Завдання на природничу, виховну та історичну теми

Про матеріал
Завдання для учнів 3 класу на природничу, виховну та історичну теми, які не тільки розвивають математичні здібності, але і знайомлять із цікавими фактами нашої рідної України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

3 клас. Завдання на природничу,виховну та історичну теми. Підготувалавчитель початкових класів. Сушко Світлана Василівна

Номер слайду 2

Тарас Григорович Шевченко відомий український поет і художник. Народився Тарас 9 березня  1814 року в селі Моринці в сім’ї хліборобів Григорія та Катерини Шевченко. Незабаром після його народження вони переїхали до села Кирилівки, де й пройшло все Тарасове дитинство. У 1823 році Тарас втратив матір. Батько, залишившись з малими дітьми, змушений був одружитися з вдовою Оксаною Терещенко, яка мала трьох своїх дітей. У 1825 році Тарас осиротів, залишившись з мачухою. У якому столітті народився Поет? Скільки років було Тарасу, коли він залишився сиротою?

Номер слайду 3

Річка Південний Буг бере початок на Волино-Подільській височині поблизу с. Холодець Хмельницької області і впадає в Дніпро-Бузький лиман Чорного моря. Довжина річки становить 806 км. А Дністер бере свій початок з гори Розлуч, що знаходиться поблизу села Вовче Львівської області. Басейн річки лежить у межах трьох країн: Польщі, України та Молдови. Більша його частина розташована в Україні – 925 км. Протяжність річки Дністер  1362 км. На скільки менша довжина річки Південний Буг, ніж Дністра?

Номер слайду 4

Річка Дніпро (природна довжина 2285 км, тепер – 2201 км (після побудови водосховищ) бере початок у невеликому болоті Аксенінський мох на південному схилі Валдайської височини біля села Бочарово Смоленської області Росії. Впадає Дніпро в Дніпровсько-Бузький лиман Чорного моря. Найменша частина річки  знаходиться в межах Російської Федерації, невеликий відрізок проходить через Республіку Білорусь, а ось основний її шлях лежить по території нашої країни (981 км). Вона протікає через 8 областей країни. Обчисли вираз (704 – 395 + 491) : 100 і дізнаєшся скільки найбільших міст України розташовані на берегах річки Дніпро.

Номер слайду 5

Річкова система України - це сукупність всіх річок даної території. На Україні нараховується більш як 71 тис. річок. З них довжиною більше 10 км - 4000, а більше 100 км - близько 160. Найдовшою річкою є Дніпро, його довжина в межах України становить 981 кілометр. А яка довжина річки Південний Буг в межах України, якщо вона на 175 км коротша за Дніпро?

Номер слайду 6

Ярослав Мудрий - великий князь Київський, князь Ростовський та Новгородський, під час правління якого Київська Русь досягла найвищого розквіту. Він був сином Володимира Великого і полоцької княжни Рогніди. Видатний державний діяч і політик.    У якому році закінчилося правління Ярослава Мудрого? Період правління князя Ярослава Мудрого вважається епохою величі Київської Русі. Ярослав Мудрий правив 35 років. Його правління розпочалося у 1019 році.

Номер слайду 7

У Києві через Дніпро прокладено 5 мостів. Міст Патона має довжину 1543 метри, Південний міст - 8066 метрів, а Дарницький міст - 1066 метрів. Яка загальна довжина цих трьох мостів?На скільки довший Дарницький міст, ніж довжина мостів Патона і Дарницького разом?

Номер слайду 8

Парк «Софіївка» був заснований в 1796 році графом Станіславом Феліксом Щенсним Потоцьким на території його володінь в Правобережній Україні в місті Умань. Відкриття ж Софіївки відбулося лише в травні 1800 року, що було пов’язано з повінню 1799 року, і приурочене до іменин дружини графа – Софії Глявоне-Вітт-Потоцької, на честь якої й названо парк. У якому столітті був заснований парк?Скільки років пройшло з часу відкриття «Софіївки»?

Номер слайду 9

На території дендропарку «Софіївка» (м. Умань), що по площі становить майже 2 кв. км, росте  дуже багато різних видів рослин. Крім типових для місцевої флори дерев і чагарників, відвідувачі можуть виявити в парку і досить незвичайні і екзотичні їх види. У 1980 році сильна повінь призвела до руйнування скульптурних статуй і інших об'єктів парку і знищила частину рослинності, але, на щастя, всі сорти і види флори вдалося зберегти і надалі відновити чарівність пейзажів парку. Обчисли вираз і дізнайся скільки ж видів рослин росте на території парку:2000 + 63 ∙ 7 + (706 – 168) + 21

pptx
Додано
6 травня
Переглядів
34
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку