскільки витікання бензину може спричинити пожежу або вибух.

Номер слайду 12

4. Ніколи не залишайтеся на місці аварії, аби просто подивитися.5. Зупиняйтеся тільки тоді, якщо ваша допомога справді потрібна.6. Якщо дорослі просять вас надати посильну допомогу - допоможіть. 7. Постійно розширюйте свої знання і досвід надання допомоги під час ДТП.

Номер слайду 13

Якщо ви не впевнені, що зможете правильно надати першу допомогу — краще її не надавати, а постаратися знайти того, хто зможе це зробити.

Номер слайду 14

ПОГРАЄМО? Знайди слова

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Запитання для повторення й обговорення1. Чи відносять до наїздів наїзди на людей, які катаються на лижах, санчатах або ковзанах?2. Чому наїзд на пішохода є найпоширенішим видом ДТП?3. Від чого рятує пасок безпеки при перекиданні автомобіля?4. Що може статися, коли автомобіль перевищує критичну швидкість?Наведіть приклади.

Номер слайду 18

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ

pptx
До підручника
Основи здоров`я 7 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
29 лютого
Переглядів
29
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку