Захід до дня Захисників Донецького Аеропорту КІБОРГИ. ДОНЕЦЬК. АЕРОПОРТ

Про матеріал
Захід до дня Захисників Донецького Аеропорту КІБОРГИ. ДОНЕЦЬК. АЕРОПОРТ Мета: виховувати гордість та почуття патріотизму за свій народ, шанобливе ставлення до військових, учасників АТО/ООС; розвивати в учнів бажання брати посильну участь у допомозі та підтримці наших захисників України; формувати гуманний світогляд, спрямований на недопущення жахів війни; виховувати співчуття, переживання та збереження світлої пам’яті про важкі часи випробування для нашого народу.
Перегляд файлу

Захід до дня Захисників Донецького Аеропорту

КІБОРГИ. ДОНЕЦЬК. АЕРОПОРТ

Мета: виховувати гордість  та почуття патріотизму за свій народ, шанобливе ставлення до військових, учасників АТО/ООС; розвивати в учнів бажання брати посильну участь у допомозі  та підтримці наших захисників України;   формувати гуманний світогляд, спрямований на недопущення жахів війни; виховувати співчуття, переживання та  збереження світлої пам’яті про важкі часи випробування для нашого народу.

 Лунає гімн України

Ведучий 1. Ця війна змінила Україну.
Кіборги. Донецьк. Аеропорт,
Що перетворився на руїну.
Трупний запах, порох і вогонь,


Ведучий 2. То чиїсь батьки, брати, сини
З Харкова, із Києва, зі Львова.
Шахтарі, таксисти… В час війни
Кіборгами стали тимчасово.


Ведучий 1. Каска, бронник, берці, автомат,
Друг надійний, що прикриє спину.
Доброволець, патріот, солдат,
Наш Герой і гордість України!

 

Ведучи 2. 16 січня - день вшанування пам'яті захисників, які тримали оборону Донецького аеропорту  під час війни на сході України. Кіборгами українців прозвали т. зв. сепаратисти, які були шоковані, що живі люди могли так довго і стійко боронити будови аеропорту.


Ведучий 1. Кіборги вистояли, не встояв бетон — фраза, яка увійшла в історію разом із подвигом бійців України.


Ведучий 2. В обороні аеропорту брали участь не тільки воїни, але і медики з волонтерами, що надавали допомогу та підтримку українським бійцям. Тому сьогоднішня зустріч присвячена усім, хто стояв за Україну в ті дні.

 

Відео


Ведучий 1. Бої за Донецький аеропорт – одні з найзапекліших у війні на сході. Оборона ДАП тривала 242 дні, з 26 травня 2014 року до 20 січня 2015 року. Оборонців летовища назвали "кіборгами". 13 січня після обстрілів упала диспетчерська вежа. 45-метрова споруда була стратегічним об'єктом оборони летовища. Через 8 днів після падіння вежі, коли і старий, і новий термінали були повністю зруйновані, українське командування вирішило вивести війська з летовища. За даними Міноборони, у боях за Донецький аеропорт загинуло понад двісті українських бійців.


Ведучий 2. Оборонці аеропорту це: люди з різних соціальних верств, які розмовляють різними мовами, але мають спільну мету - за всяку ціну захистити свою країну і мирне життя своїх близьких. Утримуючи зруйновану будівлю аеропорту під своїм контролем протягом 242 днів, вони стали справжнім живим символом мужності і героїзму.

 

Ведучий 2. У боях за Донецький аеропорт загинуло 9 військовослужбовців з Хмельниччини. Шестеро з них полягли 20 січня 2015.

 Це – Іван Зубков   смт.Летичів

Руслан Присяжнюк    с.Буцни Летичівського  р.

Віталій Ремішевський   с.Голосків Камянець-Подільського р.

Володимир Марковський   с.Улашанівка Славутського р.

Василь Григорєв   с.Нижнє Деражнянського р.

Ігор Білик   м.Старокостянтинів

Руслан Коношенко   м.Камянець-Подільський

Валерій Лізвінський   м.Камянець-Подільський

Дмитро Івах   м.Хмельницький

 

 Відповідно наказу Міністра оборони із Головнокомандувачем Збройних Сил України  про встановлення Дня вшанування захисників Донецького аеропорту спільно ухвалили, В Україні 20 січня офіційно вшановуватимуть захисників Донецького аеропорту
 

Ведучий 1. Не плач, Україно. Дозволь поплакати світові. Вшануймо пам’ять наших земляків та всіх хто загинув боронячи Україну, хвилиною мовчання.
                                        (Хвилина мовчання)

 

Ведучий 2. Кіборги стали національним символом відваги і стійкості українських бійців, про що українці будуть пам’ятати завжди. Менше, що ми можемо зробити для них – це пам’ятати їх подвиг і ціну, яку вони заплатили за нашу незалежність.


Ведучий 1. Минуть роки, відлетять у вічність, прийдуть у світ нові покоління, але не згасне пам’ять про героїв Донецького аеропорту, про героїв-українців, які боролися за незалежність, цілісність, гідність і свободу нашої держави. 


Ведучий 2. Любіть і бережіть Україну, бережіть себе. Хай живе Україна!

 

Ведучий 1,2. Слава Україні!   Героям слава!

 

docx
Додано
26 березня
Переглядів
43
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку