Онлайн-курси підвищення кваліфікації, присвячені формуванню в учнів ключових компетентностей, визначених ч. 1 ст. 12 Закону України «Про освіту», розроблені відповідно до норм законодавства. Нормативні документи, якими регламентовано напрями навчання: 

Для кого: керівники закладів освіти, педагогічні працівники, вчителі, які забезпечують впровадження нових Державних стандартів повної загальної середньої освіти, класні керівники.

Форма організації навчання вчителів: дистанційна. 

Засоби діагностики успішності навчання: тестові завдання, самостійна робота, виконання творчих завдань. 

Доступ до навчальних матеріалів: безкоштовний.

Документ про підвищення кваліфікації: свідоцтво, яке повністю відповідає вимогам чинного законодавства.

Word. Excel. Power Point: швидкий старт для новачків

Word, Excel та Power Point давно стали надійними помічниками педагогів, що допомагають впоратися із багатьма рутинними завданнями. Здається, ми всі вміємо працювати з цими програмами, але на якому рівні? Чи володієте ви всіма таємними функціями, чи в курсі лайфхаків та «фішок», які вони мають? Саме ці знання можуть неабияк спростити та значно прискорити робочий процес, звільнивши час для творчасті. Для того, аби як слід розібратися із функціями цих корисних програм, обовʼязково перегляньте курс Наталії Кривко «Word. Excel. Power Point: швидкий старт для новачків».

Про курс: Пропонований курс стане справжньою знахідкою для педагогів, які прагнуть покращити навички володіння офісними програмами.

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Microsoft Word. Модуль присвячено огляду можливостей текстового редактора: ви розберете параметри та стилі, навчитеся створювати списки, таблиці, а також – графічні зображення.
  • Microsoft Excel. У другому модулі ви працюватимете над вивченням основних функцій Excel, а також опануєте навички роботи із формулами. 
  • Microsoft Power Point. Останній модуль курсу присвячено нюансам створення стильних презентацій.

Тривалість/обсяг: 20 годин (0,67 кредиту ЄКТС).

Ефективне навчання: інструменти для вчителя

Чому так важливо стежити за освітніми трендами? Хоча б тому, що ці знання завжди стануть у пригоді під час вибору методів та прийомів роботи! Але на які з них звернути особливу увагу? Як побудувати ефективний навчальний процес? Відповіді на всі ці (і навіть більше!) запитання ви знайдете в курсі Тетяни Бондар «Ефективне навчання: інструменти для вчителя».

Про курс: Пропонований курс допоможе освітянам краще розібратися із нюансами побудови ефективного навчання, познайомитися із цікавими освітніми трендами та концепціями, що допоможуть зробити освітній процес продуктивнішим.

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Ефективно навчати(ся) ЯК: поняття та принципи. Ви дізнаєтеся про сучасну нейропедагогіку, особливості сприйняття інформації, емоційний інтелект, а також про цікаві освітні тренди.
  • ЩО розвиваємо: механіка ефективного навчання. Під час роботи ви розбиратимете нюанси формування мʼяких навичок, мотивації до навчання, розвитку памʼяті та уваги. 
  • Практика ефективного навчання: методи та інструменти. Цей модуль присвячено особливостям створення інтелект-карт та інших візуальних матеріалів, таємницям тайм-менеджменту, а також – лайфхакам для продуктивної роботи. 

Тривалість/обсяг: 24 години (0,8 кредиту ЄКТС).

Онлайн-тестування у школі

 

Онлайн-тестування – сучасний та неймовірно популярний інструмент, від якого у захваті як учителі, так і учні. Це й не дивно, адже педагогам вони дозволяють швидко, просто та в цікавому форматі перевірити знання дітей, а школярам – повірити у свої сили, зацікавитися навчанням та ще й цілком легально використовувати гаджети на уроках. Як опанувати цей інструмент? Про це ви дізнаєтеся з курсу Любові Цукор «Онлайн-тестування у школі».

Про курс: пропонований курс допоможе педагогам детально ознайомитися з особливостями та можливостями онлайн-тестування й зробити його ефективною частино заняття. У процесі навчання використовуватиметься сучасний безкоштовний сервіс онлайн-тестів «На Урок».

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів: 

  • Теоретичні засади використання онлайн-тестів у роботі вчителя. У цьому модулі детально розглядається роль тестування в освітньому процесі. Також лекторка розповідає про переваги та недоліки роботи з онлайн-тестами, які варто враховувати. 
  • Практика використання онлайн-тестів у навчально-виховному процесі. У межах цього модуля ви дізнаєтеся про принципи роботи з онлайн-тестами «На Урок», розберете особливості їхнього використання під час уроків, виховних годин та спілкування з батьками школярів. 
  • Робота з ресурсом онлайн-тестів «На Урок». У цьому модулі поетапно демонструється процес створення, редагування та публікації тестів, а згодом і опрацювання результатів. 

Тривалість/обсяг: 24 години (0,8 кредита ЄКТС).

Педагогічні стратегії сучасного вчительства

Для того, аби зробити освітній процес сучасним та ефективним, важливо обрати правильну стратегію роботи, дібрати дієві прийоми та методи, створити сприятливі умови для взаємодії, знайти підхід до всіх без винятку дітей, зокрема і для школярів з ООП. Про те, як досягти всіх цих цілей, кожна з яких є надзвичайно важливою, розповідає Світлана Зайцева у межах свого курсу «Педагогічні стратегії сучасного вчительства».

Про курс: цей курс стане справжньою знахідкою для тих освітян, які шукають нову інформацію щодо використання інноваційних технологій, які допоможуть вмотивувати, зацікавити та активізувати роботу школярів.

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • «Лабораторія» скаффолдингу. Під час навчання ви дізнаєтеся про таку ефективну стратегію підтримки учнів як скаффолдинг, а також про те, як саме запровадити її у школі. 
  • Пріоритети НУШ: соціально-емоційне навчання. Цей модуль присвячено чудовому освітньому тренду – соціально-емоційному навчанню. Ви розглянете його компоненти, принципи, техніки та приклади інтеграції в навчальний процес. 
  • Креативна «шафа» вчителя в епоху освітніх змін. Під час навчання ви розберете нюанси гейміфікації й ед'ютейнменту в учнівській діяльності, а також ознайомитеся із цікавими проєктами.

Тривалість/обсяг: 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Проєктний метод навчання

Проєктне навчання не один рік лишається в топі освітних трендів. І це легко пояснити, адже воно має чимало переваг! Насамперед воно покликане мотивувати, підвищувати активність, розвивавати креативне та критичне мислення. А ще воно здатне стати надійним помічником учителя у непростому (проте такому важливому) процесі формування в дітей важливих компетентностей та практичних навичок. А саме це стане їм у пригоді в майбутньому, під час розвʼязання цілком реальних проблем. Як опанувати мистецтво розробки цікавих та пізнавальних навчальних проєктів? Ви дізнаєтеся це, пройшовши курс Віктора Немченка «Проєктний метод навчання».

Про курс: цей курс буде корисним педагогам, які прагнуть опанувати методи проєктного навчання та зробити роботу з учнями більш ефективною і практичною. 

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається із таких модулів: 

  • Проєктне навчання як педагогічний метод. У цьому модулі детально розглянуто закордонний і вітчизняний досвід використання методу проєктів. Оосбливу увагу приділено ключовим завданням та «підводним каменям» проєктного навчання.
  • Створення навчальних проєктів власноруч: про що має знати педагог-практик. Під час роботи ви зосередитеся на розборі класифікації навчальних проєктів, потім – розглянете етапи проєктної роботи, проаналізуєте нюанси оцінювання, а також отримаєте приклади готових проєктів.
  • Проєктне навчання в сучасній українській школі. Цей модуль присвячено розбору ролей і функцій учасників проєктної діяльності. Також розглядаються нюанси проєктного навчання у початковій, середній та старшій школі.
  • Готовий проєкт від «На Урок»: демонстрація. Це практичний модуль, під час якого ви дізнаєтеся, як створювати неймовірно цікаві та корисні проєкти за допомогою можливостей платформи «На Урок». 

Тривалість/обсяг: 24 годин (0,8 кредиту ЄКТС).

Цікаве програмування: створення онлайн-проєктів із використанням одноплатних мікрокомп’ютерів BBC micro: bit та Arduino

Упевнені, зараз уже багато хто знає, що програмування – це зовсім не нудно, а навпаки – неймовірно захопливо. І за бажання зацікавити ним можна не лише старшокласників, які вже обирають майбутню професію, а й молодших учнів. Саме про те, як показати дітям усі переваги програмування та щиро зацікавати ним, розповідає у своєму курсі «Цікаве програмування: створення онлайн-проєктів із використанням одноплатних мікрокомп’ютерів BBC micro: bit та Arduino» Сергій Петрович. 

Про курс: цей курс стане у пригоді педагогам, які зацікавлені у створенні онлайн-проєктів із використанням одноплатних мікрокомп’ютерів BBC micro:bit та Arduino, а також в організації активної проєктної діяльності в онлайн-середовищах розробки Tinkercad і makecode. 

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Одноплатний мікрокомп’ютер BBC micro:bit.
  • Плати Arduino.
  • Створення проєктів у онлайн-середовищах Tinkercad і makecode: практичні кейси.

Тривалість/обсяг: 30 годин (1 кредит ЄКТС).

Як створювати якісний навчальний відеоконтент: поради для педагогів

Сучасну освіту складно уявити без використання різноманітних онлайн-ресурсів. Зокрема, і для створення різноманітного відеоконтенту. І не варто думати, що це надто складно і займає багато і так дорогоцінного часу: все можна зробити швидко та просто. Про те, як опанувати інструменти роботи з відео та створити такі матеріали, які точно зацікавлять ваших учнів, розповідає у своєму курсі «Як створювати якісний навчальний відеоконтент: поради для педагогів» Ліана Корнієнко. 

Про курс: пропонований курс покликаний допомогти вам навчитися створювати цікавий відеоконтент, який осучасніть ваші заняття, додасть їм різноманітності та динаміки.

Структура: курс містить теоретичну, самостійну та контрольну частини й складається з таких модулів:

  • Підготовка до створення навчального відео. Ви розберете типи навчальних відео та алгоритми їхнього створення, а також дізнаєтеся, без якого обладнання вам не обійтися. 
  • Відеозйомка та дизайн відеоконтенту. У цьому модулі вам відкриють таємниці правильної зйомки, розкажуть, як створити прев’ю для відео, а також порадять сайти для наповнення та урізноманітнення дизайну відео.
  • Сервіси для створення унікального відео. У пропонованому модулі авторка курсу пояснює, як записати скринкаст та створити відеопрезентацію у PowerPoint. Також вона поділиться сервісами для створення анімаційного відео.
  • Як залучити здобувачів освіти до створення навчального відео. Модуль присвячено особливостям організації роботи учнів зі створення відео.
  • Монтаж відео. Тут ви дізнаєтеся, як обрати програму для відеомонтажу, а також про безпосередньо процес монтажу.

Навчатися на наших курсах не тільки цікаво, а й дуже зручно. Для початку потрібно вибрати найбільш цікавий та потрібний у роботі курс (аби було зручніше, можна скористатися фільтрами), потім – зареєструватися та ознайомитися із програмою підвищення кваліфікації. Як зареєстрований учасник ви матимете повний доступ до всіх навчальних матеріалів, також для вашого комфорту передбачена можливість самостійно керувати навчальним часом і стежити за власним прогресом. Окрім того, ви завжди можете поставити запитання автору курсу та поспілкуватися із іншими учасниками в чаті.

Підписуйтесь на нас у Telegram https://t.me/naurok
Дякуємо! Ми будемо тримати Вас в курсі!
Поширити у соціальних мережах
facebook viber telegram Twitter