ОПЕРАЦІЙНА СИСТЕМА, ЇЇ ПРИЗНАЧЕННЯ. ФАЙЛИ І ПАПКИ

Про матеріал
Підібраний матеріал сприяє формуванню ключових компетентностей, а саме: основних компетентностей в природничих науках та технологіях, спілкуватися державною мовою, комунікативних, інформаційно-комунікаційних, інноваційних, соціальних компетентностей та вміння вчитися впродовж життя. Цифровий ресурс має на меті допомогти учителям та учням наочним та методичним доповненням програм та підручників для кращого сприйняття та засвоєння уроків інформатики для 5 класу НУШ.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ОПЕРАЦІЙНА СИСТЕМА, ЇЇ ПРИЗНАЧЕННЯ. ФАЙЛИ І ПАПКИУрок №6 Нова українська школа2022 Підготувала: Тетяна Місьонг5 клас

Номер слайду 2

ПОМІРКУЙ!Які з наведених значків програм ви знаєте?Які програми відкриваються з використанням цих значків? Дані яких типів опрацьовують ці програми?

Номер слайду 3

ПОНЯТТЯ ОПЕРАЦІЙНОЇ СИСТЕМИ Комп'ютерна програма – це алгоритм, призначений для виконання комп'ютером. Також нагадаємо, що програми бувають різні. Є програми для роботи з: Але є програми, які мають особливе значення для роботи комп’ютера. Це операційні системи (скорочено ОС). Без операційної системи робота сучасного комп’ютера неможлива.

Номер слайду 4

ПОНЯТТЯ ОПЕРАЦІЙНОЇ СИСТЕМИОпераційна система — це комплекс програм, призначений для:

Номер слайду 5

ПОНЯТТЯ ОПЕРАЦІЙНОЇ СИСТЕМИУ сучасних операційних системах передбачено зручніший для користувача графічний інтерфейс. На Робочому столі, як правило, у нижній частині екрана, розташована Панель завдань. За замовчуванням вона постійно міститься на екрані й не перекривається іншими вікнами. Панель завдань є важливим елементом інтерфейсу Windows.

Номер слайду 6

ФАЙЛИ І ПАПКИФайл  — це набір даних певного типу, що розміщується на носії даних і має ім’я. Кожен файл має ім’я — набір символів, що може містити літери українського, англійського та інших алфавітів, цифри й інші символи. Ім’я файлу може мати розширення — набір символів після останньої крапки в імені.

Номер слайду 7

ФАЙЛОВИЙ ПРОВІДНИК

Номер слайду 8

ЯРЛИКИЯрлик — це посилання на інший об’єкт на цьому самому комп’ютері або в мережі. Значок ярлика зазвичай має зображення стрілки у лівому нижньому куті. Однак у певних випадках стрілка на зображенні значка ярлика відсутня.

Номер слайду 9

РОБОТА ЗА КОМП’ЮТЕРОМ

Номер слайду 10

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯПроаналізувати§ 1.6, с. 40-43

pptx
Додано
30 березня 2023
Переглядів
431
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку