Павло Тичина. А я у гай ходила.Микола Воробйов. Шум

Про матеріал
Презентація Павло Тичина "А я у гай ходила". Микола Воробйов "Шум"до уроку літературне читання 2 клас. Підручник "Українська мова та читання" В.Чипурко. Для використання під час дистанційного навчання в Zoom та Google meet.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Літературне читання. Павло Тичина. А я у гай ходила. Микола Воробйов. Шум. С.126-127 Підготувала вчитель початкових класів. Коровіна О. М.

Номер слайду 2

Робота над скоромовкою. Бабин біб зацвів у дощ,буде бабі біб у борщ.

Номер слайду 3

А я у гай ходила. Павло Тичина А я у гай ходила по квітку ось яку! А там дерева — люлі, і все отак зозулі: Ку-ку!Я зайчика зустріла,дрімав він на горбку. Була б його спіймала —зозуля ізлякала: Ку-ку!

Номер слайду 4

Шум. Микола Воробйов. Починає рости трава,разом з нею і шум росте. У зелених штанах, у зеленій сорочці,у синьому брилівін схожий на хлопчика-пустуна. А вберуться дерева у листя, —із трави перебирається шум на дереваі шумить, шумить, верховіття гойдає,гніздечка із пташенятами колисає. Скоро чи не скоро повилітають пташенята,спорожніють гнізда, —отоді й зажуриться шум. Бо це ж треба шубу одягати,шубу із вицвілого листя. Бо це ж треба встигнутиперед сном зимовим нашумітися.

Номер слайду 5

Загадка-недомовка. Марійка Підгірянка. Чистенькі віконця сміються до сонця, діточки довкола — наша люба...

Номер слайду 6

Загадки. Мене просять і чекають,а як покажусь — утікають. Сивий віл випив води повен діл. У вінку зеленолистім, у червоному намисті задивляється у воду на свою хорошу вроду.

Номер слайду 7

Мій успіх. Було легко. Було важко. Були труднощі

Номер слайду 8

Для самостійного опрацювання. Підручник с. 126-128 – виразно читати. Зошит с.47- 48.

pptx
Додано
14 березня
Переглядів
121
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку