Евглена зелена - фотосинтезуючий організм.

Про матеріал

Можна використовувати для узагальнення з теми: " Одноклітинні організми" а також для вивчення нового матеріалу " Евглена зелена-фотосинтезуючий організм"

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Холодно в полі, в саду, на городі,Осінь мандрує по нашій господі. Тепло і затишно в класі у нас,Доброго дня, я вітаю всіх вас. Всі сідайте тихо, діти,Домовляймось не шуміти,На уроці не дрімати,А старанно працювати.

Номер слайду 2

“Відкрий цифру, дай коротку відповідь”123456789101112131415fillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.onfillcolorfill.typefill.on

Номер слайду 3

Еукаріотична клітина відрізняється від прокаріотичної наявністю …

Номер слайду 4

На малюнку зображено

Номер слайду 5

Назвати органи руху Амеби Протея.

Номер слайду 6

На малюнку зображена

Номер слайду 7

Назвіть органелу позначену на малюнку під цифрою 5. Яка її функція?

Номер слайду 8

Дайте визначення поняттю “фагоцитоз”, якою цифрою його позначено на малюнку

Номер слайду 9

Як називається процес утворення органічних речовин з неорганічних речовин (вуглекислого газу та води) під дією світла?

Номер слайду 10

Яке значення малого ядра для Інфузорії - туфельки?

Номер слайду 11

Закінчіть речення. Органами руху Інфузорії- туфельки є………..

Номер слайду 12

Закінчіть речення. Органела одноклітинних твариноподібних еукаріот, яка бере участь у перетравленні здобичі називається ….

Номер слайду 13

Чи вірне твердження: Амеба Протей розмножується поділом клітини навпіл?

Номер слайду 14

Закінчить речення. У разі настання несприятливих умов одноклітинні твариноподібні організми здатні вкриватися щільною оболонкою та припиняти процеси життєдіяльності, утворюючи …

Номер слайду 15

Закінчить речення. Тип живлення, за якого організм отримує готові органічні речовини, називають …

Номер слайду 16

Закінчить речення. Одноклітинний організм – це організм тіло якого ……….

Номер слайду 17

Яке зачення порошиці для Інфузорії туфельки

Номер слайду 18

Тема: Фотосинтезуючі одноклітинні орнанізми. Евглена зелена.

Номер слайду 19

Вітаю, я, Евглена Зелена

Номер слайду 20

Рух Евглени Зеленої

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Значення Евглени зеленої- Збагачує водойму киснем, який утворюється в процесі фотосинтезу; -Є джерелом живлення для різноманітних мешканців водойм;-За допомогою Евглени можна визначити на скільки забруднена водойма (чим більше одноклітинних у водоймі тим більш забрудненою вона є).

Номер слайду 24

Гра “Закінчи речення”1. Евглена зелена рухається за допомогою …..2. Надлишок води виводяться за допомогою …….3. Евглені зеленій харектерний ……….тип живлення.4. Кисень у цитоплазму надходить через ……..5. Спеціальний чутливий орган червоного кольору – це ……..6. Рух організму у напрямку до джерела світла називають……….7. Щільна, захисна оболонка, в якій евглена перебуває певний час у стані спокою……..

Номер слайду 25

Порівняльна таблиця будови одноклітинних організмів{69 C7853 C-536 D-4 A76-A0 AE-DD22124 D55 A5}№Ознака. Амеба Протея. Евглена зелена1. Форма тіла (стала, нестала)2. Органели руху3. Наявність хлоропластів4. Вічко (стигма)5. Здатність до фотосинтезу6. Спосіб живлення7. Позитивний фототаксис

Номер слайду 26

Порівняльна таблиця будови одноклітинних водоростей{69 C7853 C-536 D-4 A76-A0 AE-DD22124 D55 A5}№Ознака. Амеба Протея. Евглена зелена1. Форма тіла (Постійна, Непостійна)Непостійна. Постійна2. Органели руху. Псевдоніжки. Джгутик3. Наявність хлоропластів. ВідсутніЄ4. Вічко (стигма)ВідсутнєЄ5. Здатність до фотосинтезу. Не здатні до фотосинтезу. Відбувається процес фотосинтезу6. Спосіб живлення. Завжди гетеротрофи. Міксотрофи(змішаний тип живлення)7. Позитивний фототаксис. Відсутній. Спостерігає-ться

Номер слайду 27

На сьогоднішньому уроці для мене найважливішим відкриттям було……….1. У Евглени є стигма (вічко) за допомогою якого вона вловлює світло.2. Має багато Хлоропластів , тому її називають зеленою3. Евглена зелена є Міксотрофом (живиться як тварина і як рослина).4. За допомогою процесу фотосинтезу збагачує водойму киснем.

Номер слайду 28

Домашнє завдання: Опрацювати параграф 15 ст. 56-57,Завдання на вибір:- Зобразити схему розмноження евглени зеленої у робочому зошиті.або Написати казку про життя та будову евглени.

pptx
Додано
20 квітня
Переглядів
21
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку