Війни у В’єтнамі та Афганістані та їх вплив на міжнародні відносини

Про матеріал
Ця презентація розроблена для проектів, учні можуть її використовувати, корегувати, або змінювати і*мя на своє, я даю на це дозвіл. Вчителі теж можуть використовувати її для уроків, так точно можуть корегувати та роботи на свій лад, дозвіл даю
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Війни у В’єтнамі та Афганістані та їх вплив наміжнародні відносини. Презентацію підготував учень 11-А класу: Літвінов Нікіта

Номер слайду 2

МЕТА: Охарактеризувати збройні конфлікти у В’єтнамі та Афганістані; визначити, як вони вплинули на хід міжнародних відносин; пояснити, чому в Афганістані досі не настав мир.

Номер слайду 3

Участь США у війні у В'єтнаміВ'єтнамська війна була конфліктом між Північним і Південним В'єтнамом, але вона також була сформована участю Сполучених Штатів. СШАвступили у війну в 1965 році з метою підтримки Південного В'єтнаму проти комуністичного. Північного В'єтнаму. Незважаючи на величезні військові та фінансові ресурси, вкладені у військові дії, США не змогли досягти вирішальної перемоги. Війна затягнулася на роки, забираючи багато життів як в'єтнамців, так і американців. Зрештою, у 1975 році Північний В'єтнам здобув перемогу, і В'єтнам був возз'єднаний під комуністичним правлінням.

Номер слайду 4

Об'єднання В'єтнаму. Об'єднання В'єтнаму в 1975 році ознаменувало кінець десятиліть конфліктів і розділення. Перемога комуністичної Півночі над підтримуваним США Півднем призвела до возз'єднання країни під єдиним урядом. Хоча війна спричинила величезні стражданняі спустошення, об'єднання принесло нове відчуття національної ідентичності та мети. Воно також ознаменувало початок нової ери для В'єтнаму, коли країна стала на шляхсоціалістичного розвитку.

Номер слайду 5

Інтервенція СРСР в АфганістаніРадянський Союз втрутився в Афганістан у 1979 році з метою підтримки комуністичного уряду, який прийшов до влади в результаті перевороту. Інтервенція спричинила кривавий і тривалий конфлікт, який тривав понад десять років. Радянський Союззіткнувся з жорстким опором афганських повстанців, яких підтримували США та інші країни. Конфлікт завдав тяжких втрат обом сторонам: десятки тисяч людей загинули і мільйони були змушені покинути свої домівки.

Номер слайду 6

Рух Талібан. Талібан - войовниче ісламістське угруповання, що виникло в Афганістані в середині 1990-х років. Воно встановило контроль над країною в 1996 році,запровадивши суворий ісламський закон і жорстокі покарання. Талібан надав притулок Аль-Каїді, яка здійснила напади на США 11 вересня 2001 року. У відповідь СШАрозпочали військове вторгнення до. Афганістану, поваливши режим талібів.

Номер слайду 7

Боротьба з Аль-Каїдою в АфганістаніПісля терактів 11 вересня 2001 року СШАрозпочали військове вторгнення до. Афганістану з метою знищення Аль-Каїди та її прибічників - талібів. США вдалося повалити режим Талібану і змусити Аль- Каїду втекти з країни. Однак конфлікт продовжився, і США та їхні союзники ведуть боротьбу з повстанцями, очолюваними Талібаном та іншими угрупованнями. Конфлікт триває донині, і його кінця невидно.

Номер слайду 8

Громадянська війна в Афганістані; порівняння ситуації В'єтнаму та Афганістану напередодні воєнІ В'єтнам, і Афганістан характеризувалися внутрішніми розбіжностями та іноземним втручанням напередодні відповідних воєн. УВ'єтнамі країна була розділена на комуністичну Північ і підтримуваний США Південь,напруженість між якими переросла у відкритий конфлікт. В Афганістані комуністичний переворот привів до влади уряд, який зіткнувся з жорсткою опозицією з боку ісламістських повстанців, підтримуваних США та іншими країнами. Конфлікти в обох країнах відзначалися тривалим насильством і стражданнями, і обидва мали тривалий вплив на їхні суспільства і на весь світ.

Номер слайду 9

Висновок: конфлікти у В’єтнамі та Афганістані мали значний вплив на міжнародні відносини, включаючивтрату суспільної довіри танапружені дипломатичні відносини. Війна, що триває в Афганістані, спричинена політичною нестабільністю, відродженням Талібану та іноземним втручанням. Досягнення мирувимагатимебагатостороннього підходу, спрямованого на вирішення основних політичних, соціальних та економічних проблем.

Номер слайду 10

Презентацію завершено. Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лактіонова Валентина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Litvinov Nikita Oleksiyovich
Додано
19 квітня 2023
Переглядів
5483
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку