Єдиний урок з мінної безпеки "Алгоритм дій при знаходженні МВП"

Про матеріал
Презентація на тему "Алгоритм дій при виявленні МВП" розрахована на учнів 7 класу. Вона допоможе учням ознайомитися з матеріалом та засвоїти основні правила при виявленні мінно-вибухових предметів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Алгоритм дій під час знаходження МВП(мінно-вибухових предметів)(єдиний урок з мінної безпеки)Підготувала класний керівник 7-Б класу. Перещепинської гімназії «Крок»Новомосковського району. Дніпропетровської областіЛялька Альона Миколаївна

Номер слайду 2

Мета: поглибити знання учнів про мінно-вибухові предмети, звернути увагу на ознаки МВП, визначити основний алгоритм дій під час виявлення МВП

Номер слайду 3

Мінно-вибухові предмети – це будь-які засоби, пристрої, підозрілі предмети, які здатні вибухати за певних умов.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

5

Номер слайду 6

Небезпечні місця

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ!!!!!!!•  ходити в ліс, на водойми, поля, де проводились бойові дії;•  наближатися до розбитої ворожої техніки;•  заходити до покинутих споруд та будинків;•  з’їжджати на узбіччя доріг.

Номер слайду 11

При виявленні вибухонебезпечних (підозрілих) предметів забороняється:•  рухати їх з місця (піднімати, переносити, тягнути, розкривати); •  збиратися навколо них групою; •  намагатися самостійно розряджати (перерізати проводи, розтяжки тощо). 

Номер слайду 12

Необхідно: ПРИПИНИТИ негайно всі роботи в місці (районі) виявлення предмета (заглушити двигуни, зупинити роботу обладнання);ПОПЕРЕДИТИ про знахідку інших осіб, які є поруч та керівників робіт;ВІДВЕСТИ на максимально безпечну відстань (не менше 100 метрів) усіх людей, які є поблизу, при цьому рухатися назад потрібно по своїх слідах;ПОЗНАЧИТИ місце розташування предмета, якщо можливо, огородити його (для огорожі можна використовувати різні підручні матеріали: дошки, жердини, гілки, мотузки, шматки яскравої матерії тощо);ЗДІЙСНИТИ, якщо можливо, фотофіксацію предмета та місця його розташування у разі наявності засобів фото-, відеозйомки;ЗБЕРІГАТИ спокій, не панікувати;

Номер слайду 13

ПОВІДОМИТИ негайно оперативні служби, надавши інформацію про характерні ознаки предмета (місце його розташування, дату і час виявлення та особу, яка його виявила) за телефонами:102 – у разі виявлення підозрілого об’єкта;101 – у разі виявлення боєприпасів або вибухо-небезпечних речей;обов’язково дочекатися представників правоохоронних органів або ДСНС України, перебуваючи якнайдалі від місця виявлення предмета або за будь-яким захисним укриттям, не допускайте до небезпечної зони інших людей;у разі загрози виникнення вибуху негайно лягти на землю у найближче заглиблене місце (канави, ями тощо) ногами до епіцентру вибуху, обличчям вниз та прикрити голову якимись речами або руками, при цьому долонями щільно закриваючи вуха та відкривши рот для урівноваження тиску.

Номер слайду 14

У разі виявлення підозрілого предмету: не намагатися заглянути до середини підозрілого пакета, коробки чи будь-якого іншого предмета, не варто бити його ногами, в жодному разі не пересувати і не розкривати виявлений предмет, попередити перехожих про можливу небезпеку, спробувати зробити все можливе, щоб  люди відійшли якнайдалі від знахідки, та дочекатися прибуття правоохоронців (ви – важливий свідок).

Номер слайду 15

ПАМ’ЯТАЙТЕ! Знешкодити вибуховий пристрій або локалізувати вибух можуть лише підготовлені спеціалісти після виведення людей із небезпечної зони. Під час активізації сил безпеки й правоохоронних органів не проявляйте цікавості, ідіть в інший бік. У разі вибуху негайно падайте на землю, краще під прикриття. Для більшої безпеки накрийте голову руками. Якщо вам стало відомо про підготовку чи вчинення злочину, негайно повідомте про це в органи Служби безпеки чи МВС України.

Номер слайду 16

Бережіть своє здоров’я!!!!

pptx
Додано
3 квітня 2023
Переглядів
445
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку