Які правила взаємодії існують у суспільстві

Про матеріал
Презентація створена для учнів, які навчаються в 5 класі НУШ "Вступ до історії України та громадянської освіти". Дана презентація - допомога вчителю під час очного та дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ТАБУ, МОРАЛЬ, ЦІННОСТІ Й ЗАКОН: СПІЛЬНЕ І ВІДМІННЕ

Номер слайду 3

Номер слайду 4

2. ЯКИМИ БУЛИ ПЕРШІ ЗАКОНИ В ІСТОРІЇ СВІТУ Й УКРАЇНИБлизько 1757 р. до н. е. Хаммурапі уклав збірник законів — норм, які визначали правила життя суспільства. Закони були «записані» (висічені) на базальтовому стовпі. Вони встановлювали чіткий порядок у відносинах членів суспільства, визначали покарання за вчинення злочинів.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

В історії України перший збірник законів було укладено давньоруським князем Ярославом Мудрим на початку ХІ ст. «Руська правда» також регулювала відносини між членами суспільства. Щоправда, захищала вона, як і більшість законів давніх держав, інтереси заможних людей. Але водночас намагалася захистити й пересічних людей. Ярослав Мудрий

Номер слайду 7

Номер слайду 8

3. КОНСТИТУЦІЯ — ОСНОВНИЙ ЗАКОН НАШОЇ ДЕРЖАВИГоловним законом нашої держави є Конституція України.Її було прийнято 28 червня 1996 р. Верховною Радою України.

Номер слайду 9

Прийняття Конституції України

Номер слайду 10

4. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ ЛЮДИНИ І ГРОМАДЯНИНА В УКРАЇНІПрава людини — це свободи і можливості людини, які належать їй від народження і не можуть бути ніким обмежені. З 2011 р. права людини мають свій символ/логотип — поєднання руки і голуба. Цей логотип нагадує людям про їхні права і привертає увагу до порушень прав людини.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

5. ЯК ЗАХИСТИТИ СВОЇ ПРАВА В СУЧАСНОМУ СВІТ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Кушнір Людмила
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
4 квітня
Переглядів
177
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку