Добірка змістовних мультфільмів про командну роботу, підтримку та взаємодопомогу.

Чи не виникає у вас іноді відчуття, що сучасне суспільство втратило здатність до звичайного спілкування? Що іноді легше щось комусь написати, ніж сказати, а зробити – простіше самому, ніж пояснювати команді, як усе виконувати.

Зараз все частіше говорять про необхідність проведення тимбілдингу – спеціальних заходів для згуртування колективу. І школа не може залишатися осторонь! Адже там, де панує дружня атмосфера є порозуміння, взаємоповага, і немає місця булінгу.

Редакція освітнього проекту «На Урок» продовжує серію статей із добірками тематичних мультфільмів. Разом із мотиваційними ми пропонуємо 9 українських та зарубіжних мультфільмів про переваги командної роботи, які неодмінно cподобаються і дітям, і дорослим!

3D анімація «Одна сім'я. Їжа для всіх»

За основу сюжету взята стародавня історія про голод, яка яскраво демонструє, що коли кожен намагається нагодувати лише себе, то голодують усі. А якщо кожен піклується про ближнього, то знаходяться способи нагодувати всіх голодних. Однак це не єдина інтерпретація!

Анімацію було створено за ініціативи всесвітньої благодійної католицької організації Caritas у 2014 році.

Покажіть цей мультфільм школярам та поясніть, що робота в команді у більшості випадків значно важливіша за індивідуалізм! Поєднавши зусилля, можна досягти будь-якої мети!


3D анімація «Лови»

Яскрава динамічна анімація була створена французькою студією ESMA у 2015 році. У ній розповідається історія колонії сурікатів, які щодня піклуються про свій плід, який от-от достигне. Однак їхню здобич викрав сильний на спритний гриф, якого, здавалось би, не здолати.

Мультфільм наочно показує, що навіть якщо сили суперника значно переважають, його можна перемогти, об'єднавши свої зусилля!


Фільмована 3D анімація «Комашки»

«Комашки» – цикл короткометражних анімованих фільмів, створених командою франко-бельгійських мультиплікаторів у 2006 році.

Головними героями мультсеріалу є групи комах (мурахи, гусені, равлики, оси та інші), що живуть у природному середовищі.

Кожна серія – дивовижний музичний фільм, який зображує у макрозйомці реальний світ із намальованими 3D комахами.


Анімація отримала низку премій як кращий дитячий анімаційний фільм (Франція, Бельгія, Китай, США, Бразилія, Естонія та інші) та багато інших нагород, одна з яких, – Золота нагорода Children's FilmFest.

Наразі на офіційному каналі Minuscule можна переглянути понад 50 фільмованих анімацій.


Мультфільм «Як козаки...»

«Як козаки…» – легендарний цикл українських мультфільмів про пригоди трьох харизматичних козаків, прообразами яких були справжні запорізькі січовики – Бурмило, Коротун і Силач. Сюжети кожного з цих мультфільмів є прикладом надзвичайно злагодженої командної роботи головних героїв.

Мультфільми було створено на кіностудії «Київнаукфільм». Першу серію – «Як козаки куліш варили» – глядачі побачили ще у 1967 році. Згодом було відзнято ще 9 мультфільмів, головні герої яких стали справжніми народними улюбленцями.

Після тривалої перерви вже в незалежній Україні цикл було продовжено на студіях «Укранімафільм» і «Baraban» (серії, створені на студії «Baraban», можна переглянути тут).


Мультфільм «Чіп і Дейл поспішають на допомогу»

«Чіп і Дейл поспішають на допомогу» – американський пригодницький анімаційний серіал, створений студією Walt Disney Television Animation у 1989 році.

Головні персонажі – життєрадісні бурундуки Чіп і Дейл, а також їхні друзі – завжди протистоять злу і не залишаються осторонь, коли відбуваються несправедливі речі. Компанія друзів завжди прийде один одному на допомогу в скрутних життєвих ситуаціях, а жарти допомагають їм ніколи не сумувати.


Мультфільм «Ріпка»

Народна казка «Ріпка» – класичний приклад злагодженої командної роботи для досягнення спільної мети. Цей мультфільм буде цікавим учням молодших класів.

Мультфільм створений мультиплікаторами компанії Moon Stone у 2014 році. Він подає казку в осучасненому форматі з яскравими анімаціями, завдяки чому її сюжет стає ближчим і зрозумілішим сучасним дітям.


Мультфільм «Три паньки»

«Три Паньки» – цикл український мультфільмів про комічні пригоди 3 братів із села Паньківка. Його було створено на студії «Київнаукфільм» у 1989 році.

Головні герої мультфільму, хоча і роблять все злагоджено, однак постійно потрапляють у кумедні ситуації.

Цей мультфільм наочно демонструє, що командна робота є справді ефективною, якщо вона спланована і виконується із розумом. В іншому випадку ви отримаєте протилежний ефект, як, власне, це і відбувається у житті братів із Паньківки.


Більше про згуртування дитячого колективу і формуванню команди будемо говорити під час вебінару «Team building як засіб формування командного духу в дитячому колективі», трансляція якого відбудеться 12 листопада о 18.00. Власним досвідом поділиться наша лекторка Щербакова Алла Прокопівна.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter