ЧОМУ І ЯК ВІДБУЛИСЬ ГРЕКО-ПЕРСЬКІ ВІЙНИ

Про матеріал
Війни між Персією та грецькими полісами в 500–449 рр. до н.е. називають греко-перськими війнами. А ще ти можеш Напиши від імені учасника будь-якої з битв, про які йшлося в параграфі, листа близьким або опиши цю подію в уявному щоденнику її учасника. Щоденник
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЧОМУ І ЯК ВІДБУЛИСЬ ГРЕКО-ПЕРСЬКІ ВІЙНИ А ще ти можеш Напиши від імені учасника будь-якої з битв, про які йшлося в параграфі, листа близьким або опиши цю подію в уявному щоденнику її учасника. Війни між Персією та грецькими полісами в 500–449 рр. до н.е. називають греко-перськими війнами.

Номер слайду 2

480 р. Готуємося до важкоі морськоі битви поблизу острова Саламін. 480 р. Стоїмо у вузькій протоці між Аттикою та островом Саламін. Об’єднаний грецький флот у складі 370 суден під орудою Фемістокла . Перси мають 700 кораблів, і Ксеркс, упевнений у перемозі, наказав їм увійти в протоку й дати бій грекам. З початком битви легкі та рухливі наші трієри (бойовий корабель із гострим металевим тараном на носу, що вміщує 180 гребців та 20–30 воїнів) 21 рушили на перський флот і відтіснили його. Ми затиснули персів у вузькій протоці. Їхні великі та важкі перські судна сідали на мілину, розбивались об підводні скелі, таранили одне одного й тонули. Надвечір битва завершилась. Залишки перського флоту відступили. Битва була запеклою, Завершилась нашою перемогою!

Номер слайду 3

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Пометун О.І., Мороз П.В., Малієнко Ю.Б.)
Додано
9 грудня 2023
Переглядів
241
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку