Звіт "Тижня початкової школи"

Про матеріал
Найважливішим із завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Одним з найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення предметних тижнів у початковій школі. Мета Тижня початкової школи полягає в тому, щоб допомогти учителю посилити інтерес учнів до предметів, виявити і розвинути дитячі здібності, презентувати нові форми, моделі, технології організації навчання та змістовного дозвілля учнів.
Перегляд файлу

 

 

 

 

 

Балаклійський  ліцей № 1 ім. О.А.Тризни

             Балаклійської районної ради Харківської області

 

 

 

 

27 листопада – 4 грудня  2023 року

 

 Керівник

методичного об’єднання  

             Н.В. Бондаренко

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

План заходів

щодо проведення предметно – методичного тижня

початкової школи у Балаклійському ліцеї №1 ім. О.А. Тризни

 

Тиждень початкової школи

 

Формат – дистанційно

Дата проведення : 27.11.23 – 02.12.23

 

План

 

І . Підготовча робота

 

1. Складання плану

2. Розподіл завдань між класами

3. Підготовка дітей до виховних заходів

 

ІІ. Проведення Тижня початкової школи

 

1. Випуск відеожурналу  (по дням)

 

27.11.23  понеділок – Відкриття Тижня початкової школи

                                                                                 (готують: Бондаренко Н.В. (1-Б))

28.11.23  вівторок – «Моя країна – Україна»

                                                           (готують:  Волкова І.М.(4 – Б),  Лось І.Г.(4-А)) 

29.11.23  середа – «Наукова» 

                                               (готують: Солдатова Л.А. (3-А), Малигон Н.О.  (3-Б))

30.11.23  четвер – «Природознавча»

                                                 (готують:  Попова О.Г. (2-А), Коваленко Л.М. (2-Б))

01.12.23  пʼятниця – «Я – першокласник» ( готують: Чорнойван І.В. (1-А))

04.12.23  понеділок - «Закриття Тижня початкової школи»

                                                                                 (готують: Бондаренко Н.В. (1-Б))

 

2. Участь дітей у конкурсах і олімпіадах на освітніх платформах

3. Участь дітей в Міжнародному конкурсі з української мови імені П. Яцика

4. Фото - флеш-моб  «Одягни вишиванку»  (вівторок - четвер)

 

ІІІ. Підсумок

 

1.  Звіт.  Відеожурнал  «Закриття Тижня початкової школи»

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Найважливішим із завдань сучасної початкової школи є розвиток пізнавальної активності школярів, формування у них допитливості, бажання пізнавати нове. Одним з найбільш дієвих способів формування нового ставлення до навчання і пізнання є проведення предметних тижнів у початковій школі.

Мета Тижня початкової школи полягає в тому, щоб допомогти учителю посилити інтерес учнів до предметів, виявити і розвинути дитячі здібності, презентувати нові форми, моделі, технології організації навчання та змістовного дозвілля учнів.

Робота вчителів початкових класів була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сфери діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними, сприяли інтелектуальному та творчому розвитку учнів. При складанні плану заходів вчителів врахували побажання та інтереси дітей.

       Цікаво, весело та пізнавально для молодших школярів пройшов Тиждень початкової школи в Балаклійському ліцеї №1 ім. О.А.Тризни з 27 листопада по 4 грудня 2023 р.  До відома учнів були доведені мета та план проведення тижня.

      Кожен день тижня проходив під певним гаслом:

27.11.23  понеділок – Відкриття Тижня початкової школи

28.11.23  вівторок – «Моя країна – Україна» 

29.11.23  середа – «Наукова» 

30.11.23  четвер – «Природознавча» 

01.12.23  пʼятниця – «Я – першокласник»

04.12.23  понеділок - «Закриття Тижня початкової школи»

    Фотосесії, цікаві завдання, читання віршів, пошуки цікавої інформації розвивали творчість, вчили бути спостережливими, кмітливими та креативними. Робота тижня була спланована так, щоб заходи охоплювали різні сторони діяльності вчителів та учнів, були цікавими, корисними і сприяли інтелектуальному та творчому розвитку дитини.

План містив багато цікавих та змістовних заходів. Навіть самі назви днів тижня говорили про широку палітру цікавих тем, які відбулися у учнівських колективах. Режиссерами - постановниками виступали класоводи – вчителі початкових класів. Ентузіазм, творчий підхід допомогли зробити тиждень початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

 

 

  Відкриття тижня початкової школи  відбулося 27 листопада.  Відеожурнал, який підготували діти 1-х класів з вчителем Бондаренко Н.В., був присвячений відкриттю Тижня початкової школи, де діти ознайомились з планом проведення заходів.

  Протягом тижня серед учнів пройшов   флешмоб «Одягни вишиванку».

  

 

 

 

 

Другий день тижня був присвячений  темі « Моя Україна - Україна».  За мету було поставлено: поглибити знання про символи нашої держави, історичне минуле

країни; розвивати пізнавальні інтереси; плекати любов до рідного краю, його історичного минулого і сучасного сьогодення.  Учні 4 класів, яких підготували Лось І.Г і Волкова І.М., підготували відеофільм, де діти читали вірші про Україну.   Також була організована виставка дитячої творчості – малюнки, поробки.  Всі роботи були яскраві, різноманітні, індивідуальні. Фото-виставка дала змогу ознайомитись з творчістю не тільки учням, учителям, а й батькам та  іншим відвідувачам нашого ліцею.

Третій день тижня – «Наукова». Мета - вчити пізнавати світ, збагачувати свої знання новою інформацією; розвивати вміння самостійно працювати з інформацією; виховувати бажання бути ерудованим, творчим.   Учнями  3х класів, вчителі  Солдатова Л.А., і Малигон Н.О.,  було підготовлено  повідомлення  про те,  як з’явилася  книжка, ножиці, морозиво, пластилін. А скільки ще цікавого в світі: Де? Чому? Коли? Як?...

Четвертий день тижня – «Природознавча».  Ми вчилися любити природу, берегти її, бути з нею одним цілим. Учні 2 класів, вчителі Коваленко Л.М., Попова О.Г., підготували поетичний фотожурнал, де зібрані вірші про тварин, а також фото дітей зі своїми улюбленцями. А дистанційний фотоквест « У світі природи» різноманітними завданнями розширив знання дітей про рослини і тварин, вчив бути спостережливими, кмітливими та креативними.

Пʼятий день тижня – « Я – першокласник».  Діти 1-х класів з вчителем Чорнойван І.В. випустили відеожурнал «Ми – першокласники». Маленькі школярі  відчули що школа — це не тільки те місце де їх навчатимуть протягом довгих років, але і другий будинок в якому вони можуть зустрічатися з близькими їм людьми, знаходити друзів на все життя і отримувати неймовірно цінний досвід.

 Закриття Тижня початкової школи відбулося відеожурналом, під час якого були підведені підсумки роботи учнів протягом тижня. Заходи проводилися за планом, підготовлені сумлінно. Діти брали активну участь, проявили великий інтерес і самостійність. Широко застосовувався наочний і додатковий матеріал, ІКТ, підтримувався зв'язок з бібліотекою. Ентузіазм, творчий підхід учителів, інноваційні педагогічні технології допомогли зробити тиждень початкової школи справжнім святом як для дітей, так і для дорослих.

     Тиждень початкових класів став яскравою сторінкою шкільної родини. Протягом тижня кожен учитель доцільно і важливо показував дітям, що він вірить у їхні сили, разом з ними радів успіхові кожного. Кожна дитина по-своєму неповторна. А такі заходи дають змогу розкрити здібності дитини, а з цим і розквітатимуть  таланти, а дорослі, будуть їм у цьому допомагати.

 

 

 

 

 

Можна з упевненістю сказати, що «Тиждень початкової школи» пройшов в атмосфері творчості, співпраці і показав високу результативність роботи початкових

класів.   Тиждень початкової школи закінчився, але продовжуватиметься праця вчителів, які пробуджують творчість і пізнання, підтримують інтерес та бажання вчитися. І на завершення… Ми, вчителі, прагнемо зробити нашу школу острівцем людяності і гуманізму, творчості й постійного пошуку.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

doc
Додано
15 лютого
Переглядів
91
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку