Новини

Із курсу «Зарубіжна література» можуть бути виключені деякі твори російських письменників

Програму курсу «Зарубіжна література» буде переглянуто, а деякі російські твори можуть бути виключені з програми. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у межах національного телемарафону. 

«Сьогодні, в межах підступної агресії, яку здійснила рф проти України, будь-який наратив російського, будь-який наратив належності до чогось російського, викликає внутрішню агресію в українців. Тому що дуже багато загиблих. Дуже багато зруйнованих будинків. Дуже багато скалічених судеб. Доля кожного українця пов'язана з війною».

                               Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет

Ще минулого тижня в МОН була зібрана робоча група, фахівці якої мають чітко оцінити необхідність присутності творів російських авторів у межах курсу «Зарубіжна література». 

Проте міністр зауважив, що якщо пригадати таких авторів як Гейне та Шіллер, то зрозуміло, що вони не пропагували нацистських поглядів. Із іншого боку, нагадав очільник МОН, у нас є Микола Васильович Гоголь. У будь-якому разі будуть дуже глибоко переглянуті всі твори, які до цього часу були рекомендовані в курсі «Зарубіжна література». Також буде переглянуто зміст предмету. 

 
Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter